Ο Αραούχο τέλειωσε το ντέρμπι στα 49''

Με το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο ο Σέρχιο Αραούχο υπέγραψε το 3-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Σκόραρε και ο Αραβίδης στις καθυστερήσεις, πέμπτη η Ένωση προσπερνώντας την Ξάνθη. Αποβλήθηκε ο Μαλεζάς, αγνώριστη και ακίνδυνη στο 90λεπτο η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σ' ένα ντέρμπι που πριν συμπληρωθούν 50'' η ΑΕΚ έχει ήδη σκοράρει, ήταν λογικό να έχει τον πρώτο λόγο. Γιατί έκτοτε μπορούσε να παίξει όπως ακριβώς ήθελε: με σύνεση, μυαλό και την τακτική του Χιμένεθ. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Ενρίκε να μπερδεύει τους υπόλοιπους, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ "εκτέλεσε" τον Γλύκο για το 1-0 που ανέτρεψε από νωρίς τις ισορροπίες.

Για τους "ασπρόμαυρους" τίποτα δεν πήγε καλά και φάνηκε νωρίς. Στο 15' ο Κάμπος βγήκε αναγκαστικά για να μπει ο Μπίσεσβαρ, το δίδυμο των Σάκχοφ-Τσίμιροτ στον άξονα δεν πίεσε, δεν κράτησε ούτε προώθησε μπάλες, ο Ουάρντα ήταν ανούσιος, ο Μάτος έμεινε πίσω για να φυλάει τον Μάνταλο και ο Ενρίκε ήταν πολύ μόνος για να φτιάξει παιχνίδι για τον Πρίγιοβιτς που μάταια περίμενε τροφοδότηση.

Με τέτοια απόδοση ήταν ευτυχία για την ομάδα του Ίβιτς που δεν δέχθηκε άλλο γκολ πριν από το 45'. Ο Γιόχανσον ήταν ολομόναχος, αλλά αστόχησε, ο Αϊντάρεβιτς νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γλύκο, ο οποίος έβγαλε και το μακρινό σουτ του Σιμόες, ενώ στο 33' ο Μάνταλος σούταρε άουτ.

Η διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 45', με τον Μπάρκα σ' ετοιμότητα, ήταν μόνη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς δικαιολόγησαν την παρουσία τους. Διότι ουδέποτε άλλοτε σήκωσε κεφάλι. Υπήρχε ο Γλύκος ν' αντέχει στις κατά κύματα επιθέσεις των "κιτρινόμαυρων", αντιθέτως με τον Μαλεζά, ο οποίος αποβλήθηκε με άμυαλη κάρτα στο 53' και... μηδένισε κάθε πιθανότητα ανατροπής.

Ακόμη κι αν οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος. Ο Ίβιτς, που είχε χάσει δυο αλλαγές, άργησε πολύ να επέμβει από τον πάγκο. Το έκανε αφότου ο Αραούχο πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του εφετινού πρωταθλήματος. Με πλασέ εκτός περιοχής που βρήκε ανέτοιμο τον Γλύκο! Το 3-0 από τον Αραβίδη (κοντρόλ με το χέρι) ήρθε ως επιστέγασμα της υπεροχής της Ένωσης σ' ένα ματς που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχε κριθεί στο 49ο δευτερόλεπτο. Πριν καλά-καλά αρχίσει...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88' Αραβίδης)

Αναπληρωματικοί: Ανέστης, Κολοβέτσιος, , Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ, Αραβίδης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ουάρντα (55' Λέοβατς), Ενρίκε (87' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK