Άρης - Πανιώνιος 1-0

Με γκολ του Αγκάνθο ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (1-0 τον Πανιώνιο) και πήρε βαθιά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Χαρίστηκε σε χτύπημα σε εκτός φάσης χτύπημα του Τάτου στον Μητρόπουλο ο διαιτητής Τοπούζης.

Άρης - Πανιώνιος 1-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Με επιθετικούς προσανατολισμούς και με διάθεση να πιέσουν και να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες. Με την κατοχή ελαφρώς υπέρ του Άρη ο οποίος είχε και τις περισσότερες καλές στιγμές, το ματς είχε καλό ρυθμό μέχρι που χάλασε προς το τέλος του ημιχρόνου.

Ήταν στο 40', όταν ο Τάτος χτύπησε εκτός φάσης με το κεφάλι τον Μητρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, ενώ ενεπλάκησαν και οι πάγκοι. Το εντυπωσιακό ήταν πως όταν ηρέμησαν τα πράγματα μετά από λίγα λεπτά, ο διαιτητής του αγώνα Γιάννης Τοπούζης δεν έβγαλε από το τσεπάκι του ούτε μία κίτρινη κάρτα, ούτε καν στον Τάτο που θα έπρεπε να αποβληθεί!

Κατά τ' άλλα, ο Άρης είχε σε μεγάλα κέφια τον Μπακασέτα, ο οποίος στο 4' έκανε ένα ωραίο σουτ από δύσκολη γωνία που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ένα ελάχιστα άστοχο μακρινό σουτ στο 20', ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος στο 32' και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ και μία απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 35' που άφησε "άγαλμα" τον Παπαδόπουλο αλλά κατέληξε λίγο άουτ.

Από τον Πανιώνιο, που ήταν εξίσου επιθετικός αλλά είχε προβλήματα στην τελική προσπάθεια, κρατάμε ένα δυνατό σουτ του Κολοβού στο 6' από ωραία ατομική προσπάθεια, που έφυγε ξυστά άουτ.

Η επανάληψη δεν ξεκίνησε όπως το πρώτο μέρος. Οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές και ο ρυθμός κακός. Όμως το ζητούμενο, συνέβη: ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ σκοράροντας στο 58' με κεφαλιά του Αγκάνθο. Προηγήθηκε ωραία ατομική ενέργεια του Τσουμάνη που πέρασε δύο παίκτες και πάσαρε στον Τάτο που "γέμισε" με ιδανικό τρόπο για το κεφάλι του αφύλαχτου Ισπανού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αγκάνθο πάσαρε ωραία στον Μπακασέτα αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε ώστε να δώσει πρόωρο τέλος στο ματς και να φύγει το άγχος για τους "κίτρινους".

Όσο ο χρόνος περνούσε, ο Άρης έδινε χώρο στον Πανιώνιο, με τους "κυανέρυθρους" να παίρνουν βραχεία κεφαλή στην κατοχή αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν μια κλασσική ευκαιρία. Μια αδύναμη κεφαλιά του Καμπάνταη στο 71' που κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη, ήταν η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης από την πλευρά του, είχε να επιδείξει ένα πολύ δυνατό σουτ του Μανιά στο 81', με τον Διούδη να πραγματοποιεί μία απίστευτη επέμβαση για χάιλάιτ.

Μέχρι το τέλος, το παιχνίδι ήταν σκληρό, με δυνατές μονομαχίες και πολύ άγχος. Ο Άρης κράτησε το 1-0, πέτυχε την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη και οι παίκτες του χαμογέλασαν έπειτα από πολλούς μήνες...

MVP

Η περσινή παραμονή του Άρη στην κατηγορία οφείλεται εν πολλοίς (και) σε αυτόν. Από τον ίδιο, φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή αντεπίθεση. Ο Αγκάνθο πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, χάρισε στον Άρη την πρώτη του φετινή νίκη και δικαίως καταχειροκροτήθηκε κατά την αλλαγή του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τάτος δεν έχει φαίνεται συναίσθηση του τι διακυβεύεται. Έκανε μια ανόητη ενέργεια στο 40' που θα μπορούσε (ή μάλλον θα έπρεπε) να του κοστίσει την αποβολή του και να άφηνε τον Άρη να παλεύει με δέκα παίκτες. Ουσιαστικός αδύναμος κρίκος όμως, ήταν ο διαιτητής Τοπούζης, ο οποίος στη συγκεκριμένη φάση που έγινε κυριολεκτικά σύρραξη, δεν είδε και δεν άκουσε...

Σχόλιο

Και οι δύο ομάδες έδωσαν πριν την έναρξη του ματς όρκο νίκης. Μόνο οι παίκτες του Άρη τον κράτησαν. Ο Μπακασέτας έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και αυτή η αστοχία πρέπει να δουλευτεί. Διότι τα δύο επόμενα ματς είναι με τη Βέροια και τον Πλατανιά, όπερ σημαίνει "υποχρεωτικές" νίκες! Ο Πανιώνιος έγινε η μόνη ομάδα που έχει ηττηθεί δύο φορές από τον Άρη! Όχι πως είναι ντροπή, αλλά με αυτή την εικόνα (και με τα πολλά και γνωστά προβλήματα) θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη για να σωθεί...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ: Διούδης, Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Καμινιώτης (79' Οικονομόπουλος), Τάτος, Τσιάρας, Μπακασέτας, Αγκάνθο (74' Κύργιας), Μανιάς (93' Αγγελούδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Αραβίδης, Λάσνικ (69' Καπάνταης), Κολοβός, Γιάννου (77' Ντούνης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK