Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 4-0 (VIDEOS)

Πραγματοποιώντας μια ονειρική εμφάνιση, ο Ατρόμητος σκόρπισε με 4-0 τον ΠΑΟΚ παίρνοντας "τρίποντο Ευρώπης". Σεφτέ στα γκολ για Κατσουράνη στο ντεμπούτο του Νιόπλια στον πάγκο. Κακός ο Δικέφαλος που έμεινε και με 10 παίκτες από το 42' μετά την αποβολή του Αθανασιάδη.

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 4-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2', μετά από οργανωμένη προσπάθεια, ο Μακ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο και στο 8' ο Περέιρα χαράμισε μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από σέντρα, ο Αργεντινός εξ' επαφής με τον Γκορμπούνοφ δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ξανά ο Περέιρα, ελίχθηκε και σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 10' ο Μαρσελίνιο σέντραρε, αλλά ο Ναπολεόνι για λίγο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και στο 14' μία κεφαλιά του Βίτορ δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ. Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα κεφάτες και να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς. Ο Νομπόα στο 16' μοίρασε με "μαγική" πάσα στον Σαλπιγγίδη, το γύρισμα του οποίου, όμως, στην μικρή περιοχή δεν είχε δύναμη, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Ατρομήτου.

Στο 20' ο Γκορμπούνοφ έκανε λάθος κοντρόλ και ο Αθανασιάδης λίγο έλειψε να επωφεληθεί, ενώ στο 27' ένα σουτ του Κιβρακίδη πέρασε ψηλά άουτ. Ο Σαλπιγγίδης στο 35' προσπάθησε να απειλήσει με ένα χλιαρό σουτ και στο 36' ο Ιτάνζ μπλόκαρε σουτ του Δημούτσου. Στο 37' ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως, δεν βρήκε στόχο και από εκεί και πέρα όλα εξελίχθηκαν αρνητικά για τον Δικέφαλο.

Στο 39' ο Ατρόμητος πήρε κεφάλι στο σκορ, έπειτα από σέντρα του Κιβρακίδη και κεφαλιά του Δημούτσου (1-0), ενώ στο 42' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αθανασιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός του Δικεφάλου πάτησε τον Γκαρσία και δικαιολογημένα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη, ωστόσο, είχε προηγηθεί λανθασμένο "κιτρίνισμα" του από τον Αρετόπουλο στο 31'. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν ένα σουτ του Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις, που απέκρουσε με δυσκολία ο Ιτάνζ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ, στο 51' δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τον Ούμπιδες σε θέση βολής και ο Αργεντινός "εκτέλεσε" τον Ιτάνζ, γράφοντας το 2-0. Στο 55' ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε στην γωνία του φάουλ του Ρατς και στο 56' μετά από σέντρα του Ρουμάνου και σύγχυση στα καρέ του Ατρομήτου, ο Περέιρα δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μία κεφαλιά του Κόστα στο 57' δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ, ενώ στο 63' ένα βολέ του Κάτσε έφυγε άουτ.

Στο 69' ο Ναπολεόνι απέναντι από τον Ιτάνζ πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω.Ο ΠΑΟΚ είχε στο μεταξύ ανέβει ψηλά για να μειώσει με αποτέλεσμα να έχει κενά στην άμυνα. Ετσι, στο 72' μετά από απόκρουση του Ιτάνζ σε σουτ του Κούρου, ο Κατσουράνης πήρε το "ριμπάουντ" και από κοντά σημείωσε το 3-0. Ο Ναπολεόνι στο 77' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Εφυγε στην αντεπίθεση και με ιδανικό πλασέ έγραψε το τελικό 4-0.

MVP:

Ούμπιδες και Μαρσελίνιο μοιράζονται τον τίτλο. Δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, ενώ ο πρώτος σκόραρε το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου, μετά από ασίστ του δεύτερου. Από ένα σημείο, εξάλλου, και μετά όταν ο Δικέφαλος ανέβηκε ψηλά για να πιέσει όλα έγιναν πιο εύκολα για τους επιθετικούς των γηπεδούχων που έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παρόλο που δέχθηκε νωρίς αδικαιολόγητη κίτρινη κάρτα, στη συνέχεια όφειλε να είναι προσεκτικός. Αντί αυτού, πριν την λήξη του ημιχρόνου πάτησε τον Πίτου Γκαρσία, με αποτέλεσμα να αφήσει τον ΠΑΟΚ για παραπάνω από 45 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ για να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Ο Δικέφαλος έχει να κερδίσει για το πρωτάθλημα από τις 18 Ιανουαρίου, όταν και επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 και σίγουρα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις, ώστε να μην χαθεί, τουλάχιστον, ο στόχος της δεύτερης θέσης.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (66' Μπρίτο), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (65' Αγκουαζί), Ναπολεόνι (79' Παπάζογλου)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (74' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα (86' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (57' Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK