Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0

Το αυτογκόλ του Μουλόπουλου έκρινε την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με την Καλλονή να παίρνει σημαντική νίκη (1-0 τον Λεβαδειακό) που την απομακρύνει από τη διακεκαυμένη ζωνη.

Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Πιο ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Λεβαδειακός και επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Καλλονή, επιτιθέμενος ορθολογικά και οργανωμένα. Είχε και δύο καλές στιγμές, τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλλευτεί για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Τόσο το σουτ του Κονέ στο 4', όσο και αυτά των Μάντζιου και Μιλοσάβλιεφ σε διπλή κλασσική ευκαιρία στο 8', ήταν άστοχα.

Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το ματς, ήρθε η ψυχρολουσία στο 13': ο Μαρσέλο έκανε ένα γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο πόδι του Μουλόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα του Στρατηλάτη, για να γίνει έτσι το 1-0.

Από το γκολ και έπειτα, οι παίκτες της Καλλονής άρχισαν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους, να παίρνουν τον έλεγχο και την κατοχή και να προσπαθούν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα "αποτελείωνε" τον απογοητευμένο -λόγω της εξέλιξης- Λεβαδειακό. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο, παρά τις δύο εξαιρετικές φάσεις που δημιούργησαν, αρχικά με μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο στο 30' που έφυγε λίγο άουτ, και στη συνέχεια με μια μακρινή "βολίδα" του Μαρσέλο στο 39', που ανάγκασε τον Στρατηλάτη να πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και να πραγματοποιήσει μία από τις εντυπωσιακότερες αποκρούσεις που έχουμε δει φέτος!

Στην επανάληψη και πάλι ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Καλλονή με μια γρήγορη ισοφάριση. Στο 55', μάλιστα, είχε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα: ο Μάντζιος γύρισε ωραία την μπάλα, ο Μουλόπουλος πήγε πρώτος στην μπάλα και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι!

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι "εξαφανίστηκαν"! Η Καλλονή πήρε και πάλι σιγά-σιγά τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε δύο αξιόλογες φάσεις: μία στο 57' όταν ο Περόνε έβγαλε μόνο του τον Λεοζίνιο ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά και μία στο 63' με ένα καλό σουτ του Περόνε που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη.

Ο ρυθμός διατηρήθηκε γρήγορος ως το τέλος, με τη μπάλα πάνω-κάτω, χωρίς όμως ευκαιρίες και με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Στα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός έκανε την ύστατη προσπάθεια μήπως και φύγει με τον βαθμό, πίεσε και έκλεισε την Καλλονή στην περιοχή της, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων ανταποκρίθηκε με επιτυχία και κράτησε το υπερ-πολύτιμο "τρίποντο".

MVP

Δεν ξεχωρίζει κάποιος από τους νικητές, καθώς όλοι προσπάθησαν και εισέφεραν εξίσου στην επιτυχία. Ειδική αναφορά μπορεί να γίνει στον Μαρσέλο και τον Περόνε που ήταν πάντα μέσα στις φάσεις, καθώς και στην αμυντική γραμμή της Καλλονής που κράτησε στο τέλος το "μηδέν".

Αδύναμος κρίκος

Ο Μιλοσάβλιεφ έχασε γκολ που δεν χάνεται στο 8', κάνοντας ένα τραγικό πλασέ από εξαιρετική θέση, ενώ και ο Μάντζιος δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό στην επίθεση του Λεβαδειακού.

Σχόλιο

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε άλλες δύο νίκες για να πει με ασφάλεια ότι μένει στην κατηγορία, ωστόσο η Καλλονή πατάει πλέον καλύτερα στα πόδια της, έχοντας μια απόσταση δέκα βαθμών από τον 17ο που πέφτει απ' ευθείας. Έστω και με αυτογκόλ, η ομάδα της Λέσβου επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς χωρίς "τρίποντο" και βλέπει πλέον το μέλλον της... στην Super League! Ο Λεβαδειακός παρέμεινε χαμηλά και προβλημάτισε, καθώς δεν πήρε τίποτα από μια ομάδα με ίδιους στόχους που παίζει πάντα μακριά από την έδρα της και σε άδειο γήπεδο. Τυχερός (και αυτός και κάποιοι άλλοι) που πέφτουν μόνο δύο ομάδες απ' ευθείας...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Γιορέντε, Κεϊτά, Μαρσέλο (86' Βαλιός), Ποντάνι, Λεοζίνιο (69' Καλτσάς), Μανούσος, Περόνε (79' Καζάκης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Λαμπρόπουλος (33' Βαρέλα), Κονέ, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ (76' Καπό), Μάντζιος.

Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS
Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS
Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS
Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS
Καλλονή-Λεβαδειακός 1-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK