ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3 (VIDEOS)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηρακλειώτη Νίκο Καρέλη, ο Παναθηναϊκός πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το "Θ. Βαρδινογιάννης" επικρατώντας 3-2 του ΟΦΗ και θα πάει φορτσάτος στον "τελικό" με τον Ολυμπιακό. Εκτός έδρας νίκη για τους "πράσινους" μετά από τις 4 Δεκεμβρίου.

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό οι Μάρκους Μπεργκ και Μλάντεν Πέτριτς συνδυάστηκαν ωραία, ο Κροάτης σούταρε πάνω στον Μανώλη Φαζό και ο επερχόμενος Νίκος Καρέλης άνοιξε το σκορ με νέο σουτ.

Όσοι, πάντως, πίστεψαν ότι οι "πράσινοι" θα... επενδύσουν πάνω στο γρήγορο γκολ τους, διαψεύστηκαν οικτρά. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου υποχώρησαν πολλά μέτρα και χαρακτηριστικό είναι ότι με εξαίρεση ένα πλασέ του Διαμαντή Χουχούμη στο 39ο λεπτό δεν δημιούργησαν καμία αξιόλογη φάση.

Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι πριν από τρεις ημέρες έπαιξε αγώνα για το Κύπελλο, ήταν πιο φρέσκος και πιο ορεξάτος, με συνέπεια να φτάσει στην ανατροπή πριν από το φινάλε ενός νευρικού πρώτου ημιχρόνου, που περιελάμβανε επτά κίτρινες κάρτες.

Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μανώλη Μονιάκη στο 26ο λεπτό (η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε μέσα) ο "Όμιλος" έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 44ο λεπτό ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος απώθησε τον Μάιρον Τζορτζ εντός περιοχής, εκείνος έπεσε, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι κι ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι ανέτρεψε τα δεδομένα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο: με γκολ του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά σκόραρε ο Ντάνιελ Πράνιτς με μακρινό σουτ που κόντραρε στο κεφάλι του Γιώργου Μακρή. Το ερώτημα, πλέον, ήταν αν οι "πράσινοι" θα βελτίωναν την επιθετική τους εικόνα.

Αρχικά, ο ΟΦΗ δεν φάνηκε επηρεασμένος από το γκολ, εν συνεχεία όμως, το "τριφύλλι" κέρδισε μέτρα και με τη συμβολή των νεοφερμένων Σωτήρη Νίνη, Αμπντούλ Ατζαγκούν άσκησε πίεση. Το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Καρέλη να ξαναχριστεί σκόρερ στο 59ο λεπτό, ο Μανώλης Μπολάκης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σκαστό σουτ του Ατζαγκούν στο 68ο, αλλά στο 75ο ο Καρέλης βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα με συρτό σουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν στοιχεία νευρικότητας, υποχρεώνοντας τον Αναστασίου να βάλει αρκετές φορές τις φωνές για να τους ηρεμήσει, ενώ στο 86ο λεπτό τοποθέτησε στα χαφ τον Γιώργο Κουτρουμπή, προκειμένου να κλειδώσει το πολύτιμο αποτέλεσμα.

MVP

Πολύ καλός ο Ντάνιελ Πράνιτς, θετική παρουσία από Σωτήρη Νίνη και Αμπντούλ Ατζαγκούν, αλλά ο Νίκος Καρέλης ήταν ο παίκτης που συνέβαλε τα μέγιστα για την απόδραση του Παναθηναϊκού από το "Θ. Βαρδινογιάννης".

Αδύναμος κρίκος

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ανήκει στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μάιρον Τζορτζ και υπέπεσε σε πέναλτι.

Σχόλιο

O Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη εν έτει 2015 (η τελευταία είχε επιτευχθεί στις 4 Δεκεμβρίου κόντρα στον Παναιτωλικό) κι έφτασε τις οκτώ σε εννέα ματς στο σύνολο (σ.σ. υπολογίζεται κι εκείνη με την Νίκη Βόλου). Αντιθέτως, το γεγονός ότι προερχόταν από ένα γκολ παθητικό στα τελευταία εννέα ματς και στο Ηράκλειο δέχθηκε δύο θα πρέπει να προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου ενόψει του ντέρμπι "αιωνίων" με τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, ήταν ηρωικός για ακόμα ένα ματς, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ...

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (31' Ροβίθης), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς (78' Περογαμβράκης), Λαμπρόπουλος, Μακρής, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (86' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Μαυρίας (46' Νίνης), Πράνιτς, Πέτριτς (62' Ατζαγκούν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK