Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κόντρα στην πολυπρόσωπη και καλοστημένη αμυντική γραμμή του Εργοτέλη, ωστόσο μέσα σε ένα δίλεπτο έβαλε δύο γκολ με παίκτες που προήλθαν από τον πάγκο, εν τέλει επικράτησε 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και θα μεταβεί με ανεβασμένη ψυχολογία στο πρόγραμμα-φωτιά που ακολουθεί.

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Βίτορ Περέιρα ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ενόψει των αναμετρήσεων με Ντνίπρο, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, δίνοντας την ευκαιρία στον Φράνκο Χάρα να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ στον αντίποδα, ο Σταύρος Λαμπράκης έδωσε εντολή για μαζική άμυνα.

Ο Ολυμπιακός επιτέθηκε κατά βάση με τον Ματιέ Ντοσεβί (οι "ερυθρόλευκοι" κατέγραψαν 20 γεμίσματα από δεξιά κι επτά από αριστερά στο ημίχρονο), ενώ οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Παϊτίμ Κασάμι και Γιάννης Μανιάτης συνέβαλαν στο δημιουργικό κομμάτι.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους λένε την αλήθεια (τελικές 16-0, κόρνερ 11-1, φάουλ 2-12, κατοχή 66%-34%), καθώς οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για δύο διαιτητικές αποφάσεις, εκτιμώντας ότι ο Ιγκνάσιο Φιντέλεβ είχε κάνει χέρι εντός περιοχής στο 25' και πως ο Μηνάς Πίτσος ανέτρεψε τον Χάρα στο 34' (ο επιθετικός των "ερυθρολεύκων" βρισκόταν οριακά εκτός περιοχής).

Ανάλογη ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι "ερυθρόλευκοι" άσκησαν ασφυκτική πίεση, έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και με την είσοδο του Τζίμι Ντουρμάζ έγιναν ακόμα πιο επιθετικοί, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 70ό λεπτό, ο Μπόγιαν Σαράνοβ είχε υποχρεωθεί σε οκτώ επεμβάσεις.

Η σθεναρή αντίσταση του Εργοτέλη κάμφθηκε μέσα σε ένα δίλεπτο χάρη στα γκολ δύο παικτών που είχαν περάσει ως αλλαγή: του Ντουρμάζ στο 71' και του Κώστα Φορτούνη στο 73'. Ο Ντομίνγκες έκανε όλη τη δουλειά για το πρώτο (στην επίμαχη φάση έκανε χέρι ο Χάρα), ενώ ο Μανιάτης έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο.

Ο Ντομίνγκες είχε την ευκαιρία να μετουσιώσει σε γκολ την εκπληκτική του εμφάνιση, όταν ο Κασάμι κέρδισε πέναλτι από τον Φιντέλεβ στο 78', αλλά ένα λεπτό αργότερα ο -τραυματίας- Σαράνοβ έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Το κερασάκι στην τούρτα έμελλε τελικά να βάλει ο εξαιρετικός Φορτούνης με υπέροχη κίνηση και πλασέ από αριστερά στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP

Ο Κώστας Φορτούνης. Κέρδισε στο νήμα Αλεχάντο Ντομίνγκες και Ματιέ Ντοσεβί χάρη στα δύο γκολ που έβαλε στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκάσπαρ Γκορκς. Χάνει τελείως τον "Τσόρι" στη φάση του πρώτου γκολ, ενώ η μπαλιά του Γιάννη Μανιάτη στη φάση του δευτέρου γίνεται στην πλάτη του.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός έδειξε τεράστια διάθεση λίγες ημέρες μετά από το πολυσυζητημένο 1-1 με την ΑΕΚ και το γεγονός ότι οι 22 εκ των 36 τελικών που επιχείρησε ήταν προς την εστία (2-19 οι αποκρούσεις) φανερώνει πως μπήκε.. αμέτρητες φορές στα καρέ των Μπόγιαν Σαράνοβ και Ζαχαρία Καβουσάκη. Και, βέβαια, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι κόντρα σε Ντνίπρο και Παναθηναϊκό θα επανέλθουν πολλοί βασικοί. Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, πήρε πολύ καλό βαθμό στο αμυντικό κομμάτι, αν μη τι άλλο όμως, το 3-0 τον κολακεύει παρά το γεγονός ότι οι δύο από τις τρεις αλλαγές του ήταν αναγκαστικές.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70' Φορτούνης), Αφελάι (57' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80' Μπενίτες), Χάρα.

Εργοτέλης (Ματζουράκης): Σαράνοβ (80' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φίντελεβ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+1' Καλέ), Ουλά (70' Στογιάνοβιτς), Σολάρι.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πέναλτι που ζητά ο Ολυμπιακός και το χέρι του Χάρα (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK