Αρης-ΟΦΗ 1-0

Με γκολ-κεφαλιά του Λαζαρίδη για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, ο Αρης νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο ΟΦΗ και επέστρεψε στις επιτυχίες. Τρίτη σερί ήττα χωρίς να σκοράρει η ομάδα του Αναστόπουλου.

Αρης-ΟΦΗ 1-0

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)/ Γκάγκας (Λάρισας), Κωστάρας (Αιτ/νίας)

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Φατί, Παπαζαχαρίας (46' Γιαννιώτας), Σολτάνι (46', Καπετάνος), Ουμπίδες, Ακόστα, Καστίγιο (69' Κανούλας).

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Σόουζα, Βάντο, Κάλαϊτζιτς, Τζ. Λόπεθ (70' Ουκάρ), Μπόντορ (79' Σίσιτς), Χ. Λόπεθ, Παπουλής, Καμπάνταης (61' Μάντζιος).

Σκόρερ: Λαζαρίδης 73'

Η εικόνα του αγώνα:

Οσοι περίμεναν να δουν ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος κακώς επέλεξαν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Αρης ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά δεν μπορούσε, ενώ ο ΟΦΗ με άμυνα δεν έδειχνε διατεθειμένος να ψάξει το γκολ. Εκτός αν έβρισκε τον κενό χώρο.

Ουσιαστικά η πρώτη φάση του ματς έγινε στο 31ο λεπτό όταν ο Παπουλής πήγε να απειλήσει με κεφαλιά, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Αρης βρήκε την... χαμένη του ορμή, πίεσε τους Κρητικούς και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Παπαζαχαρία στο 40' που βρήκε στο δοκάρι του Σαχσανίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο Μασάδο και Αναστόπουλος το... έριξαν στο σκάκι και με διάφορες κινήσεις στην ενδεκάδα προσπαθούσαν -εις μάτην- να βρουν τη λύση. Ο Αρης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά είχε εμφανέστατο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τον κενό χώρο για να χτυπήσουν με τον ταχύτατο Παπουλή, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Τη λύση την έδωσε η άμυνα του Αρη όπως ακριβώς στο ματς με την ΑΕΚ. Στο 73ο λεπτό ο Λαζαρίδης βρέθηκε στο σωστό σημείο μετά τη σέντρα του Νέτο και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας το τρίποντο στους Θεσσαλονικείς.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έβαλε τον Σίσιτς αντί του Μπόντορ και έπαιξε φουλ επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, μήπως και καταφέρει να πετύχει ένα γκολ. Ο Αρης, όμως, δεν απειλήθηκε και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Το κλειδί του αγώνα:

Το παιχνίδι του γκολ. Το πέτυχε ο Αρης και πήρε το τρίποντο. Σε ένα ματς που θύμιζε... σκάκι από τις κινήσεις των προπονητών, ένας αμυντικός έμελλε να δώσει το γκολ.

MVP:

Ο Νίκος Λαζαρίδης κάνει... του κεφαλιού του. Ο Ελληνας αμυντικός βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα και χάρισε ακόμη ένα τρίποντο στον Αρη.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Νέρι Καστίγιο επέστρεψε στις... κακές εμφανίσεις. Δεν βοήθησε και δικαίως αντικαταστάθηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK