Ο Αστέρας έγινε ΠΑΣ για να ισοφαρίσει

Η αλλαγή συστήματος από τον Στάικο Βεργέτη και η μεταμόρφωση του Αστέρα σε ΠΑΣ Γιάννινα έφεραν το 1-1 στην Τρίπολη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το "Χ" της Κυριακής διεύρυνε την παράδοση των ισοπαλιών στην Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το 3-3 του '13, το 2-2 του '15 και το 0-0 του '16 εμφανίστηκε και το 1-1! Από τα γκολ του Ζάιρο στο 27' και στο 70' του Μανιά.

Μεταξύ των δύο τερμάτων μεσολάβησε η (απρόσμενη) απόφαση του Στάικου Βεργέτη ν' αλλάξει το 4-2-3-1 σε 3-5-2 για να προσαρμοστεί απόλυτα στο αδιαπραγμάτευτο σύστημα που εφαρμόζει ο Πετράκης έχοντας μετατρέψει τον "Άγιαξ" σ' ένα συμπαγές σύνολο.

Από το 35' και σε συνδυασμό με την αλλαγή του Καλτσά με τον Ιωαννίδη, ο Αστέρας εξασφάλισε αυτό που δεν είχε μέχρι τότε: τον έλεγχο της κατάστασης. Γιατί ναι μεν απειλούσε, με τον γκολκίπερ Πασχαλάκη ν' αποτελεί εγγύηση για τους Γιαννιώτες, ταυτόχρονα όμως κινδύνευε σταθερά. Με αποτέλεσμα να έχει ήδη παραβιαστεί η εστία του από την εντυπωσιακή προσπάθεια του Κόντε και το πλασέ του Ζάιρο σε κενή εστία.

Μαζί με τις εναλλαγές στο χορτάρι άλλαξε και η εικόνα του αγώνα, καθώς με 65%-35% στην κατοχή, η μπάλα ήταν μονίμως στο μισό των Γιαννιωτών που δεν ξεμυτούσαν. Ευκαιρίες κλασικές δεν έφτιαξε η ομάδα της Τρίπολης, όχι αντίστοιχες του πρώτου μισού, είχε όμως το γκολ του 70'. Όταν ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μανιάς των επτά τελικών εκτέλεσε με κίνηση φορ. Γκολ που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Αστέρας: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γκαϊντούτσικ (55' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Καλτσάς (39' Ιωαννίδης), Μάσα (78' Κυριακόπουλος), Μανιάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπουκοβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82' Κοροβέσης), Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο Γιάκος, Κόντε (66' Κοζορώνης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK