Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-2 (VIDEOS)

Ο Ατρόμητος σημείωσε ένα υπέροχο γκολ στο 86ο λεπτό, επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη στο "Θ. Βαρδινογιάννης" και πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη από τις 31 Αυγούστου, πλησιάζοντας στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Super League.

Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Νίκος Νιόπλιας γνωρίζει τις επιθετικές αρετές του Κώστα Κατσουράνη (του έδωσε εντολή να αγωνιστεί αρκετά ψηλά για τα δεδομένα του), ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Αλέξανδρο Κούρο, ο οποίος έκανε λάθος γύρισμα στο 16ο λεπτό, ο Νίκος Λαζαρίδης υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ο Εστέμπαν Σολάρι, νίκησε τον Αντρέι Γκορμπούνοβ, δίνοντας το προβάδισμα στον Εργοτέλη, ενώ ο Κατσουράνης υποχρεώθηκε να παίξει δίπλα στον Σωκράτη Φυτανίδη (η διάταξη άλλαξε από 4-3-2-1 σε 4-4-1).

Οι -τυπικά- γηπεδούχοι, πάντως, δεν πάτησαν στο ανέλπιστο προβάδισμα (ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε εντολή στον Μάικλ Ολαϊτάν να αγωνίζεται πιο κοντά στον Σολάρι για να γίνει πιο συμπαγής η ομάδα του στην επίθεση), με συνέπεια να τιμωρηθούν.

Ως εκ τούτου, ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 59% κατοχή, 10 τελικές (τρεις παραπάνω από τον Εργοτέλη) και το σημαντικότερο απ' όλα: με γκολ στο 31ο λεπτό. Ο Μοχαμέντ Γιουσούφ έχασε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κατσουράνης έβγαλε τη σέντρα και ο Στέφανο Ναπολεόνι ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά.

Η κρητική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε ψηλά και κράτησε μπάλα, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, προκειμένου να απειλήσει την εστία του Γκορμπούνοβ, ενώ η αποβολή του Γιαν Μποέ-Καν στο 77ο λεπτό την άφησε χωρίς καθαρό αμυντικό μέσο (οπισθοχώρησε ο Γκρεγκ Ουλά για να καλύψει).

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, προτίμησαν διάταξη 4-3-2 στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Χαβιέρ Ούμπιδες να επιστρέφει για να πάρει μπάλα και τους Μαρσελίνιο-Ναπολεόνι να αγωνίζονται μπροστά.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν το βαθμό, δεδομένου ότι το σουτ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο 82ο λεπτό πέρασε άουτ, αλλά μετά από υποδειγματική συνεργασία των Κούρου και Ούμπιδες, ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε τον Μπόγιαν Σαράνοβ και χάρισε στον Ατρόμητο την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα από τις 31 Αυγούστου.

MVP

Ο Μαρσελίνιο Λέιτε. Τρία λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έκανε μία εκπληκτική κούρσα, στο 86' βρέθηκε εκεί που έπρεπε και εκτέλεσε τον Μπόγιαν Σαράνοβ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιαν Μποέ-Καν. Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι τη στιγμή που ο Σενεγαλέζος μέσος αποβλήθηκε και άφησε χωρίς "εξάρι" την ομάδα του.

Σχόλιο

Ο Ατρόμητος, παραδόξως, δυνάμωσε μετά από την αποβολή του Νίκου Λαζαρίδη, έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση και στο φινάλε απέδρασε με τους τρεις βαθμούς από το "Θ. Βαρδινογιάννης", πανηγυρίζοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 11 ανεπιτυχείς προσπάθειες (σ.σ. η τελευταία είχε επιτευχθεί στις 31 Αυγούστου κόντρα στην Νίκη Βόλου με 1-0). Ως εκ τούτου, το ξεκίνημα του Νίκου Νιόπλια είναι θετικό με "δύο στα δύο". Ο Εργοτέλης, αντίθετα, είναι άξιος της μοίρας του, αφού προηγήθηκε και αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό. Δεδομένου ότι ακολουθούν τρία ματς εκτός κι ένα εντός με τον Παναθηναϊκό, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι το έργο της παραμονής έχει δυσκολέψει αφάνταστα.

Οι συνθέσεις

Εργοτέλης (Ματζουράκης): Σαράνοβ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Λυκογιάννης, Μποέ-Καν, Κοζορώνης (62' Χαλκιαδάκης), Γιουσούφ, Ουλά, Ολαϊτάν (69' Καλέ), Σολάρι (82' Τζίλας).

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοβ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος, Δημούτσος, Κατσουράνης, Αγκουαζί (75' Κοντοές), Ούμπιδες, Καράσκο (62' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι (82' Μπρίτο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK