Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Η Καλλονή, χάρη σε γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου στο 3ο λεπτό του αγώνα, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Καλύτεροι αλλά άστοχοι οι φιλοξενούμενοι.

Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Προτού συμπληρωθούν τα πρώτα 3 λεπτά στον αγώνα η Καλλονή κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με όμορφη κεφαλιά του Αντώνη Πετρόπουλου, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ραούλ Γιορέντε. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου άσκησαν τρομερό πρέσινγκ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να δυσκολευτεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Άντριου Χογκ. Οι Γιαννιώτες ξεπέρασαν το αρχικό... σοκ και ανέβασαν την απόδοσή τους, χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία στο 26ο λεπτό, όταν το πλασέ του Μιχάλη Μανιά αποκρούστηκε από τον Χογκ, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Νόελ Ακόστα σε κενή εστία πραγματοποίησε ένα κάκιστο σουτ.

Οι παίκτες της Καλλονής οπισθοχώρησαν με σκοπό να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ, ενώ ο ΠΑΣ πίεζε για την ισοφάριση, έχοντας αρκετές καλές στιγμές, με αποκορύφωμα τη φάση του Μανιά στο 41'. Ο Ακόστα έστρωσε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Μαλτέζου τερματοφύλακα.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα είχαν ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, χωρίς ευτυχώς να ξεφύγει η κατάσταση. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει, χάνοντας μία τρομερή ευκαιρία στο 59ο λεπτό, με πρωταγωνιστή και πάλι στον Ακόστα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.

Η Καλλονή προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό, κρατώντας την μπάλα και απειλώντας κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Στο 78' ο Τσαμπούρης είχε την... έμπνευση να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ. Η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, ο οποίος έδειξε αιφνιδιασμένος. Τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν βοήθησαν στο να παιχτεί όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου οπισθοχώρησαν ακόμα περισσότερο και έκλεισαν τους χώρους, μην αφήνοντας περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Μπέριος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη λόγω "κοκορομαχίας" με τον Χουάνμα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτης της Καλλονής να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό "τρίποντο" για τη συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για παραμονή στην κατηγορία.

MVP

Ο Αντώνης Πετρόπουλος στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Ο Έλληνας επιθετικός, στο διάστημα που αγωνίστηκε, έδωσε πολλές μάχες, πίεσε και δημιούργησε χώρους για τους συμπαίκτες του, πραγματοποιώντας ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νόελ Ακόστα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, "σπαταλώντας" δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Ο Βραζιλιάνος άσος έδειξε σε κακή κατάσταση, ενώ δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Σχόλιο

Η Καλλονή κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα, παίρνοντας το προβάδισμα νωρίς στο ματς, το οποίο διατήρησε με "νύχια και με δόντια" μέχρι το τέλος. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν αρκετά για την ισοφάριση, είχαν καλές ευκαιρίες, αλλά τόσο ο Άντριου Χογκ, όσο και το... δοκάρι δεν τους έκαναν το χατήρι.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Γιορέντε, Κριπιντίρης, Ρόχας (74' Μίνγκας), Καλτσάς, Πετρόπουλος (65' Μαρσέλο), Μανούσος (85' Λεοζίνιο), Χουάνμα

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Χαρίσης, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μπέριος, Στρούνα (86' Αυγενικού), Τζημόπουλος, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς, Μανιάς

News 24/7

24MEDIA NETWORK