Άξια ο Παναθηναϊκός, ο Καπίνο κράτησε το 1-0

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαϊδης". Ο Παναθηναϊκός ήταν ολοκληρωτικά κυρίαρχος και νίκησε δίκαια 1-0 τον Ολυμπιακό προς μεγάλη ικανοποίηση του κόσμου του. Μπορούσαν και άλλα γκολ οι πράσινοι, τραγικοί οι "ερυθρόλευκοι".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με μια τελική (κι αυτή εκτός εστίας), απέναντι σε μια ομάδα με πάθος, αλλά και πρόβλημα στην τελική δεν είναι δυνατόν να ελπίζεις σε κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή ήττα. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στο σπουδαιότερο ματς της 25ης αγωνιστικής, με το τρομερό γκολ του Μπεργκ (δύσκολα θα χάσει το βραβείο best goal της αγωνιστικής) στο 15ο λεπτό, να είναι αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει σκοράρει ακόμη με το κοντινό σουτ του Κλωναρίδη στο 19', που πέρασε άουτ, με το φάουλ του Εμποκού στο 40', που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο, αλλά και με την κοντινή προβολή του Εμποκού στο 74' που απέκρουσε εκ νέου εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Τι κρατάμε λοιπόν από το ματς τι Λεωφόρου; Την ενέργεια που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, το πανέμορφο 18ο γκολ του Σουηδού φορ του "τριφυλλιού" στο πρωτάθλημα, την ανικανότητα του Ολυμπιακού να δημιουργήσει ευκαιρίες και την εξαιρετική εμφάνιση του Καπίνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την... εκπαραθύρωση του Λεάλι από την 11άδα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να παραμένουν στο +6 από την κορυφή, παρά την ήττα και τον Παναθηναϊκό να αποκτά σημαντική διαφορά από την 6η θέση (5 βαθμών), μια αγωνιστική πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ και πέντε πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της περιόδου.

Όσο για τη διαιτησία του Κομίνη, εκτός από μερικά λαθάκια, δεν θα πρέπει να σταθούμε πολύ.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): O.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Kουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες (77΄ Λουντ), Κλωναρίδης (77΄ Λέτο), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57΄ Ανδρούτσος), Ντομίνγκες (63΄ Φορτούνης), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 54

2. Πανιώνιος 48

3. ΠΑΟΚ 46

4. Παναθηναϊκός 45

5. ΑΕΚ 43

6. Ξάνθη 40

7. Πλατανιάς 38*

8. Ατρόμητος 35

9. ΠΑΣ Γιάννινα 34

10. Κέρκυρα 28

11. Παναιτωλικός 27

12. ΑΕΛ 24

13. Αστέρας 22

14. Λεβαδειακός 19

15. Ηρακλής 16*

-. Βέροια 16

* αγώνα λιγότερο

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK