Ολυμπιακός-Πλατανιάς 4-2

Το αγχωτικό 1-1 έγινε 4-2 στο Φάληρο δια ποδός Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, μοίρασε ασίστ και ο Ολυμπιακός ξεκλείδωσε την άμυνα του αξιόμαχου Πλατανιά για να έρθει η άνετη επικράτηση. Άνοιξε λογαριασμό ο Βαλντές, χειροκροτήθηκε ο Βλαχοδήμος για το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 4-2

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Αν κάτι αξίζει από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στο Φάληρο είναι το γκολ του Τόρες. Ο παίκτης που στον πρώτο γύρο είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά ισοφάρισε το γκολ που είχε σημειώσει ο... νέος Μήτρογλου τον Πειραιωτών, Μάικλ Ολαϊτάν.

Ετσι, στο 37ο λεπτό ο φωτεινός πίνακας του Καραϊσκάκη έγραφε 1-1, με τον Πλατανιά, του Αγγελου Αναστασιάδη, να δικαιώνεται για το αγωνιστικό θράσος που έβγαλε απέναντι σε μία ομάδα που είχε τον έλεγχο, προηγήθηκε στο 29ο λεπτό, αλλά πλήρωσε την αμυντική του αδράνεια.

Πάντως, σε σχέση με άλλα παιχνίδια, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τις φάσεις, δεν ήταν γεμάτο από ποδόσφαιρο και είδαμε περισσότερες ατομικές ενέργειες παρά ομαδικές προσπάθειες. Πάντως, ο Πλατανιάς ήταν εμφανώς αλλαγμένος σε σχέση με άλλα παιχνίδια κι αυτό γιατί ο Αναστασιάδης προσπάθησε να περάσει στην ομάδα του μία σωστή αμυντική λειτουργία, καλύτερη κυκλοφορία και παιχνίδι δίχως άγχος.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να επιτεθεί. Το έκανε, παίζοντας στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους, αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά. Το χαρακτηριστικό βέβαια ήταν ο... συνωστισμός στην περιοχή του Πλατανιά, με όλους τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτή, δυσκολεύοντας αφάνταστα το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αυτό που "φώναζε" το ματς ήταν "Ιμπαγάσα". Ετσι, ο Μίτσελ δεν άργησε να περάσει τον έμπειρο μέσο στο γήπεδο ελπίζοντας ότι θα βγουν οι κάθετες και θα σπάσει η αμυντική γραμμή του Πλατανιά. Ετσι κι έγινε με τη λύση να έρχεται από δύο αλλαγές του Ισπανού τεχνικού. Η πρώτη, η προαναφερθείσα, έβγαλε την μπαλιά, ακριβώς με το φαλτσάκι που χρειαζόταν, ο Σαβιόλα έκανε το κοντρόλ και ο Βαλντές του... έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα για να κάνει το 2-1 από κοντά στο 68'. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός έκανε τη σέντρα και έδωσε έτοιμο γκολ για το κεφάλι του Πέρες, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Τα διθυραμβικά σχόλια για τον Αριέλ Ιμπαγάσα είχαν ήδη ξεκινήσει να γράφονται όταν ήρθε σαν... σφήνα το θαυμάσιο γκολ του Βλαχοδήμου ένα λεπτό μετά για να... κλέψει λίγη από τη δόξα του Αργεντινού.

Το 3-2 δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό ούτε τον τρόμαξε. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας το γκολ που θα πάει ξανά τη διαφορά στα δύο τέρματα και θα διώξει το όποιο άγχος από το Φάληρο. Στο 77' είχαν δοκάρι από τον Σιαβόλα, ενώ στο 78' ο Μαρκάνο σκόραρε το πρώτο του γκολ στη δεύτερη θητεία του στους Πειραιώτες και έκανε αυτό που είπαμε: "καθάρισε" το ματς.

Η συνέχεια ήταν διεκπεραιωτική. Ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα (ακόμα κι έτσι είχε τελικές για πέμπτο γκολ), ο χρόνος κύλησε και η ιστορία έγραψε ακόμα μία νίκη, ακόμα τρεις βαθμοί σε μία χρονιά που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

MVP:

Δεν είναι μόνο ότι η είσοδός του έφερε τη λύση και έδειξε την κλάση του, αλλά και το πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ότι στα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αψεγάδιαστος, αφού δεν έκανε ούτε μία λάθος πάσα. Ο λόγος φυσικά για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος:

Το πρώτο ημίχρονο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Ο Ολυμπιακός της... Μάντσεστερ δεν πρέπει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις.

Σχόλιο:

Ματσάρα στο δεύτερο μέρος. Να το βλέπεις ξανά και ξανά. Κι όλα αυτά από έναν ποδοσφαιριστή. Φανταστείτε να πήγαινε ο Ιμπαγάσα στον Ατρόμητο, όπως είχε ψηθεί το σκηνικό. Ένας παίκτης που παρά το προχωρημένο της (ποδοσφαιρικής του) ηλικίας, κάνει πλάκα με κάθε αντίπαλο. Αυτά είναι τα θετικά. Τα αρνητικά είναι η εικόνα του πρώτου μέρους. Καμπανάκι κινδύνου ενόψει Champions League. Οσον αφορά στον Πλατανιά του Αγγελου Αναστασιάδη, είχε διάθεση και θράσος, αλλά είχε και πολλά λάθη, τα οποία πλήρωσε.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου (66' Ιμπαγάσα), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (73' Μασάντο), Πέρες, Ντομίνγκες (57' Βαλντές), Σαβιόλα.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79' Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ίνκουμ (71' Ρούμπιο Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Τόρες (84' Σούκιας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK