Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-0

Με "λυτρωτή" τον Οικονόμου που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό με 1-0, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-0

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Το 4-2-3-1 προτίμησαν και οι δύο προπονητές σε μια αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα "τελικού" όσον αφορά την μάχη για την παραμονή. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με το "καλημέρα" πήγαν να αιφνιδιάσουν την άμυνα του Λεβαδειακού, όμως η κεφαλιά του Γιάννου στο 8ο λεπτό πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπουμάλ δεν στόχευσε σωστά και το σουτ του έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία.

Ο Πανιώνιος κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, χάνοντας νέα τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολοβού στο 12' να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, έχοντας παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Η μοναδική φάση που κατέγραψαν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 37ο λεπτό, με το σουτ του Πίντερ από μακρινή απόσταση να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Όπως ξεκίνησαν το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, έτσι μπήκαν και στο δεύτερο. Στο 46' "άγγιξαν" το γκολ, όμως η κεφαλιά του Ρισβάνη έφυγε λίγο άουτ. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας κλείσει στα καρέ του τον Λεβαδειακό, όμως του έλειπε η ουσία. Στο 75ο λεπτό, ο Ρισβάνης κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε καθώς ο αμυντικός του Πανιωνίου έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Πίντερ στην προσπάθειά του να σκοράρει.

Όσο περνούσε η ώρα οι "κυανέρυθροι" ανέβαζαν όλο και περισσότερο την πίεσή τους στην εστία του Λεβαδειακού. Τελικά η "λύτρωση" ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Σηφάκης έκανε λάθος έξοδο, με την μπάλα να φτάνει στον Οικονόμου κι αυτός με κοντινή προβολή να γράφει το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Πανιώνιο να παίρνει μια σπουδαία νίκη στη "μάχη" που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία.

MVP

Σε τέτοια ματς που κρίνονται από μία φάση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο MVP από τον σκόρερ, Οικονόμου. Ο αμυντικός του Πανιωνίου ήταν αυτός που "λύτρωσε" τους "κυανέρυθρους" 9 λεπτά πριν το φινάλε.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε απλουστεύσει αρκετά τα πράγματα εάν ο Μπουμάλ δεν σπαταλούσε συνεχώς τις ευκαιρίες που του δημιουργούσαν οι συμπαίκτες του. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου δεν ήταν αποτελεσματικός στις προσπάθειές του και δίκαια ο Ουζουνίδης τον έκανε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Σχόλιο

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση είναι τις τελευταίες αγωνιστικές ο Πανιώνιος και αν συνεχίσει έτσι τότε η παραμονή στην κατηγορία μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Το παιχνίδι αυτό είχε το χαρακτήρα "τελικού" μιας και οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους, όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο. Όσον αφορά τις αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά και το γκολ που ακυρώθηκε, ο διαιτητής του αγώνα κ. Γιάχος φαίνεται πως έκρινε σωστά. Ο Λεβαδειακός δεν φάνηκε καθόλου, δημιούργησε στην ουσία μία καλή φάση (το δοκάρι του Πίντερ) και ο στόχος της παραμονής δείχνει να δυσκολεύει από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ήδη άλλωστε η διαφορά από την 14η θέση είναι στους 5 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ (58' Μπακασέτας), Κολοβός (69' Ιμπαγάσα), Φούντας, Γιάννου (90' Γκέζος).

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τομάς, Ζίτο, Πίντερ, Ορτέγκα (77' Μιλοσάβλιεφ), Μπουσταμάντε (58' Κατίδης), Γκόμεζ (84' Μρντάκοβιτς), Μάντζιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK