Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4

Με εμφατική εμφάνιση που απέφερε τέσσερα γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση και έφερε την Κέρκυρα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 26η

Σκόρερ: 16' Γκαρσία, 45'+ Αθανασιάδης, 54', 64' Λάζαρ

Κίτρινες κάρτες: 29' Σνάουτσνερ, 35' Τσιρίλο, 92' Γιάννου

Κόκκινες κάρτες: -

Διαιτητής: Αρετόπουλος

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Η εικόνα του αγώνα

Ήταν μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ελκυστικές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο τρέχον πρωτάθλημα. Απλό, αλλά στρωτό και σύγχρονο ποδόσφαιρο που βασίστηκε στην αλληλοκάλυψη, στην ταχύτητα και στις μεταβιβάσεις με τη μία. Καμία σχέση δηλαδή με ό,τι συνέβη πριν από μία εβδομάδα στο Αγρίνιο.

Το εμπνευσμένο γκολ του Γκαρσία στο 16' με εκτέλεση κόρνερ (!) έδωσε το στίγμα μιας αναμέτρησης που είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή, τον "Δικέφαλο" του Λάζλο Μπόλονι. Κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή, απειλούσε με όποιον τρόπο και όποτε ήθελε. Πότε με τον Αθανασιάδη και τον Γιάννου και πότε με τον Σαλπιγγίδη και τον Λάζαρ. Το 2-0, από την ασίστ του Λάζαρ και την εκτέλεση στην κίνηση του Αθανασιάδη, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και μετά από 12 τελικές προσπάθειες, εδραίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι το 65' είχε φτάσει στο ευρύ 4-0 με ισάριθμες τελικές του πανταχού παρόντος Λάζαρ που δεν λάθεψε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς.

Η Κέρκυρα είχε προ πολλού εγκαταλείψει τη μάχη και παραδώσει το πνεύμα. Αλήθεια είναι πως δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Ο Χάβι Γκράθια άφησε την ομάδα του ανοχύρωτη στο κέντρο, παρά τη δεδομένη απουσία του Οσμάν, και το πλήρωσε πολύ ακριβά - με συντριβή. Με τέσσερις επιθετικούς στο γήπεδο και τον Γραμμόζη να χάνεται ως αμυντικός χαφ, η μπάλα δεν έφτανε ούτε με... αίτηση στην περιοχή του Χαλκιά. Τα μακρινά σουτ ήταν η μόνη επιλογή απειλής προς τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν πιέστηκε στο ελάχιστο.

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Βέντσελ και Γκουστάβο στο πρώτο ημίχρονο "πλήγωσαν" ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της Κέρκυρας, η οποία μετά το 2-0 αποδέχθηκε την μοίρα της και ανέμενε καρτερικά τη λήξη του αγώνα. Ίσως αυτή η συντριβή να αποτελεί μάθημα για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ.

Το live του αγώνα

Κλειδί του αγώνα

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στον κεντρικό άξονα ήταν εμφανής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η απουσία του τιμωρημένου Όσμαν κόστισε στην Κέρκυρα, η οποία δεν είχε καθαρό αμυντικό μέσο μήπως και φρενάρει τη δράση των αεικίνητων Γκαρσία και Λάζαρ.

MVP

Ο Κοστίν Λάζαρ έπαιξε 70 λεπτά και στο διάστημα που έμεινε στο γήπεδο ήταν το λιγότερο απολαυστικός. Η ασίστ στον Αθανασιάδη για το 0-2 και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το επιστέγασμα μιας άρτιας εμφάνισης που τη χαρακτήρισε το αδιάκοπο τρέξιμο και καθαρό μυαλό.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χάβι Γκράθια επέλεξε να έχει τέσσερις επιθετικούς στο αρχικό σχήμα, αλλά εκ του αποτελέσματος η... έμπνευσή του αποδείχθηκε τουλάχιστον ατυχής. Ούτε μία καθαρή ευκαιρία δεν δημιούργησε η Κέρκυρα στη διάρκεια του αγώνα, αδυνατώντας να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK