O Μπεργκ υπέγραψε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με γκολ στο 90'!

Με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 90' ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μετά από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο οι πράσινοι, ισοφάρισαν στο δεύτερο οι κιτρινόμαυροι με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδολόπουλο. Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Παναθηναϊκός.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα πιο δραματικά και εντυπωσιακά παιχνίδια μέσα στη φετινή σεζόν στη Super League παρακολούθησε το ελληνικό φίλαθλο κοινό στο φινάλε της 26ης αγωνιστικής, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να παίρνουν μέρος σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ και εκεί που όλοι έδειχναν πως το τελικό σκορ θα ήταν ισόπαλο, με κάθε ομάδα να είναι απόλυτα κυρίαρχη για ένα 45λεπτο, εκεί "μίλησε" η κλάση, η προσωπικότητα και η τρομερή φόρμα του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός φορ πέτυχε για πρώτη φορά δύο γκολ εις βάρος της Ένωσης σε ένα παιχνίδι (έφτασε τα 3 συνολικά), έφτασε τα 20 στο φετινό πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ) και τα 15 μέσα στο 2017, με το γκολ του στο 90' να δίνει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στον πράσινο πάγκο (ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετράει πλέον 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε 4 ντέρμπι) και να υποχρεώνει παράλληλα τους "κιτρινόμαυρους" στην πρώτη ήττα τους επί εποχής Μανόλο Χιμένεθ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όσον αφορά στην εικόνα του ντέρμπι αυτό χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη. Στο πρώτο 45λεπτο ΔΕΝ υπήρχε ΑΕΚ στο γήπεδο και αυτός που είχε φροντίσε ώστε να είναι "εξαφανισμένα" όλα σχεδόν τα όπλα των γηπεδούχων ήταν ο Παναθηναϊκός. Με σωστό πλάνο και έξυπνη τακτική εξουδετέρωσε όλα τα επιθετικά ατού της Ένωσης, την μπλόκαρε στον άξονα και στη δημιουργία, ενώ ήταν εκείνος που κέρδισε κατά κράτος τη μάχη στο χώρο του κέντρου και από εκεί "χτύπησε" τόσο με κάθετες πάσες όσο και με μπαλιές προς τα πλάγια. Στο διάστημα αυτό η Ένωση είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο 45' και αυτή από κεφαλιά του... Μολέντο ενώ στον αντίποδα οι "πράσινοι" είχαν 5 τελικές προσπάθειες που βρήκαν όλες στην αντίπαλη εστία.

Στο 24' ο Κλωναρίδης με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 (μετά από συνεργασία Βιγιαφάνιες και Μπεργκ και λάθος του Βράνιες) και στο 27' έγινε το 2-0 μέσα από τέσσερις πάσες και τελικό αποδέκτη τον Μπεργκ (ασίστ ο Εμποκού, πρώτη πάσα από Βιγιαφάνιες), ενώ το πράσινο 2-0 ήταν άκρως τιμητικό για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί ένα ακόμα γκολ αν ο Βιγιαφάνιες ήταν πιο εύστοχος στη μία έστω από τις 2 κλασικές ευκαιρίες που είχε να σκοράρει (6', 42').

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI SPORTS

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ δεν είχε άλλη επιλογή και έκανε δύο αλλαγές με το... καλημέρα, με τους Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρτ να μπαίνουν στο ματς αντί των Πατίτο Ροντρίγκες και Αϊντάρεβιτς και να αλλάζουν την εικόνα του ντέρμπι. Η ΑΕΚ έγινε πιο "ζωντανή", πιο επιθετική, πιο τολμηρή ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε σιγά-σιγά να πέφτει σε δύναμη όσον αφορά στις προσωπικές μονομαχίες και να χάνει μέτρα στο γήπεδο, με τα γκολ των "κιτρινόμαυρων" να έρχονται φυσιολογικά.

Στο 62' ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής σε χέρι του Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή (δύσκολη φάση, με τον τηλεοπτικό φακό να δείχνει πως ίσως βρήκε ώμο και όχι χέρι) ενώ στο 77' και μετά από διάστημα έντονης πίεσης ήρθε και η ισοφάριση μέσα από τις δύο πρώτες αλλαγές του Χιμένεθ. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο Πέκχαρτ με εντυπωσιακή προβολή στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Βλαχοδήμου, για να "βάλει φωτιά" στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αλλά και στο ματς με 13 λεπτά να απομένουν.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με το ματς να έχει μπει στην τελική ευθεία οι περισσότεροι θα πόνταραν πως αν ήταν κάποια ομάδα για να βάλει και τρίτο γκολ αυτή θα ήταν η ΑΕΚ που είχε 7 τελικές στο δεύτερο μέρος (5 στην εστία) έναντι καμίας του Παναθηναϊκού (!), όμως κόντρα στο μομέντουμ ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που σκόραρε το πολυπόθητο τρίτο γκολ και "ξέρανε" τους γηπεδούχους.

Ο Λουντ κινήθηκε από τα αριστερά και κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Βράνιες, ο Μπάρκας δεν υπολόγισε σωστά και την άφησε να περάσει και ο Μπεργκ βγήκε πρώτος σε αυτήν προλαβαίνοντας τον Λαμπρόπουλο για να γράψει το τελικό 3-2 και να βάψει "πράσινο" το αθηναϊκό ντέρμπι.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

To αποτέλεσμα μάλιστα αυτό εδραίωσε τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση και τον έφερε στο -1 από τον ΠΑΟΚ ενώ από την πλευρά της η ΑΕΚ έμεινε 5η με 43 πόντους και θα πρέπει να δώσει μάχη στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για να μπει στα πλέι οφ καθώς την καταδιώκουν Ξάνθη και Πλατανιάς που έχουν ο καθένας 41 πόντους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85' Μπουμάλ), Εμποκού (68' Λουντ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Μπεργκ.

ΤΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK