Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ο Ντομίνγκες σκόραρε στην αρχή, ο Φορτούνης στο τέλος και ο Ολυμπιακός χάρη στο 2-0 επί του επικίνδυνου Αστέρα στο Καραϊσκάκη σφιχταγκάλιασε τον τίτλο. Στο +6 πλέον από τον Παναθηναϊκό οι "ερυθρόλευκοι", το οποίο μπορεί να γίνει +9 με νίκη στην Κομοτηνή.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός σκόραρε νωρίς με το υπέροχο τελείωμα του Ντομίνγκες στο 13', αλλά απέτυχε να "χτίσει" πάνω στο γρήγορο γκολ. Το 10ο τέρμα του Αργεντινού στο πρωτάθλημα ήταν απόρροια της πίεσης που άσκησαν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο τέταρτο, αυτή όμως καταλάγιασε μετά το 1-0 και ο Αστέρας έβγαλε τη θηλιά από το λαιμό του.

Σταδιακά ισορρόπησε την κατάσταση, κέρδισε μέτρα και με άμεση μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση έψαξε ν' απειλήσει. Παρά το γεγονός πάντως πως η άμυνα των γηπεδούχων επέδειξε νευρικές αντιδράσεις, ευκαιρία κλασική η ομάδα του Βεργέτη δεν έφτιαξε. Αντίθετα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε, χωρίς να έχει απειλήσει, να ανοίξει το προβάδισμά του με τις κεφαλιές των Αφελάι (35') και Μποτία (41'), οι οποίες για λίγο δεν βρήκαν το στόχο.

Οι "κιτρινομπλέ" συνέχισαν να λειτουργούν καλύτερα όσο είχαν την μπάλα στα πόδια και δυο - τρεις φορές έφτιαξαν τις προϋποθέσεις για ν' απειλήσουν. Ο Μπαράλες όμως έκανε φιλόδοξα πράγματα, τη στιγμή που είχε πιο λογικές επιλογές, ενώ ο Σαλίνο στο 56' κόντραρε το επικίνδυνο σουτ του Μάσα.

Αυτή η εικόνα ανάγκασε τον Περέιρα να ξοδέψει όλες τις αλλαγές του μέχρι το 66', βγάζοντας ακόμη και τον Ντομίνγκες, αφού ο Ολυμπιακός αδυνατούσε όχι να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και να κρατήσει μπάλα. Μάλιστα ο Ιγκλέισας στο 67' καρδιοχτύπησε τον Ρομπέρτο με εξ επαφής κεφαλιά του.

Η είσοδος του μαχητικού Μπενίτες και (από την άλλη) η έξοδος του μετρονόμου Κουρμπέλη διαφοροποίησε έως ένα σημείο τα δεδομένα, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερο πεδίο δράσης. Ο Χάρα στάθηκε άτυχος στην κεφαλιά του 76' (δοκάρι), αλλά το δεύτερο γκολ δεν άργησε. Ο Φορτούνης πήρε την επαναφορά από το σουτ του Ντοσεβί και στο 83' εκτέλεσε την πρώην ομάδα του, απαλλάσσοντας τον Ολυμπιακό από το άγχος των τελευταίων λεπτών.

MVP

Έπαιξε λίγο, αλλά ο Χόρχε Μπενίτες άλλαξε τη μορφή ενός επικίνδυνου για τον Ολυμπιακό αγώνα. Η δική του παρουσία γέμισε την περιοχή του Αστέρα, άνοιξε διαδρόμους και βοήθησε με τον τρόπο του για την επισφράγιση της νίκης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν έφτασε στα συνήθη στάνταρ του. Έχασε πολλές μονομαχίες από τους χαφ του Αστέρα, ήταν πιο αργός στις αντιδράσεις του, δεν συνδυάστηκε με τον Ντομίνγκες. Αναμενόμενη η αντικατάστασή του.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και με το +6 πλέον από τον Παναθηναϊκό μπορεί να θεωρεί εαυτόν πρωταθλητή. Καλό ποδόσφαιρο δεν έπαιξε, όπως όμως με την Ξάνθη έφτασε σ' ένα "καθαρό" 2-0 και ξεπέρασε το τελευταίο υψηλό εμπόδιο στο δρόμο για τον τίτλο. Ο Αστέρας πάλεψε, ήταν καλύτερος από το 20' μέχρι το 70', σπατάλησε όμως τις ευκαιρίες του, ενώ το ρίσκο που πήρε ο Βεργέτης βγάζοντας τον Κουρμπέλη γύρισε μπούμερανγκ και γκρέμισε ό,τι καλό είχε χτιστεί.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56' Εντινγκά), Ντοσεβί, Ντομίνγκες (66' Μπενίτες), Αφελάι (57' Φορτούνης), Χάρα

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (68' Μπαντιμπανγκά), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (80' Φερνάντες), Ρόλε, Μάσα, Μπαράλες (86' Σκούρτης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK