Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ερνάνι, επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο "Θ. Κολοκοτρώνης", πετυχαίνοντας την 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Δυσκολεύει η είσοδος στα πλέι οφ για τους Αρκάδες.

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να αλλάξει τα 6/11 της ενδεκάδας, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε γάντια βασικού, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, στον Στέφανο Καπίνο, ενώ επανέφερε τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Δημήτρη Σιόβα, Φελίπε Πάρντο, Παϊτίμ Κασάμι και έδωσε την ευκαιρία στον Ερνάνι. Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος εξαιτίας των αρκετών απουσιών επέλεξε ένα πιο αμυντικό σχήμα, χωρίς καθαρό επιθετικό.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "ερυθρόλευκους", αφού μόλις στα 37 δευτερόλεπτα ο Ερνάνι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Κώστα Φορτούνη (10η ασίστ στη σεζόν). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την... ψυχρολουσία των Αρκάδων και έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, δίχως να απειληθούν. Μετά το 20ό λεπτό οι παίκτες του Αστέρα ανέβασαν την απόδοσή τους κι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες με τους Γιώργο Ζησόπουλο (22') και Μπράιαν Λούι (23', 29'). Οι Πειραιώτες επέλεξαν να αφήσουν την μπάλα στους γηπεδούχους και παραλίγο να το... πληρώσουν, καθώς στο 43' ο Πάμπλο Μάσα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Καπίνο με κεφαλιά-ψαράκι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Με γκολ. Ο Παϊτίμ Κασάμι βρήκε εξαιρετικά τον Ερνάνι, ο οποίος ξέφυγε από τον Γιώργο Ζησόπουλο και με όμορφο πλασέ έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με συνέπεια οι φάσεις να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Στο 72ο λεπτό ο Σίλβα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ρομπέρτο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Έλληνας γκολκίπερ τραυματίστηκε σε σύγκρουση που είχε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο.

Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες κυνήγησαν και τρίτο γκολ, αλλά, όποτε χρειάστηκε, ο Κώστας Θεοδώροπουλος δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 90ό λεπτό με όμορφο συρτό σουτ του Ελίνι Δημούτσου.

Δείτε το 0-1:

Δείτε το 0-2:

Δείτε το 1-2:

MVP

Ο Ερνάνι "άρπαξε" την ευκαιρία που του έδωσε ο Μάρκο Σίλβα και μετατράπηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος άσος με δύο γκολ (ένα σε κάθε ημίχρονο) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Ζησόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απέναντι στους δραστήριους επιθετικούς του Ολυμπιακού, ενώ φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ, καθώς δεν υπολογίζει σωστά και χάνει τον Ερνάνι.

Σχόλιο

Η αναμέτρηση δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, απ' τη στιγμή που το γρήγορο γκολ του Ερνάνι διευκόλυνε τρομερά το έργο των "ερυθρόλευκων" να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα. Θετικό μαντάτο για τον Μάρκο Σίλβα η εμφάνιση του Ερνάνι, αλλά κι η απόδοση του Στέφανο Καπίνο. Γενικότερα, οι ποδοσφαιριστές που πήραν την ευκαιρία από τον Πορτογάλο τεχνικό έδειξαν καλά δείγματα γραφής. Όσον αφορά στον Αστέρα, συνεχίζει τις μετριότατες εμφανίσεις, παρότι ο Μάκης Χάβος έχει "συμμαζέψει" την ομάδα. Οι Αρκάδες αντιμετώπισαν γι' ακόμη ένα ματς προβλήματα στην άμυνα, ενώ αποδείχθηκαν σ' αρκετές περιπτώσεις "φλύαροι" στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46' Τσάβες), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόγλιο, Φερνάντες (62' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (84' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Καπίνο (72' λ.τ. Ρομπέρτο), Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (63' Ντομίνγκες), Πάρντο (63' Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.

Photo Credits: Action Images

To live της αναμέτρησης

18:58
Καλησπέρα σας.
18:59
Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
19:00
Οι Πειραιώτες είναι ήδη πρωταθλητές για έκτη σερί χρονιά και 43η στην ιστορία τους, αλλά θέλουν να κλείσουν καλά την σεζόν. Οι Αρκάδες κυνηγούν τα πλέι οφ.
19:01
Η 11άδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο, Ερνάνι, Ιντέγε.
19:04
H 11άδα του Αστέρα: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόγλιο, Νίκο, Μάσα.
19:07
Αναπληρωματικοί:

Αστέρας: Καπετάνος, Αλόκο, Γκοϊάν, Ντουντού, Στανισάβλιεβιτς, Τσάβες, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Σεμπά, Σαλίνο, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Πουλίδο.
19:09
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Στυλιανός Τσολάκης
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
19:10
Οι ομάδες κάνουν την προθέρμανσή τους και σε ένα 20λεπτο έχουμε σέντρα στον αγώνα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
19:15
Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Αστέρα, ενώ τον απέκλεισε και στο Κύπελλο (5-0 στο Φάληρο και 1-1 στην Τρίπολη).
19:18
Σε συνολικά 8 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, με γηπεδούχο τον Αστέρα στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 νίκες οι Αρκάδες.
19:28
Οι δυο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα σε λίγα λεπτά.
19:29
Ο Αστέρας ψάχνει νίκη έπειτα από έξι αγώνες όπου έχει σκοράρει μόλις μια φορά.
19:30
Ο Καπίνο θα παίξει για πρώτη φορά φέτος βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό.
19:30

1'

Έναρξη του αγώνα.
19:31

1'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. "Ποδιά" του Φορτούνη στον Ιγκλέσιας, υπέροχη κάθετη πάσα με το αριστερό στον Ερνάνι, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 1-0 των Πειραιωτών.
19:33
Ο Ερνάνι έγινε ο 19ος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας το γρηγορότερό του τέρμα στη φετινή Super League.
19:33
Ψυχρολουσία με το... καλησπέρα για τους γηπεδούχους του Μάκη Χάβου, ο οποίος είναι προβληματισμένος.
19:35

5'

Ο Φορτούνης έκανε την 19η ασίστ του ως παίκτης του Ολυμπιακού.
19:38

8'

Ο Ολυμπιακός ελέγχει το ματς ως τώρα, με τον Αστέρα να προσπαθεί να συνέλθει μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε.
19:42

12'

Ο Καπίνο ως τώρα δεν έχει απειληθεί από τους παίκτες του Αστέρα. Βέβαια, ούτε ο Ολυμπιακός -πλην του γκολ- έχει κάνει άλλη φάση.
19:44
Ο Ερνάνι πλασάρει και ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό.
19:46

15'

Από μια τελική οι δυο ομάδες στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα. Στο 1' ο Ερνάνι σκόραρε και στο 3' ο Ιγκλέσιας σούταρε πολύ άουτ.
19:47

17'

Πολλά προβλήματα για τους Αρκάδες στην κυκλοφορία της μπάλας.
19:48

18'

Ο Κασάμι πάσαρε στον Φορτούνη, αλλά τον πρόαλβε ο Γιαννούλης προτού πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο. Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό.
19:49

18'

Άμεση απάντηση για τον Αστέρα, με τον Μπερτόγλιο να κάνει σουτ στην κίνηση ύστερα από γέμισμα και τον Καπίνο να μπλοκάρει.
19:52

21'

Κίτρινη κάρτα στον Ελαμπντελαουί επειδή σταμάτησε τηγν μπάλα με το χέρι. Σωστή η υπόδειξη του Κουκουλάκη.
19:53

22'

Εκτέλεση φάουλ του Μάσα, κεφαλιά του αμαρκάριστου Ζησόπουλο από καλή θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Κοντά στο 1-1 οι γηπεδούχοι.
19:54

23'

Σέντρα του Μάσα από τα αριστερά, σουτ του Λούι με τη μια από διαγώνια θέση, η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Καπίνο. Νέα καλή φάση για την ομάδα του Μάκη Χάβου που ανεβάζει "στροφές".
19:55
Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Ερνάνι.
19:59

29'

Καλό σουτ του Λούι έξω από την περιοχή, με τον Καπίνο να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα. Η πέμπτη τελική στο ματς για τους Αρκάδες.
20:00

30'

5(2)-1(1) οι τελικές στο ματς.
20:01

30'

Ο Καπίνο πρόλαβε να απομακρύνει την κοντινή προβολή του Μπερτόγλιο μετά την προσπάθεια του Χαμντανί να κοντρολάρει την μπάλα που κατέληξε σε πάσα για τον συμπαίκτη του. Πιέζουν για την ισοφάριση οι γηπεδούχοι.
20:03

32'

Πιάνει τον προσαγωγό του ο Καπίνο, μπήκαν οι γιατροί του Ολυμπιακού και συνεχίζει κανονικά. Άλλαξε παπούτσια ο Φορτούνης.
20:05
Ο Κασάμι ανάμεσα σε δυο αντιπάλους του.
20:07

37'

Δένουν το δεξί χέρι του Ερνάνι οι γιατροί του Ολυμπιακού.
20:09

39'

Κίτρινη κάρτα στον Ιγκλέσιας για φάουλ στον Φορτούνη.
20:11

40'

Ο Κασάμι από τα αριστερά πάσαρε στον Ερνάνι, εκείνος προσπάθησε να πλασάρει, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία σώματος και απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γιαννούλης.
20:13

43'

ΔΟΚΑΡΙ για τον Αστέρα. Ο Λούι σέντραρε από δεξιά, ο Μάσα έκανε κεφαλιά-ψαράκι από τη μικρή περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Καπίνο, εν συνεχεία στην πλάτη του Έλληνα γκολκίπερ και κατέληξε κόρνερ. Μια ανάσα από την ισοφάριση οι Αρκάδες.
20:16

45'

Δυο λεπτά οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
20:17

45'+1'

Ο Μάσα έκανε μακρινή μπαλιά για τον Μπερτόγλιο και κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
20:18

45'+2'

Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Αστέρας - Ολυμπιακός 0-1
20:19
Καλύτερη εικόνα από τον Αστέρα από το 20' και έπειτα, αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να έχει την ουσία και στη μοναδική του τελική να μετρά ένα γκολ. Στο 50%-50% η κατοχή της μπάλας, 8-1 οι τελικές για τους Αρκάδες.
20:36

46'

Έξω ο Ιγκλέσιας, μέσα ο Τσάβες.
20:36

46'

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:39

47'

Eκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ντα Κόστα μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ του με το αριστερό δεν βρήκε στόχο.
20:39

48'

Σουτ του Χαμντανί έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει μακριά άουτ.
20:40

49'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Κάθετη πάσα του Κασάμι, ο Ζησόπουλος έχασε τον Ερνάνι, εκείνος έγινε κάτοχος της μπάλας και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 2-0 των Πειραιωτών. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πορτογάλο εξτρέμ με δυο τέρματα ως τώρα.
20:42
Το δοκάρι του Μάσα για τον Αστέρα.
20:45

54'

Να δούμε αν θα έχει απάντηση ο Αστέρας, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, το οποίο κυλάει όπως θέλει ο Ολυμπιακός.
20:51
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ο Ερνάνι.
20:53

61'

Ο Καπίνο πρόλαβε τον Μπερτόγλιο προτού πλασάρει, όμως χτύπησε σε σύγκρουση με τον άσο του Αστέρα. Μπήκε μέσα το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού.
20:54

62'

Μέσα ο Στανισάβλιεβιτς, έξω ο Νίκο.
20:54

63'

Μέσα ο Ντομίνγκες, έξω ο Φορτούνης και ακούει αρκετές αποδοκιμασίες, ενώ κάποιοι άλλοι τον χειροκρότησαν. Θυμίζουμε ότι έχει περάσει από τον Αστέρα πριν φύγει για την Γερμανία.
20:54

63'

Μέσα ο Ντουρμάζ, έξω ο Πάρντο.
20:59
Μια από τις πολλές μονομαχίες του αγώνα.
21:01

69'

Σέντρα του Τσόρι, με τον Θεοδωρόπουλο να προλαβαίνει να διώξει προτού φτάσει η μπάλα στον αμαρκάριστο Ιντέγε. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, σουτ του Μιλιβόγεβιτς, νέα επέμβαση του Θεοδωρόπουλου.
21:03

71'

Ο Μάσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σωστά το γκολ δεν μέτρησε, διότι ήταν σε θέση οφσάιντ.
21:04

73'

Ο Ρομπέρτο παίρνει την θέση του Καπίνο, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού. Είχε ενοχλήσεις από το πρώτο μέρος ο Έλληνας τερματοφύλακας.
21:06

74'

Ο Στανισάβλιεβιτς έπεσε στην περιοχή σε μονομαχία του με τον Ομάρ, σωστά ο Κουκουλάκης δεν έδωσε κάτι, όπως και λίγα λεπτά πριν σε ανάλογη πτώση του Κασάμι στην περιοχή του Αστέρα.
21:10

79'

Ο Κασάμι έδωσε στον Ιντέγε, αλλά ο Γιαννούλης πρόλαβε να κάνει τάκλιν στο σουτ του Νιγηριανού.
21:11

80'

Δυνατό σουτ του Ντουρμάζ έξω από την περιοχή, αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.
21:13

82'

Κακό σουτ έξω του Μάσα από την περιοχή, η μπάλα μακριά άουτ.
21:13

82'

12)(3)-6(5) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
21:14

83'

Κίτρινη κάρτα στον Θεοδωρόπουλο, επειδή κλώτσησε την μπάλα για διαμαρτυρία.
21:14

83'

Κεφαλιά του Κασάμι μετά την εκτέλεση του κόρνερ, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
21:16

85'

Μέσα ο Ιωαννίδης, έξω ο Μάσα.
21:16
Εναέρια μονομαχία του Ζησόπουλο με τον Ερνάνι.
21:17

86'

Σωστή υπόδειξη οφσάιντ στον Ιωαννίδη και ενώ έβγαινε απέναντι από τον Ρομπέρτο.
21:19

87'

Κίτρινη κάρτα στον Κασάμι.
21:21

90'

Ωραία ενέργεια του Μπερτόγλιο, πλασέ με το δεξί, αλλά ο Ρομπέρτο με το πόδι απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.
21:22

90'

ΓΚΟΛ για τον Αστέρα. Ο Δημούτσος έκανε το δεξί συρτό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο, ο οποίος έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.
21:23
Πέντε λεπτα οι καθυστερήσεις στο ματς.
21:24
Τράβηγμα για τον Ερνάνι, με τον Θεοδωρόπουλο να... τρακάρει πάνω του στην συνέχεια.
21:24

93'

Ο Στανισάβλιεβιτς, μπήκε στην περιοχή, αφού πέρασε τον Μαζουακού, αλλά τον πρόλαβε ο Ρομπέρτο στην έξοδο και έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.
21:25

93'

Κίτρινη κάρτα στον Τσάβες.
21:27

96'

Λήξη του αγώνα.
21:28
Ο Ολυμπιακός νίκησε για 24η φορά φέτος σε σύνολο 26 αγώνων, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
21:28
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK