Ο παλιός... καλός Ολυμπιακός σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Κέρκυρα!

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και συνέτριψε τους Φαίακες με 5-1. Ισοφάρισαν προσωρινά οι Κερκυραίοι με τον Επστάιν αλλά στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν γκάζι και έφτασαν στην εμφατική νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών και έχει... ταλαιπωρήσει τους φίλους του με το πολύ κακό (για τα δικά του στάνταρντ) θέαμα που έχει παρουσιάσει, και ως αποτέλεσμα όλων αυτών έχασε και τους δύο εγχώριους στόχους του.

Με αυτά τα δεδομένα, οι απαιτήσεις στις τελευταίες αγωνιστικές έχουν αναπόφευκτα πέσει, παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" φρόντισαν στην προτελευταία ποδοσφαιρική τους παράσταση στο Φάληρο να "γλυκάνουν" τον κόσμο τους πετυχαίνοντας πέντε γκολ κόντρα στην Κέρκυρα και να τους προσφέρουν μία μικρή... αποζημίωση παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Αυτό βέβαια έγινε στο δεύτερο μέρος αφού στα πρώτα 45 λεπτά υπέφεραν σε ένα ακόμα παιχνίδι από τις γνωστές τους φετινές παθογένειες: έλλειψη αυτοματισμών, απουσία τρεξίματος, όχι παιχνίδι από τα άκρα και "βραχυκύκλωμα" στην πίεση ψηλά από τον αντίπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάπως έτσι η Κέρκυρα κατάφερε με τον Επστάιν (εξέθεσε τον Ένγκελς) να ισοφαρίσει το πανέμορφο γκολ του Ανσαριφάρντ (15ο φετινό) και να βάζει δύσκολα στους Πειραιώτες, με τον Μιραλάς να θυμίζει όμως τον εκτελεστή που είχαν γνωρίσει όλοι στην πρώτη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι και με υπέροχη ατομική προσπάθεια να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.

Η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία στο 50' να ισοφαρίσει και δεύτερη φορά εκμεταλλευόμενη τα λάθη που εξακολουθούσαν να γίνονται στην ερυθρόλευκη άμυνα, όμως ο Προτό σταμάτησε τον Μυτίδη, και η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη 100%.

Στο 51' το "Καραϊσκάκης" σηκώθηκε στο πόδι με τους Ανσαριφάρντ, Μιραλάς και Φορτούνη να κρύβουν τη μπάλα για το 3-1, στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με οργανωμένη προσπάθεια (και όχι ατομική ενέργεια) μετά από μήνες, με τους Πειραιώτες να εκτοξεύονται ψυχολογικά από αυτό το γκολ για να βγάλουν μέχρι το φινάλε πάθος, ένταση και ενέργεια.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρουν τους Νησιώτες στον δικό τους ρυθμό και να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση με το εμφατικό 5-1, με το "κερασάκι στην τούρτα" να είναι το γκολ του Βρουσάι: με τον νεαρό, λίγα λεπτά αφότου πήρε τη θέση του ανεβασμένου Μιραλάς, να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία άνετη νίκη καθώς πέρα από τον κορυφαίο παίκτη του όλη τη σεζόν Ανσαριφάρντ είχε σε πολύ καλή βραδιά και τους Φορτούνη (δύο ασίστ), Μιραλάς (μαγικό γκολ), Μάριν (πολλές τελικές), που δεν άφησαν να φανούν σε καμία περίπτωση οι γνωστές αδυναμίες του στον (αργό) άξονα και στην (όχι και τόσο λειτουργική) αμυντική τετράδα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Mάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν (78' Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK