Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-1

Το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, μετά την επαγγελματική νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Σκόρερ του μοναδικού γκολ ο Μιραλάς στο 54ο λεπτό.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-1

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγωνιστική: 27η

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης, Α. Γρεβένης

Σκόρερ: 54' Μιραλάς

Κίτρινες κάρτες: 22' Άντι, 68' Φερνάντες / 19' Μέλμπεργκ, 49' Αμπντούν, 75' Καζίμ, 94' Χολέμπας

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα σε περιγραφή Δημήτρη Χριστοφιδέλλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Άντι (62' Ακαλέ), Μητρόπουλος (86' Καραμαλίκης), Σιόντης, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης (62' Φερνάντες), Χαριστέας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46' Μοδέστο), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (78' Φουστέρ), Αμπντούν (83'), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί αδιάφορος στο ματς του Αγρινίου, αλλά η εικόνα και φυσικά η έκβαση του δεν τους δικαίωσε. Μετά το νωχελικό πρώτο πεντάλεπτο, η ομάδα του Βαλβέρδε ανέβασε ρυθμούς και παίζοντας περισσότερο από τις πτέρυγες, άρχισε να πιέζει.

Οι "ερυθρόλευκοι" παραβίασαν δύο φορές την εστία του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος, αλλά ορθώς δεν μέτρησαν τα γκολ επειδή οι Τοροσίδης, Μιραλάς αντίστοιχα βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πριν από την ανάπαυλα χάθηκε στο 45ο λεπτό, όταν το εν κινήσει πλασέ του Αμπντούν κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τσενάμο, μετά και την απόκρουση του τελευταίου.

Ό,τι δεν έγινε στο 45' έγινε στο 54', μετά από εξαιρετική ασίστ του Μακούν και ιδανικό πλασέ του Μιραλάς, ο οποίος πρόλαβε τον εξερχόμενο Τσενάμο. Ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα 6 γκολ στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις και τα 19 συνολικά στο πρωτάθλημα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με εξαίρεση τα δύο -ακίνδυνα- σουτ του Ακαλέ, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να κάνει τελικές προσπάθειες.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Ο μεν Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, ο δε Παναιτωλικός παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία.

MVP

Ο Ζαν Μακούν. Ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, ωθώντας την ομάδα του προς τη νίκη. Εξάλλου, έβγαλε την υπέροχη ασίστ που προήλθε το γκολ του Μιραλάς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Το γεγονός ότι μια τόσο οργανωμένη ομάδα με αρκετούς και πιστούς φιλάθλους βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK