Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3 (VIDEOS)

Ο νόμος του Μπεργκ! Πετυχαίνοντας τρία γκολ και φτιάχνοντας άλλο ένα, ο Σουηδός οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια σπουδαία επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 4-3 στην άδεια "Λεωφόρο". Εξαιρετικός και ο Καρέλης που χρίστηκε σκόρερ. Δεν έφταναν για τον ΠΑΟΚ τα υπέροχα γκολ των Αθανασιάδη, Σκόνδρα και Νομπόα.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με το κλασσικό 4-3-1-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ αντίθετα ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε το 3-4-3 με τους Παπαγιαννόπουλο, Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα σε ρόλο στόπερ. Παρά το γεγονός πως η "Λεωφόρος" ήταν άδεια λόγω της απόφασης του κ. Κοντονή, πάνω από 2.000 φίλοι του "τριφυλλιού" βρέθηκαν έξω από το γήπεδο, με τις φωνές του να ακούγονται σαν να ήταν μέσα!

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη φάση του παιχνιδιού. Στο 13' ο Αθανασιάδης προσπάθησε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, έπειτα από σέντρα του Ρατς, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Η ομάδα του Αναστασίου παρόλο που είχε την κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Όλα αυτά μέχρι το 27', όπου το "τριφύλλι" κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα του "Δικεφάλου". Μετά από υπέροχο ένα-δύο μεταξύ Ζέκα και Κλωναρίδη, ο Πορτογάλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι με τον Μπεργκ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Αμέσως μετά το γκολ ο Αναστασιάδης άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 δίνοντας οδηγία στους παίκτες του να ανέβουν και να παίξουν πιο γρήγορα. Στο 41' ο Αθανασιάδης προειδοποίησε με το σουτ του να περνά λίγο άουτ. Μετά την προειδοποίηση ήρθε και η χαριστική βολή από τον παίκτη του ΠΑΟΚ ένα λεπτό αργότερα. Μετά από υπέροχη σέντρα του Σκόνδρα στο 42', ο Έλληνας επιθετικός έπιασε το γυριστό σουτ και ισοφάρισε σε 1-1.

Με την είσοδό τους στο δεύτερο ημίχρονο, οι "πράσινοι" λίγο έλειψαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη στο 50' πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε 8 λεπτά αργότερα, με το σουτ του Νομπόα να κοντράρει στον Μπεργκ και να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 60' κατάφερε να κάνει την απόλυτη ανατροπή. Ο Σκόνδρας που είχε ανέβει από τα δεξιά, απέφυγε τον Νάνο και με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής και δεξιά, "κάρφωσε" την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις 3 λεπτά, καθώς στο 63' ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 με τον Καρέλη, μετά από υπέροχη ασίστ του Μπεργκ. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι πράσινοι ξαναμπήκαν μπροστά στο σκορ στο 70'. Μετά από κλέψιμο του Σϊλντεφελντ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Καρέλη αυτή τη φορά να σερβίρει στον Μπεργκ και ο "μπαρουτοκαπνισμένος" Σουηδός να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, γράφοντας το 3-2.

Ο Καρέλης που έδωσε ώθηση στην ομάδα του με την είσοδό του στο 50ο λεπτό, έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 73', με τον Αθανασιάδη να απαντά στις χαμένες ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα. Ο Αναστασιάδης έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Κόστα στο 80', όμως αυτό του γύρισε μπούμερανγκ 7 λεπτά αργότερα. Από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά, ο "δαιμόνιος" Μπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ. Αυτό ήταν και το 7ο γκολ του Σουηδού σε 6 ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το μόνο που κατάφερε ο "Δικέφαλος" ήταν να μειώσει σε 4-3 με την κεφαλιά του Νομπόα μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη στο 93'.

MVP

Το ματς της "Λεωφόρου" έχει ονοματεπώνυμο: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι πετυχαίνοντας χατ-τρικ και φτιάχνοντας το άλλο γκολ της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ αποτελεί "κόκκινο πανί" για τον επιθετικό του "τριφυλλιού" που μετρά 7 γκολ σε 6 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν ωστόσο και στον Καρέλη, ο οποίος από τη στιγμή που πέρασε στο ματς (50ο λεπτό) άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Αδύναμος Κρίκος

Πολλά τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση. Οι Ρικάρντο Κόστα και Βίτορ ήταν αργοί στις κινήσεις τους και δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τους Μπεργκ και Καρέλη στο δεύτερο μέρος.

Σχόλιο

Η "αύρα" της "Λεωφόρου" δίνει άλλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Είτε με είτε χωρίς κόσμο. Αν και εδώ που τα λέμε τα συνθήματα των οπαδών του "τριφυλλιού" που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, έφταναν μέχρι τα αυτιά των παικτών δίνοντάς τους το κίνητρο για να φτάσουν σε μια σπουδαία επικράτηση. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 13 νίκες σε 14 ματς στην έδρα του, έχοντας την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια απ' όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Η είσοδος του Καρέλη άλλαξε την ροή του αγώνα, καθώς μετά το 50ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε πολύ πιο εύκολα φάσεις. Ο νεαρός επιθετικός συνεργαζόταν άψογα με τον Μπεργκ και στους δυο τους οφείλεται κυρίως η έκταση που πήρε το σκορ. Με αυτή τη νίκη το "τριφύλλι" βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό (εκκρεμεί η έφεση για την αφαίρεση βαθμών), ενώ παράλληλα έχει κατοχυρώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με πολλά αμυντικά προβλήματα και παρά την καλή του παρουσίαση μεσοεπιθετικά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (50' Καρέλης), Λαγός (80' Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (66' Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85' Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (88' Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Ρικάρντο Κόστα (80' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK