Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-3

Aκόμα πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος έφτασε ο Ολυμπιακός μετά την άνετη νίκη του στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 3-1. Πρώτη εντός έδρας για τους ακρίτες που κινδυνεύουν άμεσα.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-3

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Τούτη τη φορά ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αποφασισμένος να παίξει ποδόσφαιρο και να δει σοβαρά το ματς σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια του. Η τριάδα των Τσόρι, Μπενίτες και Χάρα έκανε ωραία πράγματα στο τερέν και ως αποτέλεσμα αυτών οι πρωταθλητές προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 2-0. Μάλιστα τα δύο γκολ των Μπενίτες και Χάρα επιτεύχθησαν με τη διαφορά ενός λεπτού (9ο και 10ο λεπτό).

Τα δύο γρήγορα γκολ χαλάρωσαν την άμυνα του Ολυμπιακού η οποία μόλις δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε το 2-1 από τον Μπαϊκαρά, εξέλιξη που έβαλε και πάλι τους "ερυθρόλευκους" στην πρίζα. Παρά το γεγονός όμως ότι είχαν την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν καθαρές ευκαιρίες.

Ευτύχησαν όμως να σκοράρουν από στημένη μπάλα στο 41' (με τον Μιλιβόγεβιτς) και να αισθανθούν ανακουφισμένοι με το μαξιλαράκι ασφαλείας των δύο τερμάτων. Σημαντική λεπτομέρεια: μόλις ένα λεπτό πιο πριν ο Μαζουακού γλίτωσε τη 2η κίτρινη κάρτα, άρα και την αποβολή.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε...χαλαρά. Ο Ολυμπιακός είχε τουλάχιστον τέσσερις καλές στιγμές για να διευρύνει το μέγεθος της νίκης του αλλά αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Περέιρα είναι ότι η ομάδα του συνέχισε να προσπαθεί. Οι προσθήκες των Φουστέρ και Φορτούνη βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί σοβαρός και ακμαίος μέχρι το τέλος του αγώνα. Εστω και χωρίς άλλο τέρμα στο ενεργητικό του.

MVP

Χιλιοειπωμένο αλλά ας το πούμε μία φορά ακόμα. Ο Μπενίτες άξιζε περισσότερες ευκαιρίες στον εφετινό Ολυμπιακό. Είτε στον άξονα, είτε στα πλάγια ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του ενώ σκόραρε με υπέροχο τρόπο για το πρώτο γκολ.

Aδύναμος Κρίκος

Παίζεις τη ζωή σου, παίζεις στο απόρθητο γήπεδό σου έστω και χωρίς κόσμο και δέχεσαι δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Πανθρακικέ δεν είναι αγωνιστική συμπεριφορά αυτή.

Σχόλιο

Απελευθερωμένος από το όποιο άγχος ο Ολυμπιακός απέδωσε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο κόντρα σε μία ομάδα που είχε κίνητρο. Αυτό βέβαια δεν σβήνει τις ανορθογραφίες στο σχεδιασμό του καλοκαιριού, αυτό δα έλειπε. Ο Πανθρακικός έχει να ανέβει Γολγοθά για να φτάσει, αν φτάσει, στη σωτηρία.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία (71' Ηλιάδης), Ρομέου, Κάσες (63' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ιγκόρ (74' Μπαλντά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε, Ποτουρίδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (66' Φορτούνης), Χάρα (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες (79' Μπουχαλάκης), Μπενίτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK