Νίκησε και πήρε πρωτιά στα γκολ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες κάνοντας πάρτι απέναντι στην Κέρκυρα, της οποίας επικράτησε με 5-0 για την 28η αγωνιστική της Super League. Από δύο γκολ Μπακασέτας και Πέκχαρτ, σκόραρε και ο Ντίντακ. Με τη νίκη της αυτή η Ένωση έχει πλέον την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα με 51 γκολ.

Νίκησε και πήρε πρωτιά στα γκολ η ΑΕΚ!

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα αγωνιστεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" η ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μετά την ευρεία σε έκταση νίκη της επί της Κέρκυρας με 5-0 για την 28η αγωνιστική της Super League, η οποία συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση. Μάλιστα η Ένωση κατάφερε με τα πέντε γκολ που πέτυχε, να κατέχει πλέον την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος με 51 γκολ!

Παράλληλα η Ένωση έφτασε τους 49 βαθμούς στο πρωτάθλημα, 4 περισσότερους από την 6η Ξάνθη, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό... βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης που δίνει "εισιτήριο" για τα πλέι οφ, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League.

Το σκορ άνοιξε για τους "κιτρινόμαυρους" ο Μπακασέτας στο 23ο λεπτά με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Βάργκας από δεξιά. Στο 39' ο Πέκχαρτ με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ ο Ντίντακ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου στο 42', όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε σε... ανοιχτό τέρμα για να νικήσει τρίτη φορά τον Κουζαβασίλη στο ματς.

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, είναι το στατιστικό που την ήθελε να έχει 17 τελικές (οι 7 στην εστία), με τους Φαίακες να μην έχουν απειλήσει στα πρώτα 45 λεπτά, ούτε μία φορά την εστία του Ανέστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος μπήκε και πάλι ορεξάτη και στο 55' ο Μπακασέτας μετά από ασίστ του Γιόχανσον ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πέκχαρτ στο 70' και πάλι με κεφαλιά, μετά από τη δεύτερη ασίστ του Βάργκας στο παιχνίδι.

Αξιοσημείωτος είναι και ο ξεχωριστός πανηγυρισμός στο πρώτο γκολ της Ένωσης, όταν ο Μπακασέτας ύψωσε τη φανέλα του τραυματία Λαμπρόπουλου και οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, αφιερώνοντας το τέρμα στον άτυχο αμυντικό που υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον Πλατανιά την Πέμπτη.

-Επέστρεψε στη δράση ο Τσιγκρίνσκι μετά τον τραυματισμό του (αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο) και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Χιμένεθ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γκάλο (67’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Ροντρίγκες (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ, Βάργκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46’ Ανδρεόπουλος), Κόντος (46’ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70’ Ντουαλά), Ζορμπάς, Επστάιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK