Ο Λεβαδειακός "φρέναρε" τη στέψη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη στην Λιβαδειά για να σφραγίσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και αρκέστηκε στον έναν μόλις βαθμό με το γκολ του Καρντόσο στο 89', κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται έναν πόντο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να στεφθεί πρωταθλητής.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ  (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΑΡΝΤΟΣΟ
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΑΡΝΤΟΣΟ ICON

"Φρένο" στη στέψη! Μετά το "διπλό" που έκανε μεσοβδόμαδα στην Κέρκυρα (2-0) ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Βοιωτία με ανεβασμένη ψυχολογία με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα του εξασφάλιζε μαθηματικά τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του μαραθωνίου όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Ο ψυχωμένος Λεβαδειακός τα έδωσε όλα σε ένα ματς κομβικό και για αυτόν ώστε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Super League και κατάφερε στο φινάλε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, κάτι που σημαίνει πλέον ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται έναν ακόμα βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς (ΠΑΣ εντός, Παναιτωλικό εκτός) για να κατακτήσουν το 7ο σερί πρωτάθλημα, που θα είναι παράλληλα το 19ο τα 21 τελευταία χρόνια και 44ο συνολικά στην ιστορία τους.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Πειραιώτες παρατάχτηκαν στην Λιβαδειά με πάρα πολλά νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι τους (αλλαγμένη κατά τα 9/11 η αρχική ενδεκάδα ενώ έξι παίκτες έπαιξαν για πρώτη φορά από τότε που ο Τάκης Λεμονής διαδέχτηκε τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο) και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να παρουσιαστούν αρκετά ασύνδετοι στο πρώτο μέρος, χωρίς ιδέες στο παιχνίδι τους και με μηδενική δημιουργία και παραγωγή φάσεων μέχρι το 30'.

Η μοναδική φάση που δυσκόλεψε ουσιαστικά τον Ναμάσκο ήταν το σουτ του Ντομίνγκες στο 34' που το έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με τον Λεβαδειακό από την πλευρά του να ψάχνει το λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού και να το βρίσκει λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Βασιλείου πίεσε τον Μάρτινς στο 43' και τον υποχρέωσε να χάσει τη μπάλα, στη συνέχεια ο Νικολάου προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και στρώθηκε στον φορ των γηπεδούχων, με τον Βασιλείου να νικάει με δεξί συρτό σουτ μέσα από την περιοχή τον Καπίνο για να γράψει το 1-0 και να πανηγυρίσει το 5ο γκολ του στη Super League.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα μέχρι το 54ο λεπτό ο Τάκης Λεμονής είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, με τους Καρντόσο, Μάριν και Καμπιάσο να μπαίνουν στο ματς (αντί των Ανσαριφάρντ, Ντομίνγκες Ελιουνούσι) και να βελτιώνουν σταδιακά εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας που άρχισαν να βάζουν τη μπάλα κάτω και να αφήνουν τα πολλά "γεμίσματα¨ που ήταν "βούτυρο στο ψωμί" των αντιπάλων τους. Στο 60' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη (άουτ) μετά την ωραία κάθετη του Μάριν ενώ από το 70' και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να εντείνει την πίεση και να πολιορκεί την εστία του Ναμάσκο.

Ουσιαστικά το καλύτερο διάστημα των "ερυθρόλευκων" ήταν από το 80' και μετά που έβαλαν... δύσκολα στους Βοιωτούς και έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση. Στο 81' ο Τριποτσέρης φάνηκε να αποκρούει με το χέρι την κεφαλιά του Ρέτσου αλλά ο διαιτητής Κιοτζένης έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι, στο 83' οι φιλοξενούμενοι "έκρυψαν" τη μπάλα αλλά ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα με πλασέ από πλάγια θέση, για να έρθει τελικά το 1-1 (φυσιολογικό με βάση την θεαματική τους άνοδο στο φινάλε) στο 89' από νέα ομαδική προσπάθεια: κάθετη του Μπουχαλάκη, ωραία κίνηση και γύρισμα από τον Σεμπά και πλασέ στην κενή εστία από τον Καρντόσο.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ της ανατροπής που θα τον έστεφε και πρωταθλητή όμως ο Ναμάσκο έσωσε την ομάδα του στο πλασέ του Μπουχαλάκη από το ένα μέτρο (μετά από τρομερή ντρίμπλα Σεμπά και γύρισμα από τα δεξιά) και έτσι το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, που επιτρέπει στον Λεβαδειακό να αναπνέει ακόμα αν και βρίσκεται πλέον κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και "αναγκάζει" τον Ολυμπιακό να ψάξει έναν ακόμα χρυσό βαθμό για να σφραγίσει τον τίτλο. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα μετά από 17 συνεχόμενες ήττες ανεξαρτήτως έδρας, με την τελευταία του επιτυχία να είναι το 2006 (νίκη με 3-2) όταν είχε στην άκρη του πάγκου του τον... Τάκη Λεμονή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65' Μεντί), Τριποτσέρης, Νιας, Μιλιάζες (92' Κουλιμπαλί), Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Βασιλείου (85' Λάτσι), Σίλβα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (54' Μάριν), Ελιουνούσι (54' Καμπιάσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46' Καρντόσο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK