Ολυμπιακός - Πανθρακικός 4-0

Ο Ολυμπιακός έκανε μία καλή προπόνηση εν αναμονή των εξελίξεων με το Κύπελλο Ελλάδας και με ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών, επικράτησε 4-0 του Πανθρακικού στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δύο γκολ ο Ερνάνι, από ένα οι Πάρντο, Πουλίδο.

Ολυμπιακός - Πανθρακικός 4-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εικόνα αγώνα

Ο Στέφανος Καπίνο αφήνει την εστία του και κατευθύνεται προς τον πάγκο. Δίνει τη θέση του στον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπιση της εστίας του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κανείς δεν είναι εκεί για να τον χειροκροτήσει, κανείς δεν ανησυχεί για τη χρησιμοποίηση του τρίτου τερματοφύλακα. Το σκορ είναι ήδη 3-0 και θα ακολουθήσει το δεύτερο γκολ του Ερνάνι για το τελικό 4-0.

Το... προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι με τον (υποβιβασμένο) Πανθρακικό βρίσκεται στο 83ο λεπτό, ωστόσο μοιάζει σαν να μην έχει αρχίσει ποτέ. Οι εξέδρες άδειες λόγω της τιμωρίας για τον αγώνα στον Πλατανιά και στο χορτάρι η διαφορά δυναμικότητας αντάξια δύο κατηγοριών.

Η τριπλέτα Φελίπε Πάρντο, Άλαν Πουλίδο και Ερνάνι πήρε μπροστά μετά από το 20ό λεπτό και οι "ερυθρόλευκοι" δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Πρώτα ο Μεξικανός στο 26', μετά ο Κολομβιανός στο 40' και τέλος ο Πορτογάλος στο 43'. Κάθε παίκτης, εκτός από σκόρερ, ήταν και δημιουργός για έναν συμπαίκτη του. Μοναδικό μελανό σημείο, οι ενοχλήσεις του Εστεμπάν Καμπιάσο που έφεραν στον αγώνα τον Παϊτίμ Κασάμι.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Αθανασιάδης σταματούσε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, σε αντίθεση με την άμυνά του. Ομάδα δίχως ψυχολογία, δίχως στόχο, δίχως κίνητρο. Ο 22χρονος τερματοφύλακας, όμως, έδειξε για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για παίκτη που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

Κάποια στιγμή, η τριπλέτα του Ολυμπιακού αποφάσισε να πατήσει ξανά γκάζι. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στο 62' και στο 64' ο Ερνάνι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, στο 68' ο Κασάμι σούταρε και ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στη μάχη τον Σεμπά στη θέση του Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ο Αθανασιάδης να αποκρούει. Μία κεφαλιά του Σάββα Μουδούρογλου απαίτησε τα αντανακλαστικά του Καπίνο προτού ο διεθνής τερματοφύλακας δώσει τη θέση του. Στις καθυστερήσεις, η κάθετη μπαλιά του Σεμπά στον Ερνάνι έφερε το 4-0 και "έκλεισε" έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

MVP

Φελίπε Πάρντο, Άλαν Πουλίδο και Ερνάνι έκαναν ό,τι ήθελαν στα διαστήματα που ο Ολυμπιακός πατούσε γκάζι στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν τρία γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές καλές στιγμές. Από την άλλη, ο Γιώργος Αθανασιάδης, σε μία από τις τελευταίες ημέρες του με τον Πανθρακικό προτού πάει στον Αστέρα Τρίπολης, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποφύγει τη συντριβή. Τα κατάφερε καλά ως ο μοναδικός από τους 22 παίκτες του γηπέδου που δεν έκανε... προπόνηση, οπότε παίρνει και τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος

Η εικόνα στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" υπενθύμισαν μία από τις παθογένεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο όμορφο εάν υπήρχαν φίλοι του Ολυμπιακού, σε ένα απόγευμα με εξαιρετικό καιρό και σε έναν αγώνα που προσφέρεται για οικογενειακές στιγμές στο καλύτερο γήπεδο της χώρας.

Σχόλιο

Κανείς δεν ζητούσε τίποτα περισσότερο από τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι, κανείς δεν πήρε τίποτα λιγότερο. Ο πρωταθλητής απέναντι στον υποβιβασθέντα, η ροή του αγώνα και το σκορ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο Μάρκο Σίλβα είδε ξανά τον Ερνάνι να λειτουργεί εξαιρετικά σε παιχνίδι με αδύναμο αντίπαλο, τον νεαρό Κώστα Τσιμίκα να παίρνει κι άλλες εμπειρίες και τον τρίτο τερματοφύλακα Λευτέρη Χουτεσιώτη τα πρώτα λεπτά σε επαγγελματικό επίπεδο στα 21 του. Δεν έγινε σοφότερος από κάτι...

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Καπίνο (83' Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Τσιμίκας, Καμπιάσο (32' Κασάμι), Ζντιέλαρ, Πάρντο, Ντομίνγκες (68' Σεμπά), Ερνάνι, Πουλίδο

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73' Ζδράβος Ρίζος), Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τσιάρας, Ηλιάδης (70' Μουδούρογλου), Γαβριηλίδης, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Ίγκορ (87' Ψάλτης)

Photo credits: Action Images

Το live της αναμέτρησης

18:32
Καλησπέρα σας από το "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.
18:33
Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.
18:34
Αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός θα αγωνίζεται στην Football League από τη νέα σεζόν.
18:34
Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιούν το ζέσταμα τους.
18:36
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Πάρντο, Ερνάνι, Πουλίδο.
18:42
H ενδεκάδα του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης, Ίγκορ.
18:42
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό οι Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Κασάμι, Ντουρμάζ, Βούρος, Σαλίνο και Σεμπά.
18:43
Γιούδας, Ζδράβος-Ρίζος, Χρήστου, Ρούσσος, Ψάλτης, Νικόλτσης, Μουδούρογλου οι αναπληρωματικοί του Πανθρακικού.
18:45
Διαιτητής: Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων)
Τέταρτος: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Γκρούτσης (Κορινθίας)
18:46
Ολοκλήρωσαν την προθέρμανση τους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και έφυγαν για τα αποδυτήρια.
18:47
Άνοιξαν και τα ποτιστικά του γηπέδου για να μαλακώσουν το χόρτο.
18:48
Ένα δεκάλεπτο μας χωρίζει από την σέντρα του αγώνα.
18:50
Οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού χώρου φροντίζουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
18:58
Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, όλα έτοιμα για τη σέντρα του αγώνα.
19:02
Ξεκίνησε το παιχνίδι.
19:04
Τίποτε σημαντικό στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κινείται κυρίως από την αριστερή πλευρά και τον Πανθρακικό με βαθιές μπαλιές να ψάχνει τον Ίγκορ.
19:06
Θυμίζουμε το παιχνίδι διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για το εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά.
19:07

8'

Ο Τσιμίκας γύρισε με το κεφάλι στον Ερνάνι, όμως το σουτ του Πορτογάλου στην κίνηση έφυγε άουτ.
19:10

10'

Χωρίς καλό ρυθμό και φάσεις έφυγε το πρώτο δεκάλεπτο στο Φάληρο.
19:12

12'

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό.
19:13

14'

Το δεύτερο κόρνερ του Ολυμπιακού στο ματς.
19:13

14'

Και ένα ακόμη.
19:14

15'

Κίτρινη κάρτα στον Μπουγαΐδη για χέρι και φάουλ σε καλή θέση για τον Ολυμπιακό.
19:16

16'

Κοντράρει η μπάλα στην εκτέλεση του Ντομίνγκες και κόρνερ για τον Ολυμπιακό.
19:16
Επιθετικό φάουλ του Μποτία και λήξη συναγερμού στην άμυνα του Πανθρακικού.
19:17

17'

Πολύ φιλόδοξη η προσπάθεια του Πάρντο από τα 30 μέτρα, άουτ η μπάλα.
19:18

18'

Αντεπίθεση από τον Πανθρακικό, όμως ο Ίγκορ χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία να απειλήσει.
19:20
Συμπληρώθηκαν 20 λεπτά αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χωρίς γκολ και φάσεις.
19:20

21'

Πέμπτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο ματς.
19:21
Απομακρύνει ο Ίγκορ με το κεφάλι.
19:23

23'

Σέντρα του Πάρντο από δεξιά, Παπαγεωργίου και Ερνάνι έπεσαν στην μπάλα, κανείς δεν την βρήκε και η ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό.
19:25

25'

Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική κάθετη του Καμπιάσο στην πλάτη της άμυνας, ο Πάρντο προσπάθησε να εκτελέσει στην κίνηση αλλά αστόχησε.
19:26

25'

ΓΚΟΛ! Ο Ερνάνι από αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Άλαν Πουλίδο έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού.
19:27
Ο Μεξικανός φορ έχει σκοράρει και τις 4 φορές που έχει βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.
19:29

29'

Καλή στιγμή για τον Πανθρακικό. Ο Ίγκορ έσπασε με το κεφάλι αλλά ο Μπαϊκαρά δεν μπόρεσε από δύσκολη γωνία να νικήσει τον Καπίνο.
19:32

32'

Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Καμπιάσο φεύγει από το παιχνίδι και στη θέση του μπαίνει ο Κασάμι. Ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις ο Αργεντίνος.
19:34

35'

Ένα γύρισμα του Κασάμι περνάει ανεκμετάλλευτο για τον Ολυμπιακό.
19:36

37'

Θέλει να πιέσει ψηλά στα τελευταία λεπτά ο Πανθρακικός.
19:37

37'

Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με τον Καπίνο να τροφοδοτεί ωραία με τα χέρια τον Πάρντο, ο Κολομβιανός έβγαλε τετ-α-τετ τον Ερνάνι, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ.
19:40

40'

ΓΚΟΛ! Ο Τσιμίκας τροφοδότησε ωραία τον Πουλίδο, ο Μεξικανός φορ γύρισε για τον Πάρντο και ο Κολομβιανός έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 2-0 του Ολυμπιακού.
19:43

43'

ΓΚΟΛ! Σέντρα του Πάρντο από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους Κασάμι και Πουλίδο, όμως ο Ερνάνι ακολουθούσε στο δεύτερο δοκάρι και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Αθανασιάδη για το 3-0.
19:44

45'

Κόρνερ κερδίζει ο Ελαμπντελαουί.
19:45

45'

Ωραία κομπίνα από τους Πειραιώτες στο κόρνερ, ο Πάρντο βρέθηκε να σουτάρει μόνος του στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!
19:46
Ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης".
20:02
Σέντρα στο δεύτερο μέρος.
20:03
Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.
20:04
Θυμίζουμε από το 32' ο Κασάμι έχει πάρει τη θέση του Καμπιάσο που ένιωσε ενοχλήσεις.
20:05

49'

Διώχνει σε κόρνερ ο Αθανασιάδης το σουτ του Πάρντο.
20:08

52'

Άουτ η προσπάθεια του Κασάμι εκτός περιοχής.
20:12

57'

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή και να ψάχνει ένα ακόμη γκολ.
20:15

59'

Κόρνερ για τον Πανθρακικό. Πρώτο στο ματς για τους φιλοξενούμενους.
20:16

60'

Δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ για τον Πανθρακικό. Μπλοκάρει ο Καπίνο.
20:18

62'

Σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, ο Ερνάνι μόνος του στο δεύτερο δοκάρι θα αστοχήσει εξ επαφής με το κεφάλι!
20:20

64'

Σουτ του Ερνάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, καταπληκτική επέμβαση του Αθανασιάδη που διώχνει σε κόρνερ!
20:21

64'

Από την εκτέλεση ο κόρνερ ο Κασάμι σούταρε δυνατά, ο Αθανασιάδης βρήκε την μπάλα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!
20:22

65'

Κόρνερ για τον Πανθρακικό. Σουτάρει ο Μπουγαΐδης στο δεύτερο δοκάρι, μπλοκάρει ο Καπίνο.
20:23
Έχει ανοίξει ο ρυθμός του αγώνα.
20:24

68'

Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά στην θέση του Ντομίνγκες.
20:25

69'

Σέντρα του Πάρντο από δεξιά, κεφαλιά του Πουλίδο, μόλις άουτ η μπάλα!
20:26

70'

Αλλαγή για τον Πανθρακικό. Στην θέση του Ηλιάδη ο Μουδούρογλου.
20:27

70'

Κίτρινη κάρτα για τον Τσιμίκα, μετά το φάουλ στον Ντιγκινί.
20:28

72'

Σέντρα του Ερνάνι από αριστερά, ο Πάρντο μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αστοχεί με το κεφάλι.
20:29

73'

Αλλαγή για τον Πανθρακικό. Εκτός αγώνα ο Παπαγεωργίου, ο Ζδράβος-Ρίζος στην θέση του.
20:30

74'

Σέντρα του Ντιγκινί, κεφαλιά από τον Μουδούρογλου και εξαιρετική επέμβαση του Καπίνο που έδιωξε σε κόρνερ!
20:32

76'

Καταπληκτική προσπάθεια του Τσιμίκα από αριστερά, έκοψε σε κόρνερ ο Μπουγαΐδης την ύστατη στιγμή.
20:32
Πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού.
20:33

78'

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό.
20:35

79'

Προσπάθεια του Σεμπά μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Αθανσιάδης.
20:38

82'

Στο έδαφος ο Μπουγαΐδης μετά από σύγκρουση με τον Σεμπά.
20:39

83'

Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χουτεσιώτης μπαίνει αντί του Καπίνο.
20:40

84'

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, 12ο στο ματς.
20:43

87'

Τελευταία αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Ψάλτης στην θέση του Ίγκορ.
20:46

90'

Σουτ του Σεμπά, στην αγκαλιά του Αθανασιάδη η μπάλα.
20:47

90+1'

Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού σταματά ξανά τον Βραζιλιάνο.
20:47
Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
20:49

90+3'

Τρομερή ενέργεια και καταπληκτική πάσα του Σεμπά στον Ερνάνι, με τον Πορτογάλο να μην αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, σημειώνοντας το 4-0 στο ματς.
20:51
Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Φάληρο, Ολυμπιακός - Πανθρακικός 4-0.
20:51
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλό βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK