Παναθηναϊκός-Άρης 4-1

Στην ευρύτερη εντός έδρας νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός διέλυσε 4-1 τον Άρη, με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει όργια στο γήπεδα, πετυχαίνοντας χατ τρικ. Το άλλο γκολ ο Κλωναρίδης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μανιάς, ενώ έχασε πέναλτι ο Τάτος.

Παναθηναϊκός-Άρης 4-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με κεντρικό μέσο τον Πράνιτς, αριστερά του ο Αμπεΐντ, δεξιά ο Ζέκα, μπροστά του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Πέτριτς και επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ, Κλωναρίδης. Διαφοροποιήσεις, σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι, είχαμε και στην άμυνα με τον Μέντες να παίζει δίπλα στον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας και τον Μαρινάκη να παίρνει τη θέση του Τριανταφυλλόπουλου στα δεξιά.

Οσον αφορά στον Αρη, η αναμενόμενη εικόνα. Δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα με τον Ανδρέα Τάτο συντροφιά με το πράσινο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Προφανής στόχος να πάρει ο έμπειρος μέσος την απομάκρυνση της μπάλας και να τη σπάσει δεξιά ή αριστερά στον συμπαίκτη του που θα βγει να υποστηρίξει την κόντρα επίθεση.

Όλα αυτά δεν διαφοροποιήθηκαν ακόμα και μετά το 1-0 του Μπεργκ, πόσο μάλλον μετά το γκολ της ισοφάρισης από τον Μανιά. Μέχρι να έρθει το γκολ του Σουηδού, είδαμε ένα ματς όπου κυριαρχούσε ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει βέβαια την ίδια ένταση και τον ίδιο ρυθμό όπως στο τελευταίο ματς (αυτό στο Φάληρο), αλλά δικαίως πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 26ο λεπτό. Δικαίως, όμως, απειλήθηκε στη συνέχεια από τον Αρη που βρήκε το θάρρος να βγει μπροστά και να απειλήσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο πέναλτι του Τάτου που έδιωξε ο Κοτσόλης. Για παράβαση, ούτε λόγος, όπως φάνηκε και στο ριπλέι.

Αυτό, όμως, που έχασε ο Τάτος στο 35' το πέτυχε ο Μανιάς πέντε λεπτά αργότερα όταν πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Κοτσόλη και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε το τέρμα του Μπεργκ, πιάνοντας την "πράσινη" άμυνα στον ύπνο. Με το γκολ αυτό ήταν φυσιολογικό να αποκτήσει το μομέντουμ η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σκόραρε πριν την ανάπαυλα μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, τακουνάκι του Μπεργκ και γκολ του Κλωναρίδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός φρόντισε να σκοράρει νωρίς για να κόψει τις "ορέξεις" των "κίτρινων" και το κατάφερε στο 56ο λεπτό με κεφαλιά του Μπεργκ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Τα δύο γκολ διαφορά που είχε αποκτήσει η ομάδα του Αναστασίου έκριναν ουσιαστικά και τον τελικό νικητή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Αρης δεν ήταν επικίνδυνος. Οι "κίτρινοι" βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με βασικό εκφραστή των προσπαθειών των εξαιρετικό Ανδρέα Τάτο που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του Αρη.

Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό θέλοντας να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Μοναδικό μελανό σημείο για το τριφύλλι ήταν η εικόνα του Πέτριτς. Οχι πως ήταν ο αδύναμος κρίκος, αλλά έδειξε από κάποιο σημείο και μετά να "σκάει", δείγμα ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να βγάλει 90λεπτο. Οπότε ήταν άκρως λογική η αλλαγή του με τον Ατζαγκούν να περνά στο 72ο λεπτό στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τέταρτο γκολ για τον Παναθηναϊκό και τρίτο για τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που πέτυχε χατ-τρικ στο "Απόστολος Νικολαϊδης" μετά τον Γκόραν Βλάοβιτς.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά (αν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έψαχναν τον Μπεργκ για ένα τέταρτο γκολ), με ένα 4-1 που ήρθε και έδεσε με το όλο πανηγυρικό κλίμα της βραδιάς.

Αδύναμος κρίκος:

Όλη η άμυνα του Αρη την οποία έκανε σμπαράλια ο Μπεργκ, αλλά και η μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού.

MVP:

Εντάξει, ο Μάρκους Μπεργκ το δικαιούται, αλλά πρέπει να γίνει μία αναφορά και στον Νάνο, τον καλύτερο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού μετά τον Μάρκους Μινχ.

Σχόλιο:

Ο Παναθηναϊκός τη χρειαζόταν αυτή τη νίκη -και αυτή την έκταση- για να αποδείξει ότι το 0-3 στο Καραϊσκάκη δεν ήταν κάτι... εξωγήινο. Για τον Μπεργκ, έχουν ειπωθεί ουκ ολίγα πράγματα για την αξία του. Οσον αφορά στον Άρη, η θηλιά σφίγγει και τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79' Δώνης), Αμπέντ (81' Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72' Ατζαγκούν), Μπέργκ

Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50' Κουσίδης), Ηρακλής (63' Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.

Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Άρης 4-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK