ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (VIDEO)

Σε ένα "φτωχό" ματς στην άδεια "Τούμπα", ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στη "λευκή" ισοπαλία (0-0). Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι εξαιτίας της αποβολής του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (VIDEO)

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στην άδεια Τούμπα ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε το "κλασσικό" πλέον 4-2-3-1 και τον Μπαράλες στην κορυφή. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να είναι αργός και το παιχνίδι να περιορίζεται στο χώρο του κέντρου.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Μακ να δημιουργήσει φάσεις, όμως ο πολύ καλός στο πρώτο μέρος, Ζησόπουλος, όποτε χρειαζόταν ήταν εκεί. Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 12 με την κεφαλιά του Βίτορ να περνάει άουτ, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Μακ επιχείρησε να κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως ο Λούι έκοψε.

Ο Αστέρας κρατούσε μπάλα, όμως δεν έβρισκε διαδρόμους, με τον "Δικέφαλο" να περιμένει την ομάδα του Βεργέτη και να βγαίνει ταχύτατα στις αντεπιθέσεις. Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ του Ρατς από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε μόλις άουτ.

Ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Μακ, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με την έναρξη του δευτέρου μέρους (48') όμως το δυνατό του σουτ εντός περιοχής, το απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος. Έπρεπε να περάσουν 14 λεπτά παιχνιδιού για να απειλήσει και πάλι ο "Δικέφαλος" με την κεφαλιά του Αθανασιάδη όμως να περνάει άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο για το γκολ. Στο 74' απείλησαν με το σουτ του Κάτσε που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα πέρασε άουτ. Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Αναστασιάδης και η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες στο 79' με τον Κάτσε να αποβάλλεται δικαίως με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αποβολή του μέσου του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το γήπεδο ο Μακ με τον Τζιόλη να παίρνει την θέση του και τον "δικέφαλο" να "χάνει" μεγάλο μέρος της δύναμής του στην επίθεση. Δίχως καθαρό μυαλό οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Θεοδωρόπουλου στα τελευταία λεπτά, με τον Αστέρα να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την "Τούμπα".

MVP

Ο Κριστιάν Νομπόα ξεχώρισε με τις ενέργειές του μέσα στο γήπεδο από συμπαίκτες και αντιπάλους. Μπορεί ο μέσος από το Εκουαδόρ να δείχνει ακόμη πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να είναι ότι πιο ποιοτικό έχει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια. Κυρίως κάνει την διαφορά γιατί διαθέτει γρήγορη σκέψη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μακ μπορεί να είχε όρεξη και να ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Στο ξεκίνημα του αγώνα άργησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ενώ η φάση του 48' που ο Κλάους τον έβγαλε τετ α τετ είναι η πλέον χαρακτηριστική, αφού είχε όλο τον χρόνο να εκτελέσει και παρόλα αυτά στόχευσε πάνω στον Θεοδωρόπουλο.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί με τίποτα να βρει την φρεσκάδα που τον διέκρινε ως ομάδα στην αρχή της σεζόν. Ο Αναστασιάδης προτίμησε, λοιπόν, σήμερα πρωτίστως να προφυλάξει τα νώτα του, για να μην βρεθεί ξανά προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η τακτική ο Δικέφαλος θα χάσει πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος πριν τα πλέι οφ. Στον αντίποδα ο Γκοϊάν ήταν πραγματικός “βράχος” στην άμυνα του Αστέρα και όταν χρειάστηκε να επέμβει ψηλά και όταν χρειάστηκε χαμηλά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Μακ (80' Τζιόλης), Περέιρα (56' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (90+2' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK