ΠΑΣ-Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-4

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και τον Τζιμπούρ να σκοράρει δις, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με το εντυπωσιακό 4-0 στους Ζωσιμάδες. Ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ στο 53' και ο Φετφατζίδης το έκλεισε στο 71'.

ΠΑΣ-Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-4

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Σκαρντοβέλι, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78' , Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάκος), Κυριάκος (59' Τζάνης), Βίλα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (76' Φέισα), Φουστέρ, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (78' Ντιόγκο).

Γκολ: 53' Μιραλάς, 64', 71' Τζιμπούρ, 74' Φετφατζίδης

Κίτρινες κάρτες: 41' Μιχαήλ, 92' Μπεσέρα / 68' Α. Παπαδόπουλος

Κόκκινες κάρτες: -

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο ημίχρονο στους Ζωσιμάδες δεν ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει κυρίως λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και να παίξουν ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τις περισσότερες τελικές.

Ουσιαστικά το ματς ήταν το πλέον αδιάφορο, αφού ο ΠΑΣ έχει εξασφαλίσει την παραμονή και ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Αυτό, όμως, δεν φάνηκε στο ματς, με τους παίκτες να παίζουν δυνατά και να μπαίνουν με ορμή στις φάσεις. Φάση, όμως, δεν είδαμε, αφού οι τερματοφύλακες ήταν σταθεροί στους κινδύνους που δημιουργήθηκαν παρά τις παγίδες του αγωνιστικού χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην άμυνα των γηπεδούχων, με τους αμυντικούς να έχουν εγκλωβίσει τα ατού των Πειραιωτών. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε πως το συγκρότημα του Αγγελου Αναστασιάδη έδινε χώρο στους φιλοξενούμενους με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κάρολ, ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα δύο φορές.

Το πρώτο τέρμα ήρθε στο 53ο λεπτό από τον Μιραλάς, ενώ στο 64' ο Τζιμπούρ έσπασε τη γκίνια και σκόραρε για να δώσει στους Πειραιώτες προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους και να απαντήσουν στα απανωτά γκολ του Ολυμπιακού, αλλά στο 71' ήρθε και τρίτο γκολ -πάλι από τον Τζιμπούρ- και ουσιαστικά δεν υπήρχε πλέον θέμα νικητή, αλλά θέμα τελικού αποτελέσματος. Αυτό έγινε 0-4 τρία λεπτά αργότερα με θαυμάσιο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μίας εμφαντικής νίκης.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο γρήγορα γκολ στο β' μέρος και ουσιαστικά κόλλησε στον τοίχο τον ΠΑΣ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΜVP:

Ο Τζιμπούρ σκόραρε δις και έδειξε ότι η εποχή της αφλογιστίας έχει περάσει.

Ο αδύναμος κρίκος:

Χωρίς φάση της προκοπής τέλειωσε το ματς ο ΠΑΣ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK