Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0 (VIDEOS)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλέιτον, η Ξάνθη επικράτησε εντός έδρας του Ατρομήτου με 1-0 και έβαλε φωτιά στη "μάχη" για την είσοδο στα Play Off του πρωταθλήματος.

Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0 (VIDEOS)

Το LIVE του αγώνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λουτσέσκου στο ντέρμπι για μια θέση στην πεντάδα κόντρα στον Ατρόμητο. Αντίθετα ο Νίκος Νιόπλιας προτίμησε το σύνηθες 4-3-3 με τους Μαρσελίνιο, Ούμπιδες και Ναπολεόνι προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας διπλή ευκαιρία με τον Σολτάνι στο 5', με τους Περιστεριώτες να απαντούν με την κεφαλιά του Κατσουράνη στο 10'. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να περιμένουμε περίπου 20 λεπτά για να δούμε φάση στο ματς. Στο 33' ο Σολτάνι έκανε το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις με την μπάλα όμως να κοντράρει πάνω στον Κοντοέ, ενώ δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Μαρσελίνιο ήταν άστοχος σε σουτ που επιχείρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη βγήκε αποφασισμένη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από το πρώτο κιόλας λεπτό της επανάληψης και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 49' με τον Κλέιτον. Οι παίκτες του Ατρομήτου δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα μέσα από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της, έκανε την προσποίηση σε Δημούτσο και Λαζαρίδη και με δυνατό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Γκορμπούνοφ.

Μετά το γκολ οι παίκτες του Ατρομήτου έδειχναν "μπλοκαρισμένοι". Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 69' και στο 71' όμως τόσο ο Κλέιτον, όσο και ο Καπετάνος δεν μπόρεσαν να γράψουν το 2-0. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Λουτσέσκου διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά της, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να βρει απάντηση. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους Ακρίτες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη που τους βάζει για τα καλά πλέον στη μάχη για μια θέση στην πεντάδα.

MVP

Ο Κλέιτον με το γκολ που σκόραρε, αλλά και με την γενικότερη παρουσία του στο ματς παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Αδύναμος Κρίκος

Δεν ήταν σε καλή μέρα η άμυνα του Ατρομήτου. Οι παίκτες της Ξάνθης έβγαζαν συνεχώς φάσεις μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Σχόλιο

Νίκη "χρυσάφι" για την ομάδα του Λουτσέσκου που πλέον φτάνει τον Ατρόμητο στην 5η θέση με 46 βαθμούς. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Από την άλλη η ομάδα του Νιόπλια φάνηκε κουρασμένη από την προσπάθεια που κατέβαλλε στο ματς με τον Παναθηναϊκό μεσοβδόμαδα και δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Σίγουρα αναμένεται μεγάλη "μάχη" μέχρι το τέλος για μια θέση στα Play-off.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτανί (87' Ρούντι), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85' Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (90+4' Ράνος).

Ατρόμητος (Νιόπλιας):Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Νάστος, Μαρσελίνιο (77' Μπρίτο), Δημούτσος (73' Καράσκο), Ούμπιδες (90+5' Παπάζογλου), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK