Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (VIDEOS)

Ο Τσόρι Ντομίνγκες έδωσε προσωπικό σόου και ο Ολυμπιακός ξεπέρασε ακόμη ένα εμπόδιο στο δρόμο για τη μαθηματική εξασφάλιση του εφετινού τίτλου. Ο ηγετικός Αργεντινός ήταν μέσα σε ό,τι έφερε το 3-0 επί της Κέρκυρας και έβαλε την υπογραφή του στην τρίτη σερί εντός έδρας νίκη των "ερυθρολεύκων".

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Αφελάι έμεινε στον πάγκο και (προς τέρψιν του "ερυθρόλευκου" κοινού) ο Φορτούνης πήρε θέση δίπλα στον Τσόρι Ντομίνγκες. Όχι τόσο ως εξτρέμ, αλλά ως δεύτερος επιτελικός. Ο ηγετικός ρόλος του Αργεντινού πάντως δεν αμφισβητήθηκε, αφού αυτός ήταν που οργάνωνε και αυτός που άνοιξε το σκορ, στο 8', σκοράροντας (με εκτέλεση φάουλ) σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η Κέρκυρα δεν είχε πολλά να διεκδικήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Γρηγορίου δεν παρέταξε μια ομάδα με αμυντικούς σκοπούς, αυτό όμως εμπεριείχε τεράστιο ρίσκο και οι "ερυθρόλευκοι" πήραν ό,τι τους έδωσε η άμυνα των "Φαιάκων". Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές τελικές, εντός ή εκτός εστίας, οι πλάγιοι μπακ ανέβαιναν ψηλά και οι συνεργασίες ήταν καλές. Γι' αυτό και το 2-0, στο 26' από τον Μποτία, δεν άργησε να έρθει έστω κι αν προέκυψε από στημένη φάση και σε πρώτη φάση δοκάρι του Σιόβα.

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει από νωρίς διαστάσεις, από τη μία όμως υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Ντομίνγκες στο 39' από την άλλη ο Χάρα σπατάλησε το τετ α τετ στο 40'. Ο Αργεντίνος επιθετικός έχασε το εύκολο και πέτυχε το δύσκολο, όταν στο 48' πήρε εξαιρετική θέση στην περιοχή, γύρισε το σώμα του και εκτέλεσε με το κεφάλι μετά το κόρνερ του Τσόρι.

Μετά το 3-0 ο Περέιρα είχε την ευχέρεια να δοκιμάσει σχήμα με Μήτρογλου, Μπενίτες και Χάρα μαζί, τον Αφελάι πιο πίσω και τον Φορτούνη οκτάρι. Ήταν λογικό να μην υπάρχει χημεία μεταξύ των τριών και η αντιμετώπιση σχεδόν ίδιων παικτών να γίνει πιο εύκολη από την αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας. Η ευκαιρία του Μπενίτες στο 75' (έδιωξε σε κόρνερ ο Κουτζαβασίλης) και του Αφελάι στο 90' (σουτ άουτ) ήταν οι μόνες ολοκληρωμένες προσπάθειες των Πειραιωτών, οι οποίοι διεκπεραίωσαν ακόμη μία εντός έδρας αποστολή τους.

Το δοκάρι στο 92' στέρησε από τον Γκομέζ και την Κέρκυρα το γκολ της τιμής.

MVP

Έπαιξε μόνο 62 λεπτά, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Τσόρι Ντομίνγκες πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ (το ένα ακυρώθηκε λανθασμένα) και να φτιάξει άλλα δύο. Να γιατί η διοίκηση του Ολυμπιακού έτρεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Αδύναμος κρίκος

Οράσιο Καρδόσο και Σέρχιο Λεάλ είναι δυο ποδοσφαιριστές που πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια έλαμπαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα χρόνια έχουν περάσει για αμφότερους και ματς σαν αυτά με τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο ν' ανταποκριθούν.

Σχόλιο

Με πιο πειστικό τρόπο από αυτόν απέναντι στην Ξάνθη ή στον Αστέρα Τρίπολης έφτασε ο Ολυμπιακός στην "καθαρή" νίκη επί της Κέρκυρας. Ο Τσόρι Ντομίνγκες είχε δίπλα του τον Φορτούνη, συνυπήρξαν αρμονικά στον άξονα, αφού ο Έλληνας συνέκλινε πολύ, και σε συνδυασμό με την ευάλωτη άμυνα της ομάδας του Γρηγορίου η σεμνή τελετή έλαβε πολύ γρήγορα τέλος. Όσοι, λίγοι, βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο Καραϊσκάκη χάρηκαν ένα γεμάτο 60λεπτο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Αφελάι), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (55' Μήτρογλου), Ντομίνγκες (62' Μπενίτες), Φορτούνης, Χάρα

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Σιόντης, Βενέτης, Μανωλάς, Καρντόσο (79' Μεντής), Κρητικός, Κόντος, Φάμπιο (46' Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71' Καϊκούτ), Μαρκόφσκι

News 24/7

24MEDIA NETWORK