Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0

Με τον τίτλο του πρωταθλητή στις αποσκευές του θα πετάξει για το Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός ενόψει της ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μίτσελ κατέκτησε και μαθηματικά τον 41ο τίτλο της ιστορίας της νικώντας τον Πανθρακικό 2-0 στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Σκόρερ οι Βαλντέζ και Φουστέρ.

Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό να παίξει καλό ποδόσφαιρο σ' αυτό το ματς. Δεν είχε να κάνει μόνο με τις άδειες εξέδρες, σκηνικό που πάντα "παγώνει" τους ποδοσφαιριστές, αλλά και η μεγάλη προσμονή της ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ. Το μυαλό δεν ήταν 100% στο Φάληρο.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Μίτσελ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο να πάρει την μπάλα την κατοχή της και να κυριαρχήσει. Προσπαθώντας να διασπάσει το 3-5-2 του Πανθρακικού κυρίως από αριστερά ο Ολυμπιακός δεν είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα, γι' αυτό και δεν μέτρησε πολλές τελικές ή κλασικές ευκαιρίες.

Εστω και έτσι όμως οι πρωταθλητές βρήκαν το δρόμο να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα και να απαλλαχθούν από το όποιο άγχος. Στο 35' ο Βαλντέζ άρχισε την κίνησή του από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ (από φάουλ του Τσόρι) βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και σκόραρε. Λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 41', ο Πανθρακικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη και ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε ακόμα πιο σίγουρος για την κατάκτηση του τίτλου.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους σε μία προσπάθεια να πετύχουν το 2ο γκολ που θα τους εξασφάλιζε οριστικά. Η πίεση αυτή απέφερε το δοκάρι του Τσόρι στο 52' (σε βολίδα έξω από την περιοχή) και κάμποσες τελικές οι οποίες όμως δεν είχαν την ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ προτίμησε εν συνεχεία να φρεσκάρει την 11άδα του, ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Ολυμπιακός, την ύστατη ώρα, στο 90' πέτυχε και δεύτερο τέρμα με το πέναλτι του Φουστέρ. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη πρόκληση του "Ολντ Τράφορντ" με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

MVP

Ο Τσόρι ήταν και πάλι ο ιθύνων νους του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του αρχίζει η φάση του πρώτου γκολ ενώ ο Αργεντίνος είχε και σουτ στο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Ζεστός ενόψει Γιουνάιτεντ ο...υπολογιστής των πρωταθλητών.

Αδύναμος Κρίκος

Ηταν κρίμα. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο παίζοντας μπροστά σε άδεια καθίσματα πληρώνοντας τη βλακεία ενός οπαδού του.

Σχόλιο

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Ολυμπιακός. Νίκησε, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και κράτησε δυνάμεις για το παιχνίδι της σεζόν την Τετάρτη. Απερίσπαστος και πρωταθλητής πλέον ψάχνει τη μεγάλη υπέρβαση στο "θέατρο των ονείρων".

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58' Φουστέρ), Ντομίνγκες (72' Στσέποβιτς), Βαλντές (72' Μασάντο).

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Έμποου, Μολίνα (59' Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67' Μακρδημήτρης), Καθάριος (82' Σδράβος-Ρίζος), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Σαρακατσάνος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK