Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 3-0

Πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας επικράτησε 3-0 της Κέρκυρας στην Τρίπολη και έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα. Καταφανώς ανώτεροι οι Αρκάδες, νίκησαν δίκαια.

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 3-0

Εικόνα του αγώνα

Παράδοση για παράδοση δεν θα αφήσει χωρίς να σπάσει ο Αστέρας φέτος. Μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ επι της ΑΕΚ η ομάδα του Σάκη Τσιώλη νίκησε στο ρελαντί την Κέρκυρα στην Τρίπολη κάτι που δεν είχε καταφέρει να πετύχει πέρυσι και βέβαια διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα.

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο ωστόσο οι γηπεδούχοι μόνο άνετα δεν έφτασαν στο ευρύ αυτό 3-0. Χρειάστηκε να περάσει μια ώρα αγώνα (61') και να βάλει το κεφάλι του ο Χαμπλ στο απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια του Ράγιος για να σπάσει την πολυπληθή άμυνα των Φαιάκων.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εικόνα του παιχνιδιού στα πρώτα 60 λεπτά δικαιολογούσε κάποια άλλη εξέλιξη. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν αυτή που υπερτερούσε σε όλους του τομείς, ενώ η Κέρκυρα κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και θα είχε υποστεί ακόμη πιο "βαριά" ήττα αν ο γνώριμος στα λημέρια της πελοποννησιακής ομάδας Νίκος Αναστασόπουλος δεν είχε κάνει σωτήριες επεμβάσεις με σημαντικότερη αυτή του20' στο σουτ του Μπακασέτα. Ο μικρός του Αστέρα ήταν όλα τα λεφτά και αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα της Κέρκυρας. Μάλιστα θα είχε χριστεί σκόρερ στο 28΄αν η μπάλα δεν σταματούσε δυο φορές στα δοκάρια του Αναστασόπουλου αρχικά στο κάθετο και στη συνέχεια στο οριζόντιο.

Έμελλε ωστόσο με την έξοδο του από το παιχνίδι η ομάδα του να ανοίγει το σκορ χάρις το αυτογκολ του Χαμπλ. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους παίκτες του Τσιώλη και στο 73' ο Περόνε με τη "βοήθεια" του Βενέτη έφτασε στο 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε τρία λεπτά μετά ο Πιπίνης που μετουσίασε σε γκολ την εκπληκτική πάσα του Ράγιος και σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Αστέρα.

Από την άλλη η Κέρκυρα δικαίως υποχρεώθηκε στην 2η ήττα της στο πρωτάθλημα αφού ποτέ δεν απείλησε την εστία του Φούλοπ με εξαίρεση το 44ο λεπτό όταν η λάθος απόκρουση του Σανκαρέ με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι της ομάδας του.

Το κλειδί του αγώνα

Η ασφυκτική πίεση που ασκούσε ο Αστέρας στην άμυνα της Κέρκυρας άργησε αλλά έφερε αποτελέσματα

Ο αδύναμος κρίκος

Αναμφίβολα το αυτογκόλ του Χαμπλ στο 61΄άλλαξε τον ρου της ιστορίας και άνοιξε το δρόμο στους γηπεδούχους για μια άνετη επικράτηση

Ο ΜVP

Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει αλλά ήταν ο παίκτης που έπαιζε σχεδόν μόνος του την άμυνα της Κέρκυρας για μια ολόκληρο ώρα. Ο λόγος για τον Τάσο Μπακασέτα που έδειξε για για μια ακόμη φορά στοιχεία απο το πλούσιο ταλέντο του.

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK