Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας με 1-0 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σκόρερ για τους Περιστεριώτες ο Φυτανίδης με κεφαλιά, ενώ σωρεία ευκαιριών έχασε για τους φιλοξενούμενους ο Ναπολεόνι. Μόνη πρώτη ανέβηκε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Νίκη Βόλου - Ατρόμητος 0-1
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Οι παίκτες του Ατρομήτου έδειξαν από νωρίς διάθεση να πιέσουν και να «τρυπήσουν» την άμυνα της Νίκης (που ανέβαινε αρκετά ψηλά) και με γρήγορες μπαλιές προσπαθούσαν να βρουν κυρίως τον Ναπολεόνι.

Οι Περιστεριώτες επέβαλλαν τον ρυθμό τους χωρίς να προβληματιστούν και επιδόθηκαν σε έναν επιθετικό μονόλογο που έφερε αποτέλεσμα στο 26’: ήταν μια άψογη εκτέλεση κόρνερ από τον Πίτου Γκαρσία, με τον Φυτανίδη να σηκώνεται ψηλότερα απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά κρέμασε τον Ταμπάκη και άνοιξε το σκορ.

Δικαιότατα, λοιπόν, ο Ατρόμητος, πήγε με το 0-1 στην ανάπαυλα, ενώ θα μπορούσε να είχε ήδη καθαρίσει το ματς, αν ο Νάστος στο 18’ και ο Ναπολεόνι στο 20’ και στο 35’ ήταν περισσότερο εύστοχοι στις τεράστιες ευκαιρίες που του δόθηκαν για να σκοράρουν.

Στην επανάληψη, η Νίκη απέκτησε γρήγορα μια ελαφρά κατοχή, αλλά οι αδυναμίες της σε όλες σχεδόν τις γραμμές ήταν εμφανείς. Σε σημείο που ο Ατρόμητος έδειχνε και πάλι να κυριαρχεί, αφού κάθε του αντεπίθεση "μύριζε" γκολ.

Στο 60’ και μετά από νέα ωραία σέντρα του Πίτου Γκαρσία, ο Παπάζογλου σκοράρει, αλλά ο α’ βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Απ’ ότι φάνηκε πάντως, ο Παπαζόγλου ερχόταν από πίσω και ήταν καλυμμένος. Στο 70’ δε, ένα σουτ του Ναπολεόνι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και χάθηκε έτσι άλλη μια ευκαιρία για να καθαρίσουν οι φιλοξενούμενοι το παιχνίδι.

Η κακοδαιμονία του Ναπολέονι συνεχίστηκε τόσο στο 76’ όσο και στο 79’, αλλά στόχο δεν έλεγε να βρει και φυσικά το σκορ παρέμενε ρευστό. Η αδυναμία όμως της Νίκης Βόλου να οργανώσει έστω μία καλή επίθεση και οι περιορισμένες δυνατότητες που έδειξε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, επέτρεψαν στον Ατρόμητο να μην… χρειαστεί δεύτερο γκολ και να πάρει ένα εύκολο –τελικά- «τρίποντο», το δεύτερο σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα.

MVP

Ο Φυτανιδης ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης το οποίο μοιραία έμελλε να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Και επειδή το γκολ είναι η πεμπτουσία, αυτός είναι δικαιωματικά και ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, αν κληθείς να επιλέξεις παίκτη της Νίκης Βόλου για να τον χρίσεις "αδύναμο κρίκο". Ολόκληρη η ομάδα, φαίνεται να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο ολόκληρου… του πρωταθλήματος!

Σχόλιο

Ο Ατρόμητος έκανε το δύο στα δύο και παρά το φτωχό 1-0, δεν υφίσταται το παραμικρό στοιχείο που να αμφισβητεί το δίκαιο της επικράτησής του. Κυριάρχησε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και είχε πολλές τελικές φάσεις και κλασσικές ευκαιρίες, δείχνοντας παράλληλα ότι το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη το έχουν αφήσει πίσω τους. Οι Βολιώτες από την άλλη, έδειξαν πως αν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα και μάλιστα δραστικά, θα πέσουν εύκολα. Απογοήτευσαν με την εικόνα τους και πρέπει να βελτιωθούν για να κρατήσουν και το ενδιαφέρον του κόσμου τους…

Οι συνθέσεις

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Ίβενς, Μαχλελής, Σωτηράκος, Λάουξ, Νέτι, Μουζακίτης (71’ Κοτσαρίδης), Γιαννιτσάνης (62’ Μάρτινς), Νικλητσιώτης (71’ Σταμπολζίεφ), Σκούρτης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (77’ Τάτος), Καραμάνος, Μπρίτο (66’ Μπάλλας), Ναπολεόνι (87’ Λαζαρίδης), Παπάζογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK