ΟΦΗ - Βέροια 0-1 (VIDEOS)

Η Βέροια εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του ΟΦΗ, αφού όπως και πέρυσι, επικράτησε 1-0 στο κατάμεστο "Θ. Βαρδινογιάννης" και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Ο Νίκος Καλτσάς έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 58ο λεπτό.

ΟΦΗ - Βέροια 0-1 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα:

Καλύτερη ήταν η Βέροια από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Μπεν κυρίως να κινείται συνεχώς αριστερά-δεξιά για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν από νωρίς ξεκάθαρο ότι είχε πρόβλημα στη δημιουργία και έκανε πολλά ατομικά αμυντικά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν και σε ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, το οποίο απέδιδε καρπούς, αφού οι Κρητικοί δυσκολεύονταν πολύ στο να περάσουν τη σέντρα και να δημιουργήσουν φάσεις.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι δυο αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι: ο ΟΦΗ με τον Λαμπρόπουλο στο 11’ (μετά από λάθος του Ραούλ Μπράβο) και η Βέροια με τον Καλτσά στο 43’. Η «βασίλισσα του Βορρά», ωστόσο, είχε και μια χαμένη κλασική ευκαιρία στο 13’, με τον Μεϊτέ να κάνει το λάθος από την πίεση του Καλτσά, τον Μπεν να επωφελείται και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Λόρια, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Γάλλου.

ΟΦΗ - Βέροια 0-1 (VIDEOS)

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε περισσότερο ανοιχτό, όμως η Βέροια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, μετουσιώνοντας το καλό παιχνίδι που είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το γκολ ήρθε στο 58’, όταν ο Μπεν έδωσε αριστερά στον Ντουμίτρου, εκείνος έκανε πολύ ωραίο γύρισμα, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Καλτσάς να σκοράρει με κοντινό πλασέ. Ήταν μια υποδειγματική αντεπίθεση της Βέροιας, αλλά και σοβαρή ολιγωρία της άμυνας του ΟΦΗ.

Μέσα στο επόμενο τέταρτο μετά το γκολ, οι δυο προπονητές έκαναν όλες τους τις αλλαγές, με τον Γκατούζο να στοχεύει στην ισοφάριση και τον Γκρανέρο να διαφυλάξει το σκορ. Όμως το μόνο που συνέβη ήταν ένα σουτ του Τζορτζ (που επίσης έκανε ντεμπούτο) από πλάγια θέση στο 69’, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους παίκτες του ΟΦΗ να μην μπορούν να επιτεθούν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και αυτούς της Βέροιας να φεύγουν τελικά από το Γεντί Κουλέ με ένα μεγάλο «διπλό».

ΟΦΗ - Βέροια 0-1 (VIDEOS)

MVP:

Ο Καλτσάς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, όχι μόνο επειδή πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, αλλά και επειδή είχε το δοκάρι στο 43’, ενώ ήταν εκείνος που ανάγκασε τον Μεϊτέ σε λάθος ώστε να χάσει τη σπουδαία ευκαιρία ο Μπεν στο 13’.

Αδύναμος κρίκος:

Δεν θα εστιάσουμε σε έναν συγκεκριμένο παίκτη της άμυνας του ΟΦΗ, διότι ολόκληρη η αμυντική του λειτουργία ήταν ασταθής. Πολλά λάθη, κάποιες φορές και αβίαστα, αδυναμία στις προσωπικές μονομαχίες και δυσκολίες ακόμα και στο να προωθήσουν την μπάλα πάνω από τη σέντρα.

Σχόλιο:

Δύο στα δύο για τη Βέροια και κορυφή στη βαθμολογία! Η «βασίλισσα» απέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ότι τελικά έχει φτιάξει καλή ομάδα, που όχι απλά θα παίρνει αποτελέσματα, αλλά θα δυσκολέψει και τους δυνατότερους αντιπάλους. Η νίκη στο Ηράκλειο, δεν ήταν απλά δίκαιη. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν και εύκολη! Ο ΟΦΗ θέλει δουλειά. Την πρώτη αγωνιστική ήταν τυχερός και πήρε μια νίκη στην εκπνοή. Κόντρα στη Βέροια έδειξε χτυπητές αδυναμίες, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Γκατούζο έχει πολύ δουλειά ακόμα να κάνει…

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Τριποτσέρης, Αντελέγε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος (76' Μονιάκης), Περογαμβράκης.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Μπράβο (72' Καταλά), Βεργώνης, Βάθκεθ, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK