Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1

Εκεί που "γκέλαρε'' πέρυσι, γκέλαρε και φέτος ο Ολυμπιακός. Οι ''ερυθρόλευκοι" άφησαν δύο βαθμούς στο Αγρίνιο, μένοντας στο 1-1 με τον Παναιτωλικό. Σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Παϊτίμ Κασάμι, ενώ τραυματίες αποχώρησαν Μανιάτης-Εντινγκά. Το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κούσας με κεφαλιά.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Ο Μίτσελ επέλεξε ένα 4-3-3 με του Μποτία και Αμπιντάλ να αποτελούν το αμυντικό δίδυμο, στα φτερά της άμυνας ξεκίνησαν οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μανιάτης - Εντινγκά και μπροστά τους, ο Τσόρι Ντομίνγκες. Όσον αφορά τους πλάγιους επιθετικούς, εκεί ξεκίνησαν οι Ντοσεβί και Ντουρμάζ, με τον Διαμαντάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και από νωρίς έδειξε διάθεση να "κάνει" παιχνίδι και όχι να κλειστεί στα καρέ της, περιμένοντας τον Ολυμπιακό. Ο ρυθμός από τα πρώτα κιόλας λεπτά ήταν καλός, με τους γηπεδούχους να απειλούν την εστία του Ρομπέρτο σε μία-δύο περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Ο Παναιτωλικός θέλησε να πάει το ματς στη δύναμη και να κρατήσει στο 0 τον Ολυμπιακό. Κάτι που πέτυχε μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως, ο Μίτσελ πέρασε στο παιχνίδι τον Κασάμι στη θέση του Ντοσεβί. Ο Ελβετός μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πανέμορφη κεφαλιά, σκοράροντας μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Διαμαντάκος παρά λίγο να σκοράρει κι αυτός, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού κατάφερε να αποκρούσει. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε να θέλει να παγώσει το παιχνίδι και να κρατήσει το υπέρ του 1-0. Η ατυχία χτύπησε την πόρτα των πρωταθλητών στο 75ο λεπτό, όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μανιάτης, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

O Παναιτωλικός προσπάθησε, πάλεψε και τελικά δικαιώθηκε στο 79ο λεπτό. Μετά από καλή εκτέλεση κόρνερ του Θεοδωρίδη, ο Κούσας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά, ισοφάρισε για την ομάδα του. Στο 83ο λεπτό ο Μίτσελ είδε ακόμη έναν παίκτη του να φεύγει τραυματίας, αυτή τη φορά τον Εντινγκά και οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι είχαν κλείσει τις αλλαγές τους, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και οι Αγρινιώτες πήραν έναν πολύτιμο βαθμό.

MVP

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο γνωστός... Τσόρι. Έτρεξε, δημιούργησε ευκαιρίες για την ομάδα του, ενώ είχε και μια ευκαιρία να σκοράρει. Σχεδόν όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού περνούσε από τα πόδια του Αργεντινού και όχι άδικα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ολυμπιακός δεν φημίζεται για την αμυντική του γραμμή και το έδειξε και στο ματς στο Αγρίνιο. Οι Μποτία-Αμπιντάλ επέτρεψαν στους παίκτες του Παναιτωλικού να απειλήσουν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Ρομπέρτο κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσει ο Μίτσελ ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που έρχονται για το Champions League.

Σχόλιο

"Δύναμη" του Παναιτωλικού θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά η καυτή του έδρα. Οι Αγρινιώτες έδειξαν ότι στο γήπεδό τους θα μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια όλους τους "μεγάλους" του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έδειξαν να φοβούνται από τα ονόματα στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων". Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, απειλώντας μάλιστα να σκοράρουν πρώτοι στον αγώνα.

Οι παίκτες του Μίτσελ ένιωσαν πως το ματς τελείωσε στο 1-0 του Κασάμι και από το σημείο αυτό και μετά κατέβασαν ταχύτητα. Ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε και με την κεφαλιά του Κούσα πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Ο Ολυμπιακός πάντως θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για τους τραυματισμούς των Μανιάτη-Εντινγκά παρά για τη γκέλα στο Αγρίνιο.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Παπουτσογιαννόπουλος (68΄Θεοδωρίδης), Γοδόι, Μαρτίνες, Μύγας (58' Κόρμπος), Καπέλ (74΄Μήλιος), Άλβες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης (75' Σαβιόλα), Εντινγκά, Ντοσεβι (46' Κασάμι), Ντουρμάζ (59' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος

News 24/7

24MEDIA NETWORK