Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (VIDEO)

Το γκολ του Ολιβιέ Μπουμάλ στο 86ο λεπτό αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά με τους Αμπντούλ Ατζαγκούν (91') και Μλάντεν Πέτριτς (94'), επικράτησε 2-1 στο άδειο "Α. Νικολαΐδης" και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (VIDEO)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε τον Νταβίντ Μέντες αντί του προερχόμενου από τραυματισμό Γιώργου Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας και τους Μλάντεν Πέτριτς, Βίκτωρα Κλωναρίδη στη γραμμή κρούσης, ενώ ο Δημήτρης Τερεζόπουλος χρησιμοποίησε τους Δημήτρη Κολοβό και Δημήτρη Χατζηησαΐα, οι οποίοι απουσίασαν από το ματς της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, ρίχνοντας το βάρος στη δεξιά πτέρυγα, αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Πανιώνιος άρχισε να ξεμυτίζει από την περιοχή του και να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση με τους Βασίλη Μπούζα, Ολιβιέ Μπουμάλ.

Σταδιακά, οι "πράσινοι" ανέβασαν το ποσοστό κατοχής επειδή ο Ζέκα οπισθοχώρησε, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των "κυανέρυθρων" απέκοψε τον, κατά τ' άλλα στατικό, Πέτριτς από τους συμπαίκτες του (προς τα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Κλωναρίδης αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ).

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (VIDEO)

Ένα σουτ του Ντάνιελ Πράνιτς στο 51ο λεπτό αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία του "τριφυλλιού" μετά από τη φάση του 1ου λεπτού, ενώ ο Αναστασίου παρέμεινε πιστός στο 4-3-3 μετά και την είσοδο του Νίκου Καρέλη στο 54ο λεπτό.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι ο Πανιώνιος θωρακιζόταν για να κρατήσει το "μηδέν". Από το 60ό λεπτό κι έπειτα οι "πράσινοι" απείλησαν αρκετές φορές από τη δεξιά πλευρά αλλά ούτε ο Πέτριτς ούτε ο Μέντες κατάφεραν να σκοράρουν.

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου φλέρταρε με την ήττα από τον Πανιώνιο, αφού στο 85ο λεπτό ο Χρήστος Τασουλης διήνυσε το μισό γήπεδο και ο αμαρκάριστος Ολιβιέ Μπουμάλ σούταρε αμαρκάριστος, έπειτα από απόκρουση του Στέφανου Κοτσόλη σε σουτ του Απόστολου Γιάννου.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (VIDEO)

Η άδεια Λεωφόρος και η απουσία του Μάρκους Μπεργκ δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη νέα κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν και ο Πέτριτς βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας την πρώτη νίκη πρωταθλήματος στο "τριφύλλι".

Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" έπαιξαν με τρεις αμυντικούς και, παράλληλα, με τη φωτιά, καθώς ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης βγήκε δύο φορές στην κόντρα μετά το γκολ της ισοφάρισης, όμως η μπίλια έκατσε στο... πράσινο.

MVP

Ο Μλάντεν Πέτριτς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν στατικός, αλλά στο δεύτερο βρέθηκε μέσα στις περισσότερες φάσεις, είχε συμμετοχή στη φάση του πρώτου γκολ και, βέβαια, χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Αδύναμος κρίκος

Οι αμυντικοί του Πανιωνίου. Δεν μας πάει καρδιά, αλλά από τη στιγμή που ένας αγώνας λήγει μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που λέει και το κλισέ, ο Δημήτρης Χατζηησαΐας, ο Νίκος Παντίδος κι ο Ξενοφών Πάνος μοιράζονται την ευθύνη για τα δύο γκολ του "τριφυλλιού" στις καθυστερήσεις.

Σχόλιο

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος των αμέτρητων προβλημάτων φάνταζε ως βασικός υποψήφιος για να υποβιβαστεί. Η σεζόν βρίσκεται στην αρχή, αλλά τα δεδομένα των πρώτων δύο αγωνιστικών λένε ότι το πρόσημο είναι θετικό. Αφήσαμε δεύτερο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα, αφού δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες και πήρε κακό βαθμό στην αμυντική λειτουργία. Η απουσία "δεκαριού" είναι πιο εμφανής κι από εκείνη του Μάρκους Μπεργκ... Οι φίλοι του "τριφυλλιού" ας κρατήσουν το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν το έβαλε κάτω ακόμα κι όταν βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (82' Μπούι), Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (54' Καρέλης), Πέτριτς, Κλωναρίδης (76' Ατζαγκούν).

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Χατζηησαΐας, Παντίδος, Πάνος, Σιώπης (68' Γκίνη), Μητρόπουλος, Μπούζας (83' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (77' Φούντας), Γιάννου.

Διαβάστε ακόμη:

Αναστασίου: "Να μην γίνουμε καρδιακοί"

Άνοιξαν τα ποτιστικά την ώρα του αγώνα στη Λεωφόρο! (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK