Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4 (VIDEOS)

Με γκολ των Στέφανου Αθανασιάδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Ρόμπερτ Μακ και Γιάννη Σκόνδρα, ο ΠΑΟΚ πέρασε διά περιπάτου από τα Περιβόλια (4-0 τον Πλατανιά) και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην εφετινή Super League. Αποβλήθηκε στο 80ό λεπτό ο Αμπντούλ Αζίζ Τετέ, τραυματίστηκε ο Χέντβιχες Μαντούρο, από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα

Ο Πλατανιάς μπήκε στο γήπεδο με περισσότερη επιθετική διάθεση από τον ΠΑΟΚ και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ναζλίδης έσπασε το οφσάιντ, έφυγε μόνος από αριστερά, πάσαρε στον Γουνδουλάκη στο ύψος της περιοχής, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Γλύκος. Ο Αναστασιάδης προτίμησε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τρία χαφ, τους Μαντούρο, Τζιόλη και Κάτσε, προκειμένου να ελέγξει το κέντρο και μετά τα πρώτα λεπτά ο Δικέφαλος δειλά δειλά έδειχνε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο 9ο λεπτό ο Σκόνδρας σέντραρε, ο Κάτσε έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπανανά. Ενα μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου στο 14' δεν ανησύχησε τον Γλύκο, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να κάνουν αρκετά αβίαστα λάθη.

Χαμένες ευκαιρίες και αναγκαστική αλλαγή

Ο Δικέφαλος, πάντως, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 18'. Ο Κάτσε σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μακ προ κενής εστίας σούταρε ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά μία ανάσα από το γκολ. Ο Ρατς έβγαλε την σέντρα, ο Τζιόλης πήρε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Σαλπιγγίδης εξ' επαφής στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σα να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες στο 26' ο Μαντούρο ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε δύο λεπτά πιο μετά από τον Τζανδάρη.

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4 (VIDEOS)

Κλάους, Σάλπι και 0-2

Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά δεν κινδύνευε, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους. Στο 39' δικαιώθηκε αφού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Περιστερίδη. Ενα σουτ του Κάτσε στο 41' μπλόκαρε ο πορτιέρο του Πλατανιά και στο 44' μονοκόματο σουτ του Ζαραδούκα από πλεονεκτική θέση, πέρασε μόλις άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε υποτονικά αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Στο 52', μάλιστα, έβαλε γερές βάσεις νίκης όταν μετά από ωραία συνεργασία Τζανδάρη-Σκόνδρα, ο τελευταίος βρήκε τον Σάλπι στην μικρή περιοχή, ο οποίος πλάσαρε γράφοντας το 0-2. Ο Ναζλίδης στο 58' ελίχθηκε έξω από τα καρέ του Δικεφάλου, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, μπέρδεψε τον Γλύκο, όμως, έφυγε άουτ.

Στο 66' ο Τετέ όπως φάνηκε και από το ριπλέι πάτησε τον πεσμένο Σαλπιγγίδη, αλλά ο Καλογερόπουλος αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα. Ο ΠΑΟΚ μετά το 65' έδωσε μέτρα στον Πλατανιά, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να επισκέπτονται πιο συχνά τα καρέ του Γλύκου και τον Αναστασιάδη να φωνάζει για να ανέβουν πιο ψηλά. Στο 82' ο ΠΑΟΚ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ, όταν μετά από σέντρα του Ρατς, ο Σαλπιγγίδης, αρχικά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μακ σημείωσε το 0-3. Στο 87' τεχνικό σουτ του Τόρες χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ και στο 89' ο Μακ με εκπληκτική πάσα έβγαλε τον Σκόνδρα τετ α τετ και ο νεαρός μπακ πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 0-4.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τέτε με την αντιαθλητική του ενέργεια να πατήσει τον Σαλπιγγίδη, αλλά και για το γεγονός ότι δέχτηκε δύο κίτρινες σε λιγότερο από 20 λεπτα έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Καλογερόπουλος θα μπορούσε να τον είχε αποβάλλει πιο νωρίς από το 80'.

MVP

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 20' πήρε το αίμα του γράφοντας το 0-2 στο 52'. Εκτός του γκολ ο διεθνής επιθετικός βοήθησε σημαντικά στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ καλύπτοντας στο έπακρο το κενό του τιμωρημένου Φακούντο Περέιρα.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα σε μία έδρα που πέρσι έχασε με 2-1. Ο Αγγελος Αναστασιάδης φαίνεται ότι προσπαθεί μέσα από την ομαδική προσπάθεια, με το υλικό που έχει στα χέρια του, να φέρει διακρίσεις και αυτή η τακτική του δείχνει να αποδίδει σιγά σιγά καρπούς.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Περιστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (78' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τετέ), Ναζλίδης (58' Τόρες).

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς (84' Ποζατζίδης), Μαντούρο (28' Τζανδάρης), Τζιόλης (76' Κατσικάς), Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK