Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4

Με τον καλύτερο ρόπο ξεπέρασε τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πλάκα στον Εργοτέλη συντρίβοντάς τον με 4-1. Ενα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ της ιστορίας έκανε ο Νέλσον Βαλντές.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι τελείωσαν πριν καλά-καλά αρχίσει. Τα πολλά αμυντικά προβλήματα στον Εργοτέλη έδωσαν το δικαίωμα στο ανανεωμένο, σε ότι αφορά την αρχική ενδεκάδα, Ολυμπιακός να πετύχει τρία γκολ στα πρώτα 14 λεπτά του ματς και να αφαιρέσει κάθε ενδιαφέρον για τη συνέχεια. Σκόρερ και των τριών πρώτων τερμάτων του πρωταθλητή ήταν ο Νέλσον Βαλντές ο οποίος έκανε ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Φυσικά από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε έναν πιο ελεύθερο χαρακτήρα με τον Εργοτέλη να κερδίζει μέτραι και να διεκδικεί όσα του αναλογούσαν.Εχασε, μάλιστα, καλή ευκαιρία με τον Χαντί αλλά στη συνέχεια παρά τις προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός πέτυχε και 4ο γκολ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάμπελ στο 32'.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προβληματισμένος από την κάκιστη εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος, έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο ρίχνοντας στη μάχη τον Κοζορώνη και τον Σαρρή. Αλλαγή έκανε και ο Ολυμπιακός (Μασάντο αντί Εντινγκά) αλλά μόνο οι προσθήκες των Κρητικών έπιασαν τόπο στο ξεκίνημα. Ο Εργοτέλης πήρε την μπάλα στα πόδια του και κατάφερε να μειώσει με ωραίο σουτ του Ιμπραϊμ στο 54'.

Οι Κρητικοί πήραν θάρρος και έχασαν και άλλη ευκαιρία με τον Μπαντιμπανγκά για να μειώσουν σε 2-4 και από εκεί πέρα το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τα πολλά νευρά. Αποκορύφωμα της αναστάτωσης ήταν ο...χαμός που επικράτησε με το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σαρρή στον Πέρες το οποίο κακώς δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Οταν η φωτιά έσβησε οι δύο ομάδες έπαιξαν και πάλι ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς όμως να επιτευχθεί άλλο τέρμα παρά τις ανοιχτές άμυνες. Ο Ολυμπιακός με το 4-1 έφτασε τους 80 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

MVP

Χωρίς δεύτερη σκέψη, Βαλντές. Δεν σκοράρει κανείς εύκολα και συχνά 3 γκολ σε 14 λεπτά έστω και αν τα πρώτα δύο προήλθαν από φθηνά αμυντικά λάθη.

Αδύναμος Κρίκος

H αμυντική γραμμή του Εργοτέλη βρισκόταν σε άλλο γήπεδο στο ξεκίνημα του αγώνα αφήνοντας εκτεθειμένο τον Στοϊκοβιτς ουκ ολίγες φορές.

Σχόλιο

Μία άνετη επικράτηση για τον Ολυμπιακό που σίγουρα ανεβάζει την ψυχολογία μετά την ψυχρολουσία του αποκλεισμού. Ουσιαστικά τα από εδώ και πέρα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα χρησιμεύσουν στους "ερυθρόλευκους" ως τεστ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ο Εργοτέλης ξύπνησε πολύ αργά στο παιχνίδι.

Εργοτέλης: Στοΐκοβιτς, Αζίζ, Αντελέγε, Μεχία (46' Σαρρής), Τζανακάκης, Καρντόσο (46' Κοζορώνης), Ιμπραΐμ, Χαντί, Μπουχαλάκης, Μπαντιμπανγκά, Μονακέλο (71' Διαμαντάκος).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τόρες, Αβραάμ, Μαρκάνο (58' Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά (46' Μασάντο), Κάμπελ, Πέρες, Στσέποβιτς, Βαλντές (72' Βέργος).

Εικόνες από το Παγκρήτιο

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK