Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0

Ο Ολυμπιακός έκλεισε πανηγυρικά τη φετινή σεζόν στη Super League, διαλύοντας με 5-0 και την Καλλονή στο παιχνίδι φιέστα της 30ής αγωνιστικής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0

Εικόνα αγώνα

Η φιέστα τίτλου του Ολυμπιακού άρχισε με τον θρίαμβο 5-0 επί της Καλλονής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στην τελευταία φετινή υποχρέωση των πρωταθλητών Ελλάδας για τη Super League.

Το κυριακάτικο πάρτι είχε αρχίσει ουσιαστικά από πιο νωρίς, αφού η ομάδα κ-20 πανηγύρισε το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της με 8-2 επί της Καλλονής.

Η συνέχεια στη γιορτή δόθηκε στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, με την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ να έχει ετοιμάσει happenings για τους μικρούς φίλους της και τη μασκότ, τον "λεόνε" να μοιράζει δώρα.

Με αυτόν τον τόνο στις κερκίδες, η εικόνα στο χορτάρι δεν θα μπορούσε παρά να είναι εορταστική. Εξάλλου, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα παρέμειναν σοβαροί αγωνιστικά στις τελευταίες υποχρεώσεις τους, παρά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου εδώ και καιρό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε τον Ερνάνι στην ενδεκάδα μετά από τις καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως και τον Σάσα Ζντιέλαρ στο κέντρο, ενώ ο Μπράουν Ιντέγε επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους μόλις στο 6ο λεπτό με δοκάρι του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ενώ στο 21' , ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Κώστας Φορτούνης, εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από πολύ πλάγια θέση και άνοιξε το σκορ με το 18ο τέρμα του.

Οι φιλοξενούμενοι, ουραγοί και καταδικασμένοι εδώ και καιρό, δεν προέβαλαν αντίσταση και απλά προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέγεθος της ζημιάς. Στο 35' αυτή αυξήθηκε με το πρώτο φετινό γκολ του Νταβίδ Φουστέρ με απευθείας φάουλ και στο 61' σημειώθηκε το επόμενο γκολ, με τον Παϊτίμ Κασάμι.

Ο Σίλβα έκανε δύο αλλαγές αμέσως μετά, με τους Τζίμι Ντουρμάζ και Εστεμπάν Καμπιάσο στις θέσεις των Ερνάνι και Κασάμι, ενώ στο 72' έριξε στον αγώνα και τον Δημήτρη Σιόβα αντί του Μανουέλ ντα Κόστα.

Παίκτες και κοινό μετρούσαν αντίστροφα για τη γιορτή, ωστόσο πρώτα πανηγύρισαν ακόμα δύο γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Αρχικά με σουτ ο Ελαμπντελαουί έκανε το 4-0 στο 77' και στο 84' ο Ιντέγε σχεδόν από τη γραμμή του άουτ μπήκε κι αυτός στη λίστα των σκόρερ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (71' Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι (62' Καπιάσο), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Φορτούνης, Ερνάνι (62' Ντουρμάζ), Ιντέγε

Καλλονή: Δάφκος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Ούκα (65' Ευαγγελιδάκης), Γκόλιας, Μπλάζιτς, Γιουκάρης, Ξυδάς (65' Χατζηδημητρίου), Όκο (83' Φιορέτος), Γιορέντε, Μανούσος

MVP

Ξεκάθαρα ο Μάρκο Σίλβα. Από τη στιγμή που ουδείς ποδοσφαιριστής δεν χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, είτε νικητής είτε ηττημένος, ο Πορτογάλος παίρνει τα εύσημα για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχαν οι παίκτες του στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της φετινής χρονιάς. Παρέταξε μία ενδεκάδα με βασική χροιά ενόψει των... τελικών Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε πίσω τα μέγιστα.

Αδύναμος κρίκος

Οι παίκτες της Καλλονής προσπάθησαν να περιορίσουν τη διαφαινόμενη ήττα τους, αλλά δεν τα κατάφεραν σε κανένα σημείο. Μία χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, τουλάχιστον στο τέλος της, για καλοκαιρινές μεταγραφές με εμφανίσεις βιτρίνα. Αντ' αυτό, η επίδειξη αδυναμίας, απογοήτευσης ή αδιαφορίας (ή και όλα μαζί) ήταν πρόδηλη.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός πήρε στα σοβαρά και αυτό το παιχνίδι και το αντιμετώπισε με επαγγελματικό τρόπο. Πάτησε όσο γκάζι χρειάστηκε και για να κάνει επίδειξη δύναμης, αλλά και για να προβεί σε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (αν γίνει) στις 27 του μήνα και του τελικού στις 7 Μαΐου. Μέχρι τότε, η δίκαιη φιέστα...

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK