Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (VIDEOS)

Ένας απολαυστικός Αστέρας ανέτρεψε το 2-0 του Μάρκους Μπεργκ και ισοφάρισε 2-2 τον Παναθηναϊκό φεύγοντας με βαθμό από την άδεια Λεωφόρο. Διακόπηκε το νικηφόρο σερί των "πρασίνων" στο "Απ.Νικολαΐδης".

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι εκεί για ν' απλοποιεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορεί πάντα μόνος. Την πρώτη φορά, μόλις στο 6', που ο Σουηδός φορ βρέθηκε σε θέση βολής, δεν λάθεψε. "Άδειασε" με απίθανο τρόπο τον Παντελιάδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στο "τριφύλλι" το προβάδισμα σ' ένα απαιτητικό παιχνίδι.

Το ίδιο έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν "εκτέλεσε" τον Θεοδωρόπουλο μετά την κάθετη μπαλιά του Ζέκα. Ήταν όμως τόσο προβληματική η εικόνα των "πρασίνων", ιδίως στο χώρο του κέντρου, που τα δύο γκολ του Μπεργκ δεν στάθηκαν αρκετά απέναντι σ' έναν ατρόμητο Αστέρα, ο οποίος παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν κάμφθηκε.

Φάνηκε αρχικά πως η εκτελεστική αδυναμία στις ευκαιρίες των πρώτων 45 λεπτών, κυρίως δε του Ιγκλέσιας και του Μάσα, θα κοστίσει στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Πολύ περισσότερο δε όταν ο δαιμόνιος και αεικίνητο Γιαννιώτας, που ταλαιπωρούσε όποιον έπεφτε πάνω του, βρήκε με τρομερό βολέ το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ. Με διψήφιο αριθμό καθαρών ευκαιριών ωστόσο ο Αστέρας θα ήταν παράδοξο να μην σκοράρει διαθέτοντας τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του.

Ο Μπαράλες αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και με κεφαλιά μεγάλης κλάσης στο 68' αντάμειψε εαυτόν και συμπαίκτες για την επιμονή, την υπεροχή και τις ευκαιρίες σε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τρία λεπτά μετά δε, στο 71', κέρδισε (από τον Σίλντεφελντ) και εκτέλεσε πέναλτι ισοφαρίζοντας δικαίως σε 2-2.

Παραδόξως ο Αναστασίου, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έψαχνε γκολ για ν' ανακτήσει τα κεκτημένων, έβγαλε τον Μπεργκ (για τον Καρέλη) και άφησε στο γήπεδο τον Πέτριτς και τον Πράνιτς. Με το νέο σχηματισμό και χωρίς τον Σουηδό σημείο αναφοράς οι "πράσινοι" ουδέποτε απείλησαν και μάλιστα γλίτωσαν το τρίτο γκολ χάρη στη δύσκολη απόκρουση του Στιλ σε κεφαλιά του Μπαράλες στο 84'. Ο Βρετανός απέτρεψε το χατ τρικ του Αργεντίνου φορ και έσωσε το βαθμό για τον Παναθηναϊκό σ' ένα ματς που προηγήθηκε 2-0!

MVP

Ο Χερόνιμο Μπαράλες όρισε τη μοίρα του ματς με τα δύο γκολ του. Ο Γιάννης Γιαννιώτας όμως κέρδισε τη δόξα. Με αστείρευτες δυνάμεις και τρομερή τεχνική, εξέθεσε ανεπανόρθωτα καθέναν που προσπάθησε να τον σταματήσει. Αν είχε σκοράρει στο σουτ που βρήκε στο οριζόντιο, θα είχε την τέλεια εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ευθύνονται μονάχα οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο προπονητής. Ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε να αντικαταστήσει τον Μπεργκ, όχι τον φερ' ειπείν τον άφαντο Πέτριτς, έστω κι αν ο Σουηδός προερχόταν από δύο εβδομάδες με την εθνική. Ο Κροάτης ούτε είχε αγγίξει ούτε άγγιξε έκτοτε την μπάλα για ν' απειλήσει

Σχόλιο

Αποδεδειγμένα πια στα ματς που ο Παναθηναϊκός είναι κακός δεν του φτάνει ούτε ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός κάνει τη διαφορά, αλλά όχι όταν το υπόλοιπο σύνολο υστερεί εμφανώς, όταν χάνονται οι μάχες ψηλά, όταν δεν υπάρχει νεύρο στο κέντρο, η πίεση εξαντλείται πολύ γρήγορα και κατοχή της μπάλας δεν υπάρχει. Ο Αστέρας δεν είναι ομάδα που της αρέσει να κρατά μπάλα, αλλά όταν την έχει ξέρει τι πρέπει και να την κάνει και πώς. Ρόλε, Μάσα, Μπαράλες, Γιαννιώτας, Ιγκλέσιας αποτέλεσαν μια ακαταμάχητη πεντάδα που θα ήταν άδικο να μην οδηγήσει την ομάδα του Βεργέτη στην ισοφάριση. Ακόμη και τη νίκη άξιζε ο Αστέρας στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (24' Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (61' Δώνης), Μπεργκ (72' Καρέλης)

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Μουνάφο (71' Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Γιαννιώτας (87' Πάρα), Μάσα, Μπαράλες

News 24/7

24MEDIA NETWORK