Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ήταν καταιγιστικός και βρήκε 5 φορές δίχτυα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 6-1 του αδιάφορου Πανθρακικού και ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε με το... καλησπέρα τις διαθέσεις του. Οι "πράσινοι" είχαν από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και έψαχναν διαδρόμους προς την εστία του Πανθρακικού, ο οποίος απαλλαγμένος από οποιοδήποτε άγχος έπαιζε αρκετά ανοιχτά. Στο 17', η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Τζελέπης είπε "όχι" στον Καλτσά.

Το γκολ που δεν ήρθε στο 17' ήρθε στο 23', με τον Βιγιαφάνιες να δίνει εξαιρετική κάθετη στον Λέτο, ο οποίος πλάσαρε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και ο επερχόμενος Μπεργκ "έγραψε" το 1-0. Ο Σουηδός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο 41ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιες και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα διαμόρφωσε από κοντά με κεφαλιά το 3-0.

O Πανθρακικός κατάφερε να μειώσει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Μουδούρογλου, ο οποίος απέφυγε τον Γιαννακόπουλο που έκανε άστοχη έξοδο και πλάσαρε για το 3-1. Το γκολ αυτό ήταν όμως μόνο ένα μικρό ψεγάδι στη μαγική βραδιά του Μπεργκ.

Ο Σουηδός συνεργάστηκε ξανά με τον Σεμπάστιαν Λέτο, εκείνος τον έβγαλε απέναντι από τον Τζελέπη και σημείωσε το τέταρτο τέρμα του στο ματς. Λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 5-1, φτάνοντας τα 47 γκολ με την πράσινη φανέλα, όσα είχε και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε έκτο γκολ στο 64', όταν το σουτ του Λαγού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζελέπη. Αυτό που δεν έγινε στο 64' ήρθε τελικά στο 71'. Ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 6-1 που ήταν και το τελικό σκορ σε ένα ιδανικό για το "τριφύλλι" φινάλε στην κανονική διάρκεια.

MVP

Δεν χωρά αμφιβολία. Ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν καταιγιστικός, συνεργαζόταν άψογα με τον Σεμπάστιαν Λέτο και τελείωνε ιδανικά τις φάσεις, με αποτέλεσμα φυσικά να βρει πέντε φορές δίχτυα σε 10 τελικές. Με τα πέντε γκολ του στο ματς με τον Πανθρακικό ο Μπεργκ έφτασε τα 47 με την πράσινη φανέλα, όσα είχε και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Αδύναμος κρίκος

Το σκορ αδικεί πολύ τον νεαρό γκολκίπερ του Πανθρακικού, Τζελέπη, ο οποίος έκανε μερικές πολύ καλές αποκρούσεις. Γι'αυτό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδύναμος κρίκος. Η συνολική εικόνα της ομάδας της Κομοτηνής όμως δεν ήταν καλή, καθώς Βιγιαφάνιες και Λέτο μοίραζαν ανενόχλητοι ασίστ, με αποτέλεσμα το τελικό 6-1. Αναμενόμενο φυσικά, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κανένα απολύτως κίνητρο.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μπαίνει πλέον στα πλέι οφ, έχοντας τον Μάρκους Μπεργκ σε εξαιρετική κατάσταση μετά τα 5 γκολ που σημείωσε στη Λεωφόρο κόντρα στον Πανθρακικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός: Γιαννακόπουλος, Μέστο, Μολέντο, Τελάντερ, Χουχούμης, Λαγός, Λουντ (46' Εβανζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59' Βλαχοδήμος), Λέτο και Μπεργκ (77' Μπουμάλ).

Πανθρακικός: Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15' Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαϊδης (55' Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77' Ψάλτης).

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK