Πανθρακικός - Άρης 2-1

Ο Ιγκόρ ντε Σόουζα σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια του Σωκράτη Διούδη, προτού ανατρέψει τα δεδομένα στο 90ό λεπτό και χαρίσει στον Πανθρακικό τη νίκη επί του Άρη με 2-1. Στην 6η θέση η ομάδα της Κομοτηνής, μόνο με "θαύμα" θα σωθεί εκείνη της Θεσσαλονίκης.

Πανθρακικός - Άρης 2-1

Το live της αναμέτρησης

H εικόνα του αγώνα

Υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας είχε ο Πανθρακικός (58%) στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Άρης ήταν πιο απειλητικός με έξι τελικές προσπάθειες έναντι μόλις δύο των γηπεδούχων, ενώ σε μία εξ αυτών παραβίασε την εστία του Γιώργου Αθανασιάδη.

Μετά από τις δύο σύντομες διακοπές στο πρώτο τέταρτο λόγω ρίψης καπνογόνων από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων κι αφού είχε προηγηθεί μία καλή ευκαιρία του Μιχάλη Μανιά, αμφότερες οι ομάδες άρχισαν να δημιουργούν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Ιγκόρ ντε Σόουζα ήταν και πάλι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Πανθρακικού, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα αυτή τη φορά (στο 16' ο Σωκράτης Διούδης απέκρουσε την κεφαλιά του και στο 32' το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι).

Ο Άρης, από την πλευρά του, απείλησε εκ νέου με τους Μανιά, Βαλεντίνο Βλάχο και Ανδρέα Τάτο, προτού ο τελευταίος εκτελέσει κόρνερ στο 36ο λεπτό, ο Αθανασιάδης κάνει λανθασμένη εκτίμηση και ο Μιχάλης Κύργιας ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 65ο λεπτό οι δύο γκολκίπερ δεν είχαν αρκετή δουλειά, αλλά στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος και οι παίκτες άρχισαν ξανά τις εκατέρωθεν επισκέψεις.

Ο Ιγκόρ σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Διούδη (αυτή τη φορά το αριστερό με κεφαλιά), αλλά ήταν προφανές ότι ο Πανθρακικός είχε αποκτήσει τον έλεγχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τελικές προσπάθειες στο φινάλε ήταν 11-11. Ως εκ τούτου, στο 72ο λεπτό, ο Σέρχιο Μολίνα που είχε περάσει ως αλλαγή ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για το νικητήριο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο και τελικά η μπίλια έκατσε στο... πράσινο. Μετά από ωραία σέντρα του νεοεισελθόντα Νίκου Καθάριου, ο Ιγκόρ κοντρόλαρε ωραία στη μικρή περιοχή, κατόπιν απέφυγε τον Διούδη και σε κενή εστία χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

MVP

Ο Νίκος Καθάριος. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε την ευκαιρία στον Ιγκόρ να εξιλεωθεί από τις κλασικές χαμένες ευκαιρίες του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μιχάλης Μανιάς. Δεν σκόραρε στις 3-4 ευκαιρίες που του δόθηκαν και, μοιραία, η ομάδα του ηττήθηκε. Ο Μιχάλης Κύργιας, ο οποίος έχασε τον Ιγκόρ στη φάση του 2-1, γλίτωσε αυτόν τον άχαρο τίτλο εξαιτίας του γκολ που σημείωσε.

Σχόλιο

Η επιστροφή του Ιγκόρ τόνωσε τη γραμμή κρούσης του Πανθρακικού, ο οποίος απέδειξε για πολλοστή φορά ότι διαθέτει πολύ ισχυρή έδρα και πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατοικεί στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο Άρης, από την πλευρά του, παρατάχθηκε ψυχωμένος και έχοντας τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του πάλεψε για ακόμα μία φορά, τελικά όμως υπέστη τη χαριστική βολή.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδης, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου (46' Χασομέρης), Ιγκόρ, Χρήστου, Λαδάκης, Εμπό, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Τζάνης (86' Καθάριος), Ντιόγκο (46' Μολίνα).

Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Τσουμάνης, Καμινιώτης (64' Ηρακλής), Βανγκέλι, Μανιάς, Βλάχος (75' Κουσίδης), Τσιάρας (82' Αγγελούδης).

Στιγμές από το ματς της Κομοτηνής

Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Άρης 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK