Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-1 (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ "δραπέτευσε" από την Κέρκυρα επικρατώντας με 1-0, χάρη σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Έργκους Κάτσε στο 83', παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν για 28 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρατς. Δεύτερη σερί νίκη για το "Δικέφαλο" ύστερα από 3(!) μήνες.

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-1 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Γεωργιάδης με την τριάδα Κάτσε, Νομποά, Τζιόλη στο κέντρο. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν από το ξεκίνημα και στο 6' σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς, όταν ο Χαβίτο συνεργάστηκε με τον Μαρκόφσκι, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, πάντως, ο ρυθμός έπεσε και η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 11'. Ο Αθανασιάδης βρήκε με τακουνάκι τον Μακ, ο ταχύτατος Σλοβάκος προχώρησε, σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 16' Περέιρα και Κάτσε άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Μακ βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, αλλά το χλιαρό σουτ του Σλοβάκου κόντραρε στον Καρντόζο.

Ακολούθησε στο 18' μία κεφαλιά του Μαρκόφσκι υπό καλές προϋποθέσεις, που, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 22' και πάλι με το κεφάλι ο επιθετικός της Κέρκυρας έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά αυτή τη φορά τον σταμάτησε ο Ιτάνζ που ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Ενα σουτ του Περέιρα στο 27' μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης και στο 34' ο Αργεντινός έπειτα από ασίστ του Μακ βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κέρκυρας, όμως, το πλασέ του ήταν κάκιστο και πέρασε άουτ.

Από το ματς δεν έλειπαν και οι αμφισβητούμενες φάσεις, αφού ο Γκόμες θα μπορούσε να είχε αποβληθεί λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μακ, ενώ στο 43' οι της Κέρκυρας διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Βίτορ μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει, αλλά να μην έχει ουσία στο παιχνίδι του. Οι παίκτες της Κέρκυρας απομάκρυναν με ευκολία τις επιθετικές προσπάθειες του Δικεφάλου και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να αντεπιτεθούν. Στο 62' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόντου, ο Μαρκόφσκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ιτάνζ λίγο έλειψε να αιφνιδιαστεί, όμως, τελικά στάθηκε τυχερός. Ο Χαβίτο στο ακριβώς επόμενο λεπτό σούταρε, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του.

Σε εκείνο το σημείο όπου η Κέρκυρα άρχισε να πιέζει ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο 65' έμεινε και με δέκα παίκτες, αφού μετά από άτσαλο μαρκάρισμα στον Χαβίτο ο Ρατς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκεί και πέρα το ματς άρχισε να γίνεται βαρετό με τις δύο ομάδες να δείχνουν να θέλουν περισσότερο να κρατήσουν το μηδέν. Και εκεί που όλα φανέρωναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο ο Κάτσε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 83' έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κουτζαβασίλη, γράφοντας το τελικό 0-1, το οποίο φέρνει τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

MVP:

Ο Σαρλ Ιτάνζ ήταν ξανά από τους διακριθέντες του ΠΑΟΚ. Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ άφησε και στο σημερινό ματς το στίγμα του με μία επέμβασή του στο 22' σε κεφαλιά του Μαρκόφσκι και άλλη μία στο 63' μετά από συρτό σουτ του Χαβίτο.

Αδύναμος κρίκος:

Δεν δικαιολογείται για την εμπειρία του Ραζβάν Ρατς το άτσαλο μαρκάρισμα που κάνει πάνω στον Χαβίτο στο 65' και το οποίο φέρνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρουμάνου. Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η πρώτη κάρτα που δέχθηκε ο 34χρονος μπακ ήταν λανθασμένη.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν ήταν καλός και έδειξε και πάλι αμυντικές αδυναμίες τις οποίες θα μπορούσε να είχε πληρώσει. Ο Αθανασιάδης συνεχίζει να παραμένει άσφαιρος, ο Περέιρα το ίδιο και το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Δικέφαλος ενόψει της συνέχειας, εκτός του ότι πέρασε στην δεύτερη θέση, είναι ότι σε μία κρίσιμη καμπή της σεζόν κερδίζει ακόμη και όταν δεν είναι στην μέρα του.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Καρντόζο (77' Λεάλ), Σιόντης (90' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο, Γκαζαριάν, Κόντος (64' Φάμπιο), Μαρκόφσκι

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (90+Γκολάσα), Νομπόα, Μακ (74' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (67' Σκόνδρας)

News 24/7

24MEDIA NETWORK