Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0

Ντίνας και Καρέλης τιμώρησαν τα αμυντικά λάθη της Καλλονής και μετά το αυτογκόλ του Βαλιού ο Παναθηναϊκός έφτασε στο άνετο 3-0. Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη των "πρασίνων" στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Κάθε άλλο παρά επηρέασε τον Παναθηναϊκό η απουσία του τιμωρημένου Μπεργκ. Με πίεση ψηλά, κυκλοφορία χωρίς λάθη και κάθετο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Αναστασίου έκλεισε την Καλλονή στην περιοχή της και εκτελούσε επιθέσεις κατά κύματα.

Ήδη από το 14' οι "πράσινοι" είχαν προβάδισμα, χάρη στο κλέψιμο του Κλωναρίδη και την ασίστ του Καρέλη στον Ντίνα που δεν λάθεψε. Οι φιλοξενούμενοι έδιωχναν βιαστικά και λανθασμένα από την περιοχή τους, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρίσκεται διαρκώς σε πόδια "πρασίνων". Ο Πράνιτς ήταν ο οργανωτής και οι υπόλοιποι έτρεχαν γύρω του και μπροστά, πατώντας διαρκώς περιοχή.

Προτού έρθει το 2-0 στο 44' από τον μαχητικό Καρέλη, ένα γκολ που έμοιαζε αρκετά με το πρώτο (κλέψιμο, πάσα, σουτ), οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει αρκετά τον Χογκ, ο οποίος έμεινε πολλές φορές εκτεθειμένος από τις αργές αντιδράσεις των αμυντικών του. Ο γκολκίπερ της Καλλονής ήταν εκείνος που κρατούσε όσο μπορούσε, αφού επιθετικά η ομάδα της Μυτιλήνης απειλούσε μόνο μετά από τα λάθη του Σίλντενφελντ.

Στην κόντρα πάντως του Βαλιού στο 71' από σέντρα του Σπυρόπουλου ο Μαλτέζος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά στο παιχνίδι. Το αυτογκόλ ήταν το επιστέγασμα ακόμη μιας καλά οργανωμένης επίθεσης των "πρασίνων", οι οποίοι δεν έπαψαν να επιτίθενται και να απειλούν κυρίως από τα πλάγια στο δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ πάντως δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά τις έτερες προσπάθειες των "πρασίνων".

MVP

Απόντος του Μπεργκ ο Νίκος Καρέλης ανέλαβε το ρόλο του Σουηδού και ανταποκρίθηκε περίφημα. Μία ασίστ και ένα γκολ στο ρεπερτόριο του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, παίζοντας εντός κι εκτός περιοχής.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος εκτέθηκε πολλάκις από την ταχύτητα των αντιπάλων του, ενώ υπέκυψε στην πίεση κάνοντας δύο απαγορευτικά λάθη κοντά στην περιοχή, από τα οποία και προήλθαν τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού.

Σχόλιο

Ο καλά δουλεμένος Παναθηναϊκός ξέρει να λειτουργεί και χωρίς παίκτες - κλειδιά όπως ο Μπεργκ και ο Νάνο. Κίνηση στο χώρο και ταχύτητα στις μεταβιβάσεις χαρακτήρισαν την απόδοση του "τριφυλλιού" που έφτασε σε ακόμη μία καθαρή εντός έδρας νίκη. Ακόμη κι ο Ντίνας που πριν από μερικές αγωνιστικές ήταν εκτός, αποτελεί πλέον κομμάτι των "πρασίνων", δείγμα των ευκαιριών που δίνει ο Αναστασίου. Η Καλλονή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς και υπέκυψε από το πρώτο τέταρτο.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78' Ρισβάνης), Χουχούμης, Μέντες, Πράνιτς (78' Δώνης), Ατζαγκούν, Ντίνας (67' Γιαννιτσάνης), Κλωναρίδης, Καρέλης

Καλλονή: Χογκ, Χωριανόπουλος, Ζακουάνι, Βαλιός, Ποντάνι, Γάλας (46' Γιονάν Γκαρσία), Φαρία, Φουρλάνος, Καλτσάς, Μανούσος, Γκναμπούγιου (69' Σιλιγαρδάκης)

Φωτογραφικές στιγμές από το Παναθηναϊκός - Καλλονή

Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK