Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 2-1 (VIDEOS)

Ο Πανθρακικός πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. "Ξόδεψαν" ένα ημίχρονο οι "πράσινοι", που ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου στο 60ο λεπτό.

Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Μλάντεν Πέτριτς και Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Έλληνας τεχνικός ξάφνιασε με την απόφασή του να ξεκινήσει τον Ουασίμ Μπούι, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τις 4 Ιανουαρίου στο ισόπαλο 0-0 των "πρασίνων" στους Ζωσιμάδες.

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, ελέγχοντας τον ρυθμό, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Λουκ Στιλ. Οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο 20λεπτο ήταν δύο σουτ των Μπούι και Μεχία, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τους δύο γκολκίπερ. Οι Θρακιώτες διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ οι "πράσινοι" αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά από τα καρέ Γιώργο Αθανασιάδη. Τα σκληρά μαρκαρίσματα έριξαν τον ρυθμό κι όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια. Όμως, μία δυνατή πάσα του Λουκ Στιλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αιφνιδίασε τον Μπούι, ο οποίος έχασε την μπάλα από τον Ντιγκινί, ο οποίος έβγαλε τετ α τετ τον Ίγκορ με τον Άγγλο τερματοφύλακα και ο Βραζιλιάνος άσος με ένα όμορφο "σκαφτό" σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 55ο λεπτό με τον Σίλντενφελντ. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Κροάτης αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, οι "πράσινοι" έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία να κάνουν την ολοκληρωτική ανατροπή, όμως η προβολή του Καρέλη ύστερα από πάσα του Μπεργκ κατέληξε -με την παρεμβολή του Αθανασιάδη- στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Έλληνα γκολκίπερ. Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Χρήστος Μπούρμπος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για "κράτημα" πάνω στον Ίγκορ.

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ντάνιελ Πράνιτς και Μλάντεν Πέτριτς, "δένοντας" τη μεσαία γραμμή του. Οι "πράσινοι" έκλεισαν τους χώρους, ενώ έχασαν δύο καλές στιγμές με τον Σίλντενφελτ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Αθανασιάδης και τον Ατζαγκούν, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο Πανθρακικός πίεσε στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μπαϊκαρά έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ίγκορ, ο οποίος με το στήθος(!) την έστρωσε στον Τζάνη και ο Έλληνας επιθετικός με δυνατό σουτ στην έστειλε στα δίχτυα του Στιλ για το 2-1. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα της Κομοτηνής να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μεχία αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

MVP

O Ίγκορ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Πανθρακικό, καθώς πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ήταν αυτός που πρόσφερε την ασίστ στον Τζάνη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο άσο.

Αδύναμος κρίκος

Η ασυνεννοησία της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού στο πρώτο γκολ του Πανθρακικού "έπαιξε" καταλυτικό ρόλο στην πορεία της αναμέτρησης.

Σχόλιο

Οι "πράσινοι" ξόδεψαν ένα ημίχρονο, έχοντας μέτρια παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα τους, έφτασαν στην ισοφάριση, όμως η αποβολή του Μπούρμπου στο 60ο λεπτό "δυσκόλεψε" αφάνταστα το έργο τους στο υπόλοιπο του αγώνα. Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός γνωρίζοντας πως είναι ένας αγώνας "do or die" έριξε όλα τα... όπλα του στη μάχη και κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Κλωναρίδης (65' Πέτριτς), Μπεργκ (65' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82' Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούι, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος

Πανθρακικός (Μ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης (78' Μάρτινς), Ηλιάδης (70' Τζάνης), Ποτουρίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK