Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 2-1 (VIDEOS)

Με την αργεντίνικη παροικία σε... μεγάλα κέφια, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Δυσκολεύει η υπόθεση-παραμονή για την ομάδα της Κομοτηνής.

Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 2-1 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα είχε ξεκάθαρους ρόλους. Ο Πανθρακικός επέλεξε να κλειστεί πίσω αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Αστέρα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να έχουν 57% κατοχή μπάλας και 7 τελικές προσπάθειας έναντι μόνο μίας των φιλοξενούμενων. Ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργούν την πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μπαντιμπανγκά ήταν αρκετά ορεξάτος, έχοντας δύο καλές στιγμές να σκοράρει (9', 24'), ο Κουρμπέλης προσπάθησε και αυτός να βοηθήσει επιθετικά με δύο προσπάθειες (9', 38'), με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να είναι στη σωστή θέση όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Ο Μπαράλες ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, αυτός ήταν όμως που είχε την πιο καλή στιγμή στο 13' με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Η επανάληψη συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, όσον αφορά την κυριαρχία του Αστέρα, αλλά η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν σαφέστατα πιο απειλητική. Οι μηχανές άρχισαν να δουλεύουν στο φουλ, Μάσα και Μπαμπαντιγκά ήταν ακόμα πιο δραστήριοι και ο Νίκο πέρασε στο 57', αντί του Κουρμπέλη για να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία. Από τα πόδια του στο 68' η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Μπαράλες και από εκεί- που αλλού;- στα δίχτυα!

Ο Αστέρας συνέχισε την πίεση και δικαιώθηκε και στο 73', με τον Ρόλε να γράφει το 2-0. Ακολούθησαν νέες ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα, με τον Πανθρακικό να γλιτώνει και να μπαίνει στο παιχνίδι στο 82΄με τον Τζάνη. Οι γηπεδούχοι όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν το βαθμό στα πλέι-οφ να χαθεί, κράτησαν την μπάλα και έφτασαν- έστω και με άγχος- στην πολύτιμη νίκη!

MVP

Ο Τζερόνιμο Μπαράλες με υπέροχη κεφαλιά έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" για τον Αστέρα Τρίπολης και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των Αρκάδων. Ο Αργεντινός επιθετικός πραγματοποίησε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα τόσο στο παραγωγικό όσο και στον δημιουργικό τομέα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την ομάδα του. Ιδιαίτερα ασταθής, έκανε εύκολα λάθη και είχε κακές αντιδράσεις κόντρα στους δραστήριους επιθετικούς του Αστέρα.

Σχόλιο

Με την αργεντίνικη παροικία σε... μεγάλα κέφια, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού και έκανε σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η είσοδος του Νίκολας Φερνάντες έδωσε επιθετική ώθηση στους Αρκάδες, ενώ οι Μπαράλες και Μάσα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Από την άλλη πλευρά, ο Πανθρακικός προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να φανεί απειλητικός, όμως ήταν εμφανέστατη η διαφορά ποιότητας με τους γηπεδούχους. Πλέον, με δύο ματς να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, οι Θρακιώτες θα δώσουν μεγάλη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (59' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Παντελιάδης), Μπαράλες, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά

Πανθρακικός (Χοσέ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ντιγκινί (65' Σερφά), Μπαϊκαρά, Ρομέου, Ντε Σόουζα, Χρήστου, Χασομέρης (65' Τζάνης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK