Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άγγελου Χαντί στο 72ο λεπτό χάρισε στον Εργοτέλη τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο Παγκρήτιο. Στην 6η θέση της βαθμολογίας η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του ο "Άγιαξ της Ηπείρου".

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Επιφυλακτικές αν και αδιάφορες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, προσέφεραν μέτριο θέαμα και δίσταζαν να επιτεθούν οργανωμένα. Ο Εργοτέλης είχε δύο καλές στιγμές στο 18', αρχικά με απ' ευθείας φάουλ του Μπουχαλάκη που έφυγε λίγο άουτ και αμέσως μετά με σουτ του Ιμπραϊμ που είχε την ίδια κατάληξη.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και ήταν εκείνος που είχε δύο αξιόλογες ευκαιρίες: στο 24' σε σουτ του Ίλιτς που έδιωξε δύσκολα με το πόδι σε κόρνερ ο Αθανασίου και στο 37' με μια κεφαλιά του Τσουκαλά που ήταν ελάχιστα άστοχη. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους (41') οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία, με μια κεφαλιά του Ρομάνο που απέκρουσε αρχικά ο Βελλίδης και απομάκρυνε η άμυνα του ΠΑΣ στη συνέχεια.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κακό και σίγουρα πολύ χειρότερο από το πρώτο μέρος καθώς δεν είχε ρυθμό και φάσεις. Όλα αυτά ως το 71', όταν ο Κούμπικ που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ανατράπηκε από τον Τζημόπουλο. Ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι και έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Τζημόπουλο, ωστόσο από το ριπλέι φάνηκε πως η απόφαση του ρέφερι είναι μάλλον αυστηρή.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Χαντί, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη (που έπεσε από την άλλη) και άνοιξε το σκορ.

Οι Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρήσουν πέντε λεπτά αργότερα με μια κεφαλιά του Βίλα από σέντρα του Ίλιτς, η οποία όμως έφυγε ξυστά άουτ. Στο 87' υπήρξε μια ανατροπή του Κούμπικ στην περιοχή (από τον Κολοβέτσιο) που έμοιαζε πολύ περισσότερο πέναλτι σε σχέση με αυτό που είχε δώσει νωρίτερα ο Αρετόπουλος, ο οποίος αυτή τη φορά έδειξε "παίζεται".

Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, ο Εργοτέλης πήρε έστω και δύσκολα και με κακή εμφάνιση τη νίκη και πλέον στοχεύει στο να κατακτήσει την τιμητική 6η θέση.

MVP

Στη μετριότητα κινήθηκαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, τόσο του Εργοτέλη όσο και του ΠΑΣ. Ξεχωρίζουμε τον Κούμπικ που μπήκε στο παιχνίδι στο 67' και τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, έστω και τραβηγμένο. Στο 87', εξάλλου, ανατράπηκε ξανά σε φάση που έμοιαζε περισσότερο με πέναλτι και θα μπορούσε να δοθεί.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αρετόπουλος έκανε μια μέτρια διαιτησία, έδωσε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει και με δέκα παίκτες τον ΠΑΣ, ενώ δεν έδωσε ένα άλλο που φαινόταν καθαρό.

Σχόλιο

Από τα ματς που διαπιστώνεις ξεκάθαρα από την αρχή ότι όποιος βάλει γκολ θα κερδίσει και τον αγώνα. Έτσι και έγινε. Το παιχνίδι ήταν γενικά ανιαρό, ωστόσο σημασία για τον Εργοτέλη έχει ότι ανέβηκε στην 6η θέση που αν την κατακτήσει θα είναι άκρως τιμητικό για εκείνον. Ο ΠΑΣ θα χρειαστεί κάτι ακόμα βαθμολογικά κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη για να σωθεί μαθηματικά, αν και μπορεί να μην χρειαστεί και τίποτα αν είναι οι "από κάτω" του δεν κάνουν δύο νίκες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αντελέγε, Μεχία, Αζίζ, Καρντόσο, Ιμπραΐμ, Ρομάνο, Χαντί, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Βίλα (83' Γιάκος), Μιχαήλ (60' Τσάβες), Τσουκαλάς, Ακόστα (78' Κρητικός), Ίλιτς.

Στιγμές από το ματς του Παγκρητίου

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS
Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK