Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3

Γκολ, αλλεπάλληλα λάθη, δέκα κίτρινες κάρτες και μία αποβολή σημάδεψαν τη συναρπαστική αναμέτρηση των Πηγαδίων, όπου ο Πλατανιάς επικράτησε 3-2 της Ξάνθης και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Σε μπελάδες, πλέον, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, καθώς παρέμεινε μόλις 3 βαθμούς πάνω από την Βέροια.

Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Η Ξάνθη μπήκε πολύ ορεξάτη από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο μόλις στο 5' ο Πλατανιάς βρέθηκε μπροστά στο σκορ: ήταν μια μπαλιά του Κάταϊ, με τον Χοσέμι να ολιγωρεί και τον Τόρες να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κοντινό σουτ.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να συνέλθουν γρήγορα από το "κρύο ντους" και απώλεσαν δύο καλές στιγμές, ένα ελάχιστα άστοχο σουτ του Σολτάνι στο 7' και άλλο του Μπαξεβανίδη στο 12'. Η Ξάνθη είχε ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τυχόν αμυντικά λάθη του Πλατανιά. Όμως οι Χανιώτες άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες και η Ξάνθη να χάνει την ψυχραιμία της: στο 21' και στο 32' έγιναν δύο πολύ καλά σουτ από Τόρες και Κάταϊ αντίστοιχα που έφυγαν λίγο άουτ και στο 35' ήρθε μοιραία το... 0-2! Ήταν μια σέντρα του Ίνκουμ από δεξιά, με τον Βλαχοδήμο να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και να νικά τον Κυριακίδη.

Έως το τέλος του πρώτου μέρους, είχε ένα καλό σουτ ο Σολάρι (42') για την Ξάνθη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γιωργαλλίδης και ένα ελάχιστα άστοχο σουτ του Τετέ (45') για τον Πλατανιά.

Η επανάληψη ξεκίνησε επίσης με γκολ, αλλά αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους: ο Τριάδης που είχε μπει αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, επιχείρησε μια ωραία σέντρα από δεξιά στο 48', ο Γιαχία δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Σολτάνι μείωσε με κοντινό πλασέ στην κίνηση.

Η Ξάνθη πήρε τα πάνω της και πίεσε για την ισοφάριση: όμως ούτε με το φάουλ του Κάλβο στο 56' έγινε αυτό, ούτε με το σουτ του Μάνταλου στο 63' που πέρασε ξυστά άουτ.

Από το 70' και έπειτα το τέμπο έπεφτε σταδιακά, γεγονός που όχι απλώς ευνοούσε τον Πλατανιά, αλλά του έφερε και τρίτο γκολ! Αυτό έγινε στο 77' από μια βαθιά μπαλιά στα τυφλά από τον Γουνδουλάκη, τον Χοσέμι να κάνει άσχημα την κεφαλιά προς τα πίσω και τον Κάταϊ να το εκμεταλλεύεται και να "κρεμάει" τον Κυριακίδη.

Οι γηπεδούχοι έκαναν σέντρα και μπαίνοντας στην περιοχή, κέρδισαν πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από χέρι του Θέρα σε σέντρα του Κάλβο. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει Σολάρι που δεν αστόχησε και μείωσε εκ νέου σε 2-3.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πλατανιάς θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ αλλά ο Κάταϊ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το νέο τραγικό λάθος της άμυνας της Ξάνθης. Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, παρά μόνο το ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγκιλέρα που την επεδίωξε. Παρόλα αυτά, ο Πλατανιάς δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα και να πανηγυρίσει μια από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές του νίκες τη φετινή σεζόν.

MVP

Ο Κάται ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Δεν είναι μόνο ότι έβαλε το τρίτο γκολ που έκρινε το ματς, αλλά ήταν και μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της Ξάνθης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χοσέμι έκανε ποδοσφαιρικό "έγκλημα" στο τρίτο γκολ, που ήταν καθοριστικό και έγυρε την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του Πλατανιά. Ευθύνη φέρει και για το πρώτο γκολ όπου επίσης ολιγώρησε.

Σχόλιο

Ο Πλατανιάς νίκησε δίκαια, αν και θα μπορούσε κάλλιστα να μην φύγει με το τρίποντο, διότι και η Ξάνθη είχε ευκαιρίες. Ωστόσο οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και πέτυχαν ένα γκολ παραπάνω που αποδείχτηκε αρκετό για έρθει μια νίκη που δεν κρίνει τίποτα, αλλά είναι χρυσάφι! Η Ξάνθη είναι πλέον δύο βαθμούς πάνω από το μπαράζ και έμπλεξε άσχημα, ενώ ο Πλατανιάς έναν. Η μάχη συνεχίζεται αμείωτη τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο, Μπαξεβανίδης (38' Τριάδης), Σολτάνι (86' Νάκας), Σολάρι, Παϊτο (66' Ράνος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ίνκουμ, Γιαχία, Δημήτρης, Ζαραδούκας (46' Θέρα), Αγκιλέρα (67' Γουνδουλάκης), Τετέ, Βλαχοδήμος, Κάταϊ (90' Σιαλμάς), Μενδρινός, Τόρες.

Στιγμές από το ματς

Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS
Ξάνθη - Πλατανιάς 2-3
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK