Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-2 (VIDEOS)

Ο Πανιώνιος απείλησε με ήττα τον Ολυμπιακό, η ποιότητα του Τσόρι Ντομίνγκες όμως λειτούργησε αποτρεπτικά. Οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν στα γκολ των "κυανέρυθρων" και το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εξέλιξη

Η επιλογή του Περέιρα να κάνει αρκετές αλλαγές στην 11άδα του και να δώσει φανέλα βασικού σε "εφεδρικούς" δεν επηρέασε τόσο την επιθετική όσο την αμυντική λειτουργία του. Την ίδια στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" υπερείχαν και με τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων μεταξύ Φουστέρ, Φορτούνη, Ντουρμάζ προκαλούσαν ρήγματα στην άμυνα του Πανιωνίου, αμυντικά ήταν εκτεθειμένοι.

Ο Σαντάνα, που επανήλθε μετά από δύο μήνες παροπλισμού, ακολουθούσε πολύ έξω τον Μπακασέτα, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο κενό δίπλα στον Μποτία. Ο Κολοβός δεν το εκμεταλλεύτηκε την πρώτη φορά, σουτάροντας άουτ, ο Μπουμάλ ωστόσο στο 25' τού σέρβιρε το 1-0 και αυτός δεν λάθεψε σε κενό τέρμα. Το γκολ έβαλε έξτρα πίεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στερήθηκαν εμπνεύσεων και δεν απείλησαν μέχρι το χρονικό σημείο που στο γήπεδο μπήκε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός, που μπήκε πριν από την ανάπαυλα αντικαθιστώντας τον τραυματία Μποτία, απλούστευσε και ταυτόχρονα ομόρφυνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στο μεσοδιάστημα, στο 56', ο Πανιώνιος είχε φτάσει σε δεύτερο γκολ, με δεύτερη σεμιναριακή αντεπίθεση με Φούντα, Κολοβό και Μπουμάλ, παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ πιο κινητικοί από το πρώτο μισό και με δεύτερο φορ μετά το 60' (Μπενίτες αντί Ντουρμάζ) έφτιαχναν διαρκώς τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Στο 66' ο Μήτρογλου έκανε ό,τι δεν κατάφερε στο 65', όταν νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 68' ο Ντομίνγκες άφησε πίσω κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα για τους πρωταθλητές.

Το 2-2 πανικόβαλε τους "κυανέρυθρους" που δεν μπορούσαν ν' αμυνθούν με τη συνέπεια του πρώτου ημιχρόνου. Τις ενέργειές τους χαρακτήρισε η σπασμωδικότητα και τα διωξίματα ήταν νευρικά χωρίς προσπάθεια ανάπτυξης. Απέναντι σ' έναν αντίπαλο προβληματικό οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν μέχρι και την ανατροπή, οι διαδοχικές ευκαιρίες όμως στο φινάλε, από Φορτούνη (πλασέ άουτ) και Μπενίτες (σουτ στο δοκάρι) φρέναραν την προσπάθειά τους. Το 2-2 έμεινε και ο Πανιώνιος πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη παραμονής.

MVP

Ο Τσόρι Ντομίνγκες γιατί είναι ο... Σπανούλης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που μετατρέπει ένα μέτριο σύνολο σε παραγωγική ομάδα και βελτιώνει καθέναν από αυτούς που βρίσκονται δίπλα του.

Αδύναμος κρίκος

Αναζητείται ο τρόπος που ο Τζίμι Ντουρμάζ θ' αποτελέσει παρελθόν. Ο Σουηδός εξτρέμ δεν μπορεί να ενταχθεί στο "ερυθρόλευκο" σύνολο και όσο η ψυχολογία του παραμένει κάτω δεν μπορεί να βοηθήσει.

Σχόλιο

Ο Πανιώνιος άγγιξε την έκπληξη με δύο αντεπιθέσεις που θα ζήλευε η... Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αμυντικά ήταν τόσο κακός που τα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν λίγα. Θα είχε νικήσει και θα είχε σωθεί μαθηματικά μόνο αν δεν έμπαινε ο Ντομίνγκες στο γήπεδο. Το 2-2 είχε την υπογραφή του Αργεντινού που έκανε τους συμπαίκτες του πολύ καλύτερους.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηησαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ (77' Σιώπης), Φούντας, Κολοβός (71' Καθάριος), Μπακασέτας (61' Γιάννου)

Πανιώνιος: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (45' Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Φουστέρ (72' Ντοσεβί), Ντουρμάζ (57' Μπενίτες), Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK