Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης 2-3

Ο μέγας Απόλλων πήρε σπουδαίο διπλό στην Κομοτηνή και έθεσε γερή υποψηφιότητα για να παραμείνει και του χρόνου στη Super League. MVP ο Πετρόπουλος.

Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης 2-3

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Το ματς από τα πρώτα του λεπτά έδειξε ότι θα έχει θέαμα και γκολ. Κι αυτό γιατί ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά απέναντι στον Απόλλωνα που από ανάγκη (βαθμών) κατέβηκε ανοιχτά και με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φάσεων από τους γηπεδούχους, αλλά και το γρήγορο 1-0 από τον Τζάνη στο 11ο λεπτό. Αυτό, όμως, είχε και ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" που δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ και με προσήλωση έφτασε στην ανατροπή. Αφού πρώτα απείλησε στο 16', στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 1-1 από τον Κόρμπο που σκόραρε με... μία εβδομάδα καθυστέρηση. και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 27' ο Πετρόπουλος σκόραρε για την μεγάλη ανατροπή.

Το σκορ θα μπορούσε να φτάσει στο 1-3 στο γκολ-οφσάιντ του Παπαζαχαρία (ορθώς ακυρώθηκε) που προκάλεσε την αντίδραση του Σάντες, αλλά και στις φάσεις που έχασαν οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η μπάλα είναι πόρνη, όπως είχε πει ο Οσιμ και σε τιμωρεί. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Απόλλων δεν πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, ήρθε η τιμωρία στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό και μάλιστα με... σαδιστικό τρόπο. Μετά από καραμπόλα, ο Πανθρακικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Κανακούδη (σε αυτόν χρεώθηκε το 2-2) και πήρε την ψυχολογική ανάταση που χρειαζόταν για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον (χορταστικό) αγώνα.

Ο Απόλλων συνέχισε, πάντως, να έχει την κατοχή και να πιέζει για το 2-3, την ίδια ώρα που ο Πανθρακικός του Μάντζιου έδινε χώρο για να απειλήσει μέσω των αντεπιθέσεων. Ο Απόλλων δικαιώθηκε για τον τρόπο παιχνιδιού του, έστω από την άσπρη βούλα. Ο Μακρυδημήτρης έκανε χέρι, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κέρδισε πέναλτι και ο Πετρόπουλος, στο 76ο λεπτό, έδωσε στην ομάδα του για δεύτερη φορά το προβάδισμα στο σκορ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν χιτσκοκικά με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να κρατά το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Τζάνη να δημιουργεί τη μοναδική καλή ευκαιρία των γηπεδούχων για το 3-3, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σχόλιο:

Σπουδαία επικράτηση του Απόλλωνα που πήρε αυτό που έχασε την προηγούμενη αγωνιστική στη Ριζούπολη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αίμα και άμμος για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" που δεν τα παρατά και παλεύει για την παραμονή της. Ο Πανθρακικός από την άλλη, δεν έχασε κάτι το σημαντικό εκτός της ψυχολογίας. Παραμένει ζωντανός στην κυνήγι της 6ης θέσης.

MVP:

Σπουδαίος Αντώνης Πετρόπουλος, αρχοντική παρουσία στην επίθεση. Πήρε από το χέρι τον Απόλλωνα και τον οδήγησε στη μεγάλη επικράτηση.

Αδύναμος κρίκος:

Μόνο ο Ρομέου φάνηκε από την κακή μεσαία γραμμή του Πανθρακικού. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε η κατοχή (υπέρ του Απόλλωνα) και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός (Μάντζιος): Πασχαλάκης, Μακρυδημήτρης (Χρήστου 37'), Μπεν, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Ρομέου (Χασομέρης 47'), Μπαϊκαρά, Τζάνης. Μολίνα (Καθάριος 74'), Ιγκόρ.

Απόλλων Σμύρνη (Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Κανακούδης, Κόρμπος (Παντελιάδης 71'), Τσοκάνης, Λουσέρο, Μίνγκας (Ντάλμπεργκ 74'), Φαρινόλα (Τσιλιγκίρης 82'), Πετρόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK