Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (VIDEO)

Σε ένα παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες, ένα χαμένο πέναλτι στο 30' και μια αποβολή στο 70', Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο μηδέν στα "Πηγάδια" και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Εκείνο που δεν κατάφερε ο Αστέρας με το 0-0 στην Ξάνθη ήταν αφενός να διατηρήσει τις ελπίδες για έναν δεύτερο βαθμό στα πλέι οφ και αφετέρου να "σπάσει" την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων. Πλέον, συμπλήρωσε πέντε μήνες χωρίς "διπλό" και φεύγει από το πρωτάθλημα χωρίς νίκη μακριά από την έδρα του για έναν ολόκληρο γύρο.

Ο αγώνας είχε χαμηλό τέμπο από το ξεκίνημα. Ελάχιστες φάσεις, αρκετές μονομαχίες χωρίς ουσία, αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία μετά το 20' και προσπάθησε να μεταφέρει στο παιχνίδι στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου (είχε εξαιρετική επέμβαση στο φάουλ του Τριάδη στο 25'). Αυτή ήταν και η πρώτη προειδοποίηση των γηπεδούχων. Η δεύτερη ήταν στο 32', με τον Κλέιτον να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας στην εκτέλεση πέναλτι (σε μαρκάρισμα του Αλόκο στον Μπέλιτς).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 35' (αδύναμη κεφαλιά του Πάρα). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όμως, παρά το γεγονός ότι δεν βελτίωσε και πολύ την αγωνιστική της εικόνα, είχε δύο σημαντικές στιγμές στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει. Στο 37' με τον Ρόλε να αστοχεί από τη μικρή περιοχή, στο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πάρα να κάνει την προβολή, να προλαβαίνει τον Κυριακίδη, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο και από το πρώτο. Χωρίς στην πραγματικότητα "καθαρή" ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες. Μόνο απόπειρες δημιουργίας φάσης και από τις δύο ομάδες, από το 70' και μετά στην ουσία μόνο από την πλευρά της Ξάνθης.

Κι αυτό διότι ο Γκοϊάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά χωρίς τελικά να καταφέρουν να το αξιοποιήσουν, λόγω και της πολύ σταθερής παρουσίας του Θεοδωρόπουλου.

MVP

Ο Παναγιώτης Τριάδης. Σε ένα πολύ κακό ματς, χωρίς ρυθμό και ευκαιρίες, με ένα χαμένο πέναλτι και μια αποβολή, ο 22χρονος ήταν ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του, βοηθώντας όπου μπορούσε, ενώ από εκείνον ξεκινούσαν όλες οι καλές στιγμές για την Ξάνθη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γκοϊάν. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα 6 λεπτών, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο 20 λεπτά πριν από το φινάλε του ματς.

Σχόλιο

Εάν κάποια από τις δύο ομάδες άξιζε τη νίκη αυτή ήταν η Ξάνθη, η οποία σε ένα κακό ματς δημιούργησε 1-2 ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν μεταφραστεί σε γκολ, ενώ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το πέναλτι του Κλέιτον στο 30'. Το ματς θύμιζε περισσότερο... ρινγκ, αφού περισσότερα ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα παρά οι τελικές και το 0-0 μοιάζει το πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Τριάδης, Γουάλας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Μπέλιτς (68' Καπετάνος), Ράνος (66' Βάλτερ).

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο (68' Νίκο Φερνάντες), Αλόκο, Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης, Λομπάτο (60' Γιαννιώτας), Πάρα (74' Ζησόπουλος), Λούι, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK